
Η Έγκωμη έχει να παινεύεται πλέον και για το Maestro Place της. Το πρώτο μαγαζί του καταξιωμένου σεφ Ηλία Λέκα, που συνωμοτώντας μαζί με τα σύμπαν του και με αποσκευές φορτωμένες με εμπειρογνωμοσύνη, φαντασία και αγάπη για τα γνήσια υλικά, έβαλε τις βάσεις για να φτιάξει ένα εστιατόριο για τον καθένα από μας.
Ένα μαγαζί ζεστό, όπως τους ανθρώπους του, αγαπησιάρικο, με όμορφα χρώματα, ένα μπαράκι μικρό και χαριτωμένο και ένα μακρόστενο γυάλινο τοίχο για να βλέπεις από εκεί τους σεφ, να προετοιμάζουν τα καλούδια που θα παραγγείλει η αφεντιά σου.
Λατρέψαμε την καταπράσινη βεράντα του με τα ρετρό, μα συνάμα new age τραπεζοκαθίσματα, μα πιότερο εντυπωσιαστήκαμε από το πληθωρικό σε φαντασία, μενού, που γυροφέρνει τον κάθε γαστρονόμο σε μεσογειακά εδάφη και πελάγη, με έμφαση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Τα ευγενικά παιδιά του σερβίς θα σου απαγγείλουν όμορφα την κάρτα ημέρας, που έχει από φρέσκο ψαράκι, μέχρι βοδινές κοπές, αλλά και θα σου σερβίρουν δροσερό δροσερό τον by the glass ξυνιστέρι σου, παρέα με ζεστό καρβελάκι ψωμί, ελαιόλαδο και υπέροχο μους φέτας.
Μια σαλάτα ρόκα με σχαρο-αγγιγμένο μανούρι και αποξηραμένα σύκα, να τη ζητήσεις κι εσύ, μα οπωσδήποτε κάνε σταθμό στην εναλλακτική, αποδομημένη σπανακόπιτα, βαλμένη επιμελώς ακατάστατα στο πιάτο, με συντελεστές τα τραγανά φύλλα κρούστας, το μικρόφυλλο σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τη θρυμματισμένη φέτα.
Must και ο μαρινάτος γαύρος, που φτιάχνεται από το Α, μέχρι και το Ω στο μαγαζί, ενώ αν είσαι τυχερός, δοκίμασε κι εσύ τα τηγανιτά μπαρμπούνια, παρέα με κυπριακές, κριτσανιστές πατάτες.
Από τα πιάτα ημέρας, να εύχεσαι να είναι ακόμη διαθέσιμο το άξιο ειδικής βράβευσης μελιτζανοπίλαφο, καπελωμένο με άριστα ψημένα, φιλετάκια τόνου, αλλά και τα λουκούλλεια αρνίσια παϊδάκια που δε θα δυσκολέψουν διόλου τους μασητήρες σου, πάνω σε στρώμα από βοτανοευλογημένο ριζότο.
Γλυκά γλυκά θα αποχωρήσεις, με τον μαέστρο της κουζίνας, Ηλία Λέκα, να σου προτείνει τη λατρεμένη τάρτα λεμονιού, αλλά και την πρωτοτυπότατη κρέμα, φτιαγμένη από σιμιγδαλένιο χαλβά, νοτισμένη με παστέλι σουσαμιού και παγωτό κανέλας.
Στασίνου 21, Έγκωμη, 2404
22 262598
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,