Marathasa Winery. Ναι, αυτό το φουτουριστικό οινοποιείο βρίσκεται στην Κύπρο

Όχι μόνο βρίσκεται στην Κύπρο, αλλά με το ξεκίνημά του άλλαξε συθέμελα τα δεδομένα του οινοτουρισμού στο νησί. Θα το βρεις κι εσύ σκαρφαλωμένο στα 800m, πάνω από την κοινότητα Οίκου και απέναντι από την κοινότητα Καλοπαναγιώτη.

Ο σχεδιασμός του, φέρει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτέκτονα Ηρακλή Παπαχρίστου, ο οποίος πέτυχε να προσγειώσει στη κορφή του βουνού ένα υψηλού σχεδιασμού, αρχιτεκτονικό διαμάντι, που χαρακτηρίζεται από μινιμαλισμό, σεβασμό προς το περιβάλλον και χρήση υλικών που συνάδουν με το ευρύτερο, φυσικό και ανθρωποποίητο περιβάλλον της περιοχής.

Ξύλο, μέταλλο, γυαλί, μπετόν και κεραμιδί επιφάνειες, ενώνουν την αισθητική τους δυναμική, για να δημιουργήσουν ένα φωτεινό, επισκέψιμο οινοποιείο που πραγματικά έχει κερδίσει από την πρώτη μέρα της πρόσφατης λειτουργίας του, όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Καθότι η ζήτηση για ξενάγηση, οργανωμένη περιήγηση, γευσιγνωσία και οινογαστρονομικά παντρέματα, είναι τεράστια, ακούσαμε τις προτροπές των ιθυνόντων και κλείσαμε δυο θέσεις ξενάγησης και γευσιγνωσίας, δυο βδομάδες πριν.

Εύκολη η προσβαση στο οινοποιείο – ούτε 10 λεπτά από το χωριό Οίκος – αλλά και άνετη στάθμευση στον χώρο του οινοποιείου, που από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις, θα δικαιολογήσεις το αδιαχώρητο που γίνεται καθημερινά.

Η αφ’ υψηλού θέα, φαντασμογορική, το πράσινο, οι αμπελώνες, οι πετρόχτιστες δόμες και το οινοποιείο, να γίνονται αρμονικά ένα και τα αρώματα του μούστου να σμίγουν στη μύτη μας, με αυτά των πεύκων και των βοτάνων της περιοχής.

Η υπεύθυνη του οινοποιείου, Αντριανή, στο πόστο της, μάς ξενάγησε σε κάθε σημείο του οινοποιείου και σε όλα τα στάδια παραγωγής και φύλαξης των κρασιών, στο εμφιαλωτήριο, στους state of the art συνεδριακούς χώρους και όχι μόνο.

Τελευταίος μας προορισμός, το τραπέζι γευσιγνωσίας, με θέα το όνειρο της φύσης και των ορεινών κοινότητων Μαραθάσας. Οι βασικές επιλογές γευσιγνωσίας, 4 στον αριθμό, με την πληρέστερη να αριθμεί 5 ετικέτες του οινοποιείου, που φέρουν την επαγγελματική επιστασία και επίβλεψη του διακεκριμένου οινολόγου Βίκτωρα Φινόπουλου.

Τα συνοδευτικά τσιμπήματα, τα ποικίλα finger foods, τα πλατό τυριών και αλλαντικών, σχεδιασμένα έξυπνα για να συμπαρίστανται επάξια στους προσφερόμενους οίνους – Athasi (Ξυνιστέρι), Anelikou (Sauvignon Blanc), Moschofilero, Laouri (rose), Marathos ( Syrah), Amarathos (Γιαννούδι – μη διαθέσιμο προς το παρόν).

Άριστα στην Αντριανή και στην ομάδα της για το ταξίδι στον οινικό κόσμο των Marathasa wines, την όμορφη παρουσίαση κάθε κρασιού ξεχωριστά και την φιλοξενία στο πρότυπο οινοποιείο που τιμά ολάκερο το νησί.

Συγχαρητήρια φυσικά και στην οικογένεια Παπαδούρη, τους ανθρώπους πίσω από το Casale Panayiotis, το οινοποιείο και όχι μόνο, που διδάσκουν όλους εμάς την αφοσίωση σε ότι κάνουν, τον σεβασμό στην παραδόση, αλλά και την στοχοπροσήλωση.

Marathasa Winery
Οίκος, 2862
22 008500

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,