Nammos Limassol. Εμπειρία μεγατόνων που δεν αντιγράφτηκε, μα ούτε αντιγράφεται

Nammos. Ένα παραλιακό εστιατόριο, έκανε την εμφάνισή του στη Μύκονο, πριν σχεδόν δυο δεκαετίες και συγκεκριμένα το 2003, σε ένα πανέμορφο, αμμουδερό κόλπο, στην παραλία  Ψαρού. Οι άνθρωποί του το έτρεξαν, το αγάπησαν και το μετέτρεψαν στο απόλυτο by the sea, hot spot για ποιοτικό φαγητό, εκλεκτούς οίνους και signature cocktails.

Η μουσική, δοσμένη απλόχερα από επώνυμους DJs και live bands, αποτελούσε και αποτελεί ένα από τους θεμέλιους λίθους του Nammos concept, που σε συνάρτηση με το γαστρονομικό, για όλα τα γούστα, κομμάτι, δημιούργησαν ένα εμπειρικό concept, που είναι μη αντιγράψιμο.

Κι όταν κάτι είναι τόσο μοναδικό, φροντίζεις να δίνεις την ευκαιρία στους Nammos fans, να ζήσουν από πρώτο χέρι, την όλη εμπειρία και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ντουμπάι, Κάννες και Λεμεσός, παινεύονται πλέον για το ολόδικό τους Nammos, με εμάς να παινευόμαστε περισσότερο για το εντυπωσιακό Nammos Limassol, βαλμένο όμορφα στις εγκαταστάσεις του εντυπωσιακού Parklane a Luxury Collection Resort & Spa.

Η δική μας βραδιά, μαγική, η υποδοχή άριστη, ελληνική και φιλόξενη και το τραπέζι μας, ακόμη πιο μαγικό και μοναδικό, μεταξύ θάλασσας κι ουρανού, στην άκρη του μακρόστενου μπαρ, με φόντο τους πανύψηλους φοίνικες και την ιδιαίτερη χλωρίδα που έχει επιλεχθεί από τους καλλιτέχνες διακοσμητές και τοπιοτέχνες.

Βάζουμε από το πρώτο λεπτό, άριστα για την ενημέρωση από μέρους των εύγλωττων σερβιτόρων για τη φιλοσοφία του μενού, την έμφαση στο φρέσκο αιγαιοπελαγίτικο και όχι μόνο ψάρι, που λάμπει με τη φρεσκάδα του, αναπαμένο πάνω στον πάγο, αλλά και τις prime βοδινές κοπές τους. Εκλεκτά κρέατα, από τις καλύτερες φάρμες του κόσμου, με εκλεκτότερη αυτή του Ιαπωνικού Kobe, μαγνητίζουν όλους τους λάτρεις του είδους, που συρρέουν από παντού για να τα δοκιμάσουν.

Η μακρινή Ιαπωνία εκπροσωπείται δυναμικά και με τα sushi και τα ωμά της, ενώ καίρια θέση κατέχει η ξηρά και η θάλασσα της Μεσογείου, με έμφαση στην Ελλάδα. Με signature cocktails και mocktails,  αλλά και by the glass κρασιά, παρμένα από την εξαίρετη κάβα – σημείωσε ότι κάποιες ετικέτες και φιάλες π.χ 6L, μόνο στο Nammos της έχω δει – ξεκινούμε τη βραδιά μας, τσιμπώντας όμορφα ψημένα φασολάκια edamame, αρτυσμένα με χοντρό αλάτι.

Τα πλάτερ με Grade A nigiri και sashimi και τα πρωτότυπα στο στόμα, sushi rolls, με έμφαση στο θεϊκό salmon teriyaki και στο baked spicy crab maki, κέρδισαν αμέσως τα εύσημά μας, αλλά δικαίως ανέβασαν τον πήχη των προσδοκιών μας. Η ατμόσφαιρα στον χώρο, μοναδική, ο DJ να αποδεικνύει λεπτό προς λεπτό, ότι τη μουσική την παίζει στα χέρια του και μάλιστα, πολύ καλά και οι δυο sommelier επί τω έργω, να μαγεύουν τους ουρανίσκους μας με παλαιοκοσμικούς και νεοκοσμικούς θησαυρούς με τη μέθοδο του coravin.

Ο θρυλικός τόνος ταρτάρ στο Nammos, έχει τη δικιά του ιστορία και δεν είναι άλλη από την ευρηματική, live, μπροστά στο τραπέζι μας, μίξη του με “χαβιάρι” φουρνιστής μελιτζάνας,  καπνιστό χέλι και σος από αυγοτάραχο. Μια γευστική πανδαισία που κτύπησε στον ουρανίσκο εντάσεις από ουμάμι, πριν καταφτάσει ένα από τα πιο iconic ορεκτικά και παρεΐστικα πιάτα του Nammos, το απλό ως όνομα, μεγάλο ως γευστικό και οπτικό επίτευγμα, που δεν είναι άλλο από το μιλφέιγ μελιτζάνας.

Ένας κυλινδρικός πύργος με αριστοτεχνικά ψημένες σε βαθύ τηγάνι, ροδέλες από μελιτζάνες σε ελαφρύ χυλό, που συνδέονται μεταξύ τους με αέρινη κρέμα ελληνικότατης φέτας. Τιμή και δόξα και για την όνομα και πράμα, Nammos Salad, δομημένη με λάχανο, τραγανά λαχανικά, παρμεζάνα και βινεγκρέτ σόγιας και βαλσάμικου ξιδιού, που προλόγισε το κορυφαίο και άριστα με τόνο για το ψήσιμο, τη γεύση και ποιότητα, βοδινό, αυστραλιανό Wagyu Mb9 φιλέτο, που ομολογώ δεν ξεχνιέται με τίποτα.

Δεν ξεχνιέται με τίποτα, φροντίζοντας μάλιστα να το φορτώσω και στην κάρτα μνήμης του κινητού μου, το ελληνικό, φρεσκότατο φαγκρί του 1.5 και βάλε κιλού, που κλείστηκε μέσα σε κρούστα άλατος και ψήθηκε για ώρα πολλή. Ό,τι και να πω για την δεξιοτεχνία, τον επαγγελματισμό, το decoupage και το silver service που ακολουθήθηκε κατά γράμμα, από τον υπεύθυνο σερβιτόρο, θα είναι πραγματικά λίγο.

Απλά περιορίζομαι στο να πω ότι είναι τιμή και χαρά να βλέπω τόσο φωτεινά παραδείγματα στον χώρο της τραπεζοκομίας στο νησί μας, ειδικά στις μέρες μας, που οι εραστές του εν λόγω όμορφου επαγγέλματος, είναι πλέον δυσεύρετοι, έχοντας εξαφανιστεί διά μαγείας από την επαγγελματική σκηνή, παρά την τεράστια ζήτηση. Είναι κάποιοι χώροι, κάποιες βραδιές και κάποιες συνέργειες, που σε κάνουν απλά να μη θες να φύγεις από εκεί.

Πριν το πράξουμε πάντως εμείς, δώσαμε πολλά συγχαρητήρια, σφίξαμε αρκετά χέρια, τίμια και ειλικρινά, ήπιαμε μια γλυκιά Σαντορίνη και αποχωρήσαμε με το καλό, έχοντας στο στόμα την επίγευση από το ανιστόρητο, All – time Classic Nammos Chocolate Mousse, που “ναι” θα ταξίδευα στη Λεμεσό μόνο και μόνο για να το ξαναδοκιμάσω.

Parklane a Luxury Collection Resort & Spa Limassol
Γιάννου Κρανιδιώτη 11,  Λεμεσός, 4534
97 637357
Δ-Κ 12.30 – 23.30

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις