Έτσι απλά, όπως παλιά. Σ’ άλλο επίπεδο το πήρε ο σεφ Ηλίας Λέκας

Έτσι απλά, το πήρε στα χέρια του ο βραβευμένος σεφ και νέος ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Ηλίας Λέκας και το έκανε, άλλο πράμα. Ο λόγος για το μεδεδοπωλείο “ Έτσι απλά, όπως παλιά”, στην Λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου στην Έγκωμη, που έγινε πρόσφατα για τον Ηλία, η νέα του διεύθυνση, το παρόν και το μέλλον του.

Έβαλε από τις πρώτες μέρες τον πήχη ψηλά, όπως έκανε τόσα χρόνια δηλαδή και μαγειρεύει για μας μεσημέρι και βράδυ, πιάτα κολασμένα, ελληνικά και κυπριακά, που έχουνε κερδίσει πολλούς πόντους από την πρώτη στιγμή.

Η κάρτα του Take Away και Delivery, με την πρώτη ανάγνωση, θα σου ανοίξει στο λεπτό, όπως έγινε και με τη δικιά μας παρέα, την όρεξη, με τα χειροποίητα ορεκτικά της, τις σαλάτες και τις πίτες που χωράνε μέσα από χαλούμι, μπιφτέκι γεμιστό, μέχρι σιεφταλιές, φαλάφελ, αρνίσιο shish kebab και ότι γουστάρει η αφεντιά σου.

Άμα διαβάσεις τις επιλογές μερίδες, με τα σχαροψημένα καλούδια του mix grill και το λουκούλλειο platter για 2, που πίστεψέ με αρκεί και για 3, τότε είναι που θα σηκώσεις το τηλέφωνο για να παραγγείλεις.

Εμείς πάντως καλέσαμε τα φιλαράκια στο σπίτι, πήραμε τηλέφωνο και μέσα σε λίγη ώρα έφτασαν στο σπίτι, σε όμορφες συσκευασίες μια περιποιημένη ελληνική σαλάτα και η ομόλογή της με φρούτα και σουσαμένιο τυρί μπρι και γραβιέρα στο τηγάνι, που αμέσως πήρε τα γευστικά μπράβο ολάκερης της παρέας.

Τζατζίκι, ταχίνι και τυροκαυτερή, έγιναν μαγική μπουκιά με τις ζεστές πιτούλες, αλλά και τα φακελωμένα χαλουμάκια που με κέρδισαν αμέσως. Τι να σου πω κι εγώ, δεν ξέρω για τις μοσχομυριστές σιεφταλιές, τα τρυφερά και όμορφα ψημένα, χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια ή για το κοτοπουλένιο του μπιφτέκι με τυρί και λαχανικά ή τα αρνίσια παϊδάκια, που ομολογώ, ήταν από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε τον τελευταίο καιρό.

Πατατούλες κυπριακές, κομμένες στο χέρι, άψογα τηγανισμένες, μαμαδίστικη τηγανιά με εποχιακά στρουθκιά με αυγά και λέμε τα ύστατα μπράβο στη μαμούθ, χοιρινή μπριζόλα που πήρε το απόλυτο άριστα για το ψήσιμο και το γευστικό της αποτέλεσμα.

Και γλυκό ο σεφ Ηλίας Λέκας και μάλιστα αυθεντικό, αποτελειώνοντάς μας με ένα ονειρικό χαλβά και ένα κριτσανιστό, κρεμώδες γαλακτομπούρεκο που ακόμη το θυμάμαι. Μια απίστευτα γευστική και value for money πρόταση, που ήρθε για να ταράξει τα γαστρονομικά νερά της πρωτεύουσας.

Έτσι απλά, όπως παλιά
28ης Οκτωβρίου 61Α, Έγκωμη, Λευκωσία
22 355040 (Dine in, Delivery, Take away)

Και

Λεωφόρος Τσερίου 30, Στρόβολος
22 495151 (Delivery, Take away)

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο