
Εκεί στα ψηλά βουνά, που το πυκνό πράσινο των πεύκων, των πλατάνων και των κέδρων, σμίγει με το γαλάζιο του ουρανού, θα βρεις κι εσύ ένα “μικρό παλάτι”. Ο λόγος για το boutique hotel Petit Palais, στο απόλυτο, με κάθε σημασία της λέξης, κέντρο των Πλατρών, που εκτός από προσφιλή καταφύγιο για αξέχαστες, διακοπές, παινεύεται και για την έμφασή του στη γαστρονομία.
Μια κουζίνα που πρώτα απ’ όλα, ιντριγκάρει μόνο με την αφρόκρεμα των υλικών, τις γεύσεις από βουνό, Κύπρο και Μεσόγειο, αλλά και την όμορφη παρουσίαση. Η κάρτα του εστιατορίου απλώνει τα πλοκάμια της στον κάθε ένα από εμάς, είτε αυτός είσαι εσύ που λατρεύεις τις σαλάτες και τα χορτοφαγικά πιάτα, είτε είσαι αυτή που αρέσκεται στα ζυμαρικά, το ψάρι ή τα κρεατικά.
Η βοήθεια της πραγματικά αξιόλογης και φιλόξενης ομάδας του προσωπικού εξυπηρέτησης, για τη custom made γαστρονομική σου εμπειρία, πίστεψέ με, είναι καίριας σημασίας. Το ίδιο σου προτείνω να πράξεις κι όταν θα ανοίξεις τον οινικό τους κατάλογο, από τον οποίο εμάς μας κέρδισε ένα δροσερό Γιαννούδι με νότες από Shiraz, που ταίριαξε υπέροχα με το amuse bouche του σεφ και τα πραγματικά ποιοτικά αρτοποιήματα, μαζί με τριλογία αρωματικών βουτύρων.
Η σαλάτα με ποιοτική μπουράτα, αρωματικά έλαια και μεστωμένα ντοματίνια, έβαλε από το ξεκίνημα τον πήχη πολύ ψηλά.

Τα ραβιόλι με πλούσια γέμιση τυριών και τρούφα, ανέβασαν πιότερο τις προσδοκίες μας, προετοιμάζοντας μας έτσι για τη δημιουργική carbonara. Μια καρμπονάρα που μοσκοβολά Κύπρο, εφόσον διανθίζεται με κυπριακά αλλαντικά και συγκεκριμένα με ποσυρτή και χοιρομέρι.


Τα καλύτερα έχω να σου πω και για τα γαλλικής κοπής, αρνίσια παϊδάκια σχάρας, τόσο για το άριστο ψήσιμό τους και τον βοτανικό τους χαρακτήρα, όσο και για τα συνοδευτικά λαχανικά, τον βελούδινο πουρέ και τα κριτσανιστά onion rings.

Η προετοιμασία και μόνο, ενώπιόν σου από το έμπειρο προσωπικό, του εμβληματικού τιραμισού του Petit Palais, είναι από μόνη της, ένας από τους λόγους για να το επιλέξεις. Ο άλλος φυσικά, είναι το γευστικό αποτέλεσμα, που θα γεμίσει και το δικό σου στόμα με το κρεμώδες συνονθύλευμα από όρθα μουσκεμένα μπισκότα σαβουαγιάρ, αφράτη κρέμα και διακριτικό χαρμάνι καφέ και κακάο.

Παναγίας Φανερωμένης 112, Πάνω Πλάτρες, 4820
25 421723

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry
