Άναμμα. Άμα ανάψουν τα κάρβουνα, βγαίνει ένας μεζές…

Είναι ένας μεζές που αγαπάμε πολύ. Όχι μόνο εμείς, αλλά κι όλοι αυτοί που κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ, κάθονται παρέα όλοι στην καταπράσινη εσωτερική αυλή στο Άναμμα και “γιορτάζουν” την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, ψημένη όμορφα και καθώς πρέπει, στο κάρβουνο και στο τηγάνι.

Εξυπηρέτηση, φιλική, λες και σε υποδέχονται στο σπίτι τους, περιβάλλον που εμάς μας ανεβάζει στην ορεινή Κύπρο και επιλογές φαγητού, πολλές, για όλα τα γούστα κι όλα τα βαλάντια. Μα το μεζέ, βάλε τον στις πρώτες σου επιλογές για να ξεκινήσεις κι εσύ με ελληνική σαλάτα, ψαγμένη τυροκαυτερή, τζατζίκι δροσερό και ταχίνι με ορθή οξύτητα.

Το λουκάνικο, είναι από χωριό και θα το λατρέψεις, μαζί με την πίτα με χαλούμι και το πανσετάκι σχάρας, που έχει μαριναριστεί διακριτικά σε κρασί και έχει αρτυστεί με ξηρό κόλιανδρο. 

Στην υγειά της παρέας με κυπριακό ερυθρό κρασί, αλλά και στον μουσικό της βραδιάς που με την κιθάρα του, μας ξυπνά κάθε φορά μνήμες από το παλιό, καλό ελληνικό μουσικό στερέωμα, ταξιδεύοντάς μας νοητά σε άλλες εποχές, όμορφες και ρομαντικές.

Ο κολοκυθοκεφτές στο Άναμμα, έχει τη δική του ιστορία, μα τη δικιά του γευστική ιστορία έχει και το σαγανάκι τυρί, που έχει περαστεί με αλεύρι, πριν  πέσει στο βαθύ τηγάνι, φτάνοντας κοντά σου ζεστό ζεστό και κριτσανιστό.

Πάρε πιτούλα φρεσκοψημένη και τύλιξε μέσα τη ζουμερή σεφταλιά με ντομάτα και ταχίνι ή όπως εσύ προτιμάς και ετοιμάσου για το ύστατο χαίρε στο ελληνικό, χοιρινό και από κοτόπουλο σουβλάκι, που οι αριστοτέχνες ψήστες, το έχουν πλέον αναγάγει σε τέχνη.

Λήδρας 89, Παλιά Λευκωσία, 1011

22 210200 (Take away & Delivery)

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο