Η νέα κάρτα φαγητών του Pralina Experience Λεμεσού, είναι γεγονός. Φρέσκα, μοιρασιάρικη, πληθωρική σε αρώματα, γεύσεις, χρώματα, με όλα της τα πιάτα να είναι τόσο όμορφα στημένα στο πιάτο, που κι εσύ θα θες να αποτυπώσεις και φωτογραφικά, όλα τα εδώδιμα έργα τέχνης της καταξιωμένης μπριγάδας των σεφ.
Η δικιά μας παρέα, νηστεύοντες και μη, κατέβηκε στο εντυπωσιακό hot spot της πόλης με πολλή όρεξη, αλλά και διάθεση για να πει άφθονα “ναι” στις προτάσεις του ευγενέστατου προσωπικού, που και αυτή τη φορά απέδειξε ότι διαθέτει πάνω από όλα, άκρατο επαγγελματισμό, αγάπη για αυτό που κάνει και καλή γνώση, τόσο για το ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό, όσο και με το ποτό.
Μετά το υπέροχο γευστικά, amuse bouche ημέρας και τα ζεστά, artisan ψωμάκια που στα σερβίρουνε όμορφα στο πιάτο, μαζί με ποιοτικό λάδι και δαμασκηνοελιές, κατέφτασε και το πρώτο ινσταγκραμικό μας πιάτο – ορεκτικό, που δεν ήταν άλλο από τη σαλάτα με πολύχρωμη κινόα, σπανακόφυλλα, τραγανά φασόλια ενταμάμε και άριστης ποιότητας τατάκι σολομού, αγγιγμένα όλα με γλυκό ντρέσινγκ γιουζού.
Το ήπια λεμονάτο ψάρι ημέρας σεβίτσε με φρέσκο κόλιανδρο και μαυροκούκι, πάντρεψε ισορροπημένα τη θάλασσα και τη ξηρά, ενώ το απλό, φαινομενικά sweet chili καλαμάρι, εντυπωσίασε με την πρώτη μπουκιά τους γευστικούς κάλυκες.
Από τη νεοαφιχθείσα κατηγορία άκρως μοιρασιάρικων πιάτων, αυτών που σερβίρονται σε ξυλάκι, δεν αντισταθήκαμε σε αυτό με χαλούμι σχάρας, με γλάσο ροδιού, που πασπαλίζεται με εξαρτησιογόνα micro τσιπς από φλούδα πατάτας, μα ούτε και στον ευφάνταστο, με κάθε σημασία της λέξης, σολομό μπρουλέ σε ξυλάκι, που έκανε παρέα στο πιάτο με σαλάτα γουακάμε και φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα.
Το Chicken Mojito skewer, το τρυφερό στήθος κοτόπουλο στο ξυλάκι που εισέπραξε άφθονα αρώματα από τον ξυλόφουρνο Josper, μα και ρούφηξε όλη την μαρινάδα με μίσο και λάιμ, είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα ζητήσω ξανά, για να το απολαύσω ιδανικά μαζί με τις υπέροχα ψημένες, φουρνιστές γλυκοπατάτες και τη δροσερή σαλάτα με μήλο που το συνοδεύουν.
Από την special κάρτα εποχής, ειδικά φτιαγμένη για τους νηστεύοντες και όχι μόνο, μέγα αμάρτημα είναι να παρακάμψεις το συγκλονιστικό χταπόδι, κομμένο a la tagliata, που τα βρίσκει μαγικά στο πιάτο και κυρίως στο στόμα, με ιδανική σε οξύτητα κρέμα φάβας και ψιλοκομμένη σαλάτα με καπνιστές πατάτες, αβοκάντο, σταφίδες και σοτέ πινόλια.
Το σπιρτάτο Sauvignon Blanc από το επώνυμο Karipidis Estate, στάθηκε επάξια και έναντι στο φωτογραφικού και γαστριμαργικού ενδιαφέροντος πιάτο, με πρωταγωνιστές το ζεύγος από φουρνιστά φιλέτα λαυρακιού, που έκλειναν ανάμεσά τους χόρτα εποχής και ολοκλήρωναν την γευστική τους πανδαισία με κονφί παστινάκι, πίκλες μανιταριών σιμέτζι και βελούδινη κρέμα από μοβ καρότα.
Οι φίλοι των πρωτοκλασάτων βοδινών κοπών, έριξαν τα ρέστα τους και τελικά είχαν πολλά να κερδίσουν, επιλέγοντας το μαγικά ψημένο στον ξυλόφουρνο, prime ribeye, που συνοδεύτηκε με λαχανικά σχάρας, κολασμένα, τραγανά τσιπς κυπριακής πατάτας και τριλογία από χειροποίητες σάλτσες.
Στο Pralina Experience, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου, μα ούτε και στους φίλους ή τους καλεσμένους σου να φύγουν χωρίς να αμαρτάνουν γλυκά. Ούτε εμείς παραβήκαμε αυτό τον κανόνα, εφόσον στα πιάτα ολονών μας μοιράστηκε το ανάλαφρο plated X.
To τιραμισού με λικέρ πικραμύγδαλου και το ανεπανάληπτο Hazelnut mille feuille με φεγετίνη πραλίνας και κρέμα φουντουκιού. Φυσικά, στο στόχαστρό σου θα πρέπει να μπει και το Marquise με μπισκότο δούκισας με μαύρη σοκολάτα και φιστίκι Αιγίνης, αλλά και η επιτομή των νηστίσιμων επιδορπίων, το apple ganache, δομημένο με ποιοτική μαύρη σοκολάτα και γάλα καρύδας. Μια απίστευτα value for money οινογαστρονομική εμπειρία, που σαφώς θα ήθελα να επαναλάβω λίαν συντόμως.
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 224, Λεμεσός
25 355338
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να