![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Είναι κάποιες πόλεις, που φωτίζονται, μέρα και βράδυ, εκτός από το φως των ουράνιων αστεριών, αλλά και με αυτό των αστέρων Michelin. Τόσο πολύ, μάλιστα, είναι το φως τους, που θεωρούνται γαστρονομικός προορισμός. Και τι πάει να πει αυτό;
Με απλά λόγια αποτελούν το άνδρο της γαστρονομίας, προσελκύοντας τους λάτρεις της εκλεκτής κουζίνας, ντόπιους αλλά και επισκέπτες από άλλες χώρες, που “ναι” διοργανώνουν ειδικό ταξίδι για να επισκεφτούν τα βραβευμένα με αστέρες Michelin, εστιατόρια. Ποιες είναι όμως οι δέκα πρώτες χώρες που συγκεντρώνουν το 2024, τα περισσότερα εστιατόρια που κατέχουν 1 ή 2 ή 3 αστέρια Michelin;
1. Τόκιο – 194 εστιατόρια
2. Παρίσι – 136 εστιατόρια
3. Κιότο – 103 εστιατόρια
4. Οσάκα – 95 εστιατόρια
5. Χονγκ Κονγκ – 77 εστιατόρια
6. Λονδίνο – 76 εστιατόρια
7. Νέα Υόρκη – 71 εστιατόρια
8. Σιγκαπούρη – 57 εστιατόρια
9. Σαγκάη – 51 εστιατόρια
10. Πεκίνο – 33 εστιατόρια
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου