Απάντηση. Η απάντηση στο πού να πας για εξαίρετο κυπριακό μεζέ

Στο ερώτημα πού πάω για ποιοτικό σουβλάκι, προσεγμένα πιάτα σχάρας, μαγειρευτά μεζεκλίκια, σπιτικά και μαμαδίστικα, η απάντηση, είναι να κλείσεις τραπέζι στην Απάντηση. Η γνώριμη εδώ και 27 χρόνια ταβερνούλα επί της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λακατάμεια, έχει ανανεωθεί και εξωραϊστεί, ντύθηκε απ’ άκρη σ’ άκρη με όμορφη, λευκόχρωμη πέτρα, αποπνέοντας πλέον αύρα παραδοσιακή, μα και άφθονη ζεστασιά.

Στη βεράντα της βρήκε χώρο να φωλιάσει κι η δική μας παρέα, ανάμεσα σε άλλες τόσες που απολάμβαναν από επιλεγμένα μεζεδάκια, μέχρι μερίδες, μα κυρίως τους full μεζέδες της Απάντησης. Μεζέδες κι εμείς και ξεκινάμε με περιποιημένη σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα και φέτα, τουρσί παντζάρι, τσακιστές ελιές, εξαίρετο σε οξύτητα ταχίνι και άριστο πρόβειο γιαούρτι, που φέρει την σφραγίδα της Απάντησης.

Όλα, μα όλα τα λεφτά για το καρβελάκι από ζεστό σπιτικό κουλούρι, που θα φτάσει και σε εσένα σκεπασμένο χουχουλιάρικα με πετσετούλα και θα γίνει ένα στο στόμα με ζεστό χαλούμι στο νορό του, που στο εγγυώμαι θα σε διακτινίσει στο χωριό του παππού και της γιαγιάς.

Τζιήζι μίζι θα φτάσει πολύ στη συνέχεια, για αυτό κράτα γερά, γιατί πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις τα τραγανά μανιτάρια σχάρας, τις κοκκινιστές μελιτζάνες, αγγιγμένες με φέτα, τους κριτσανιστούς κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι και φυσικά το signature, λεπτεπίλεπτο λουκάνικο της ταβέρνας.

Άπαιχτο ορτύκι σχάρας, που δύσκολα το βρίσκεις αλλού, ριγανάτα spare ribs, τρυφερά, κομμένα πολύ λεπτά, αρνίσια παϊδάκια, οι σχαροπειρασμοί της συνέχειας που δεν άντεξαν και πολύ στα πιάτα μας.

Μουσική λαϊκή και ανεβαστική, μπυρίτσα παγωμένη στα ποτήρια μας και τσουγκρίζουμε τα ποτήρια, τσιμπλογώντας τα άξιας βράβευσης χοιρινά σουβλάκια και μυρωδάτες σεφταλιές, που έχουν καθιερώσει τόσα χρόνια την Απάντηση.

“Ναι” και στα κολοκυθάκια με αυγά, στο αρνίσιο συκωτάκι με κρεμμυδάκια που λιώνει στο στόμα, παρέα με πλιγούρι, αλλά και πολλά “ναι” στην άριστη με κάθε σημασία της λέξης λούντζα και τα μαμαδίστικα, ντοματοευλογημένα κουπέπια που λατρέψαμε πολύ.

Καρπούζι δροσερό και απίστευτα γλυκό για το τέλος, αλλά και η καταληκτική πρωτοτυπία της Απάντησης, τα φυστίκια μέσα σε αλμυρούτσικο κέλυφος, που συνόδευσαν τις τελευταίες γουλιές από την μπύρα μας.

Μια πραγματικά value for money μεζεδοκατάνυξη, με συντελεστές, εκτός από τη μεγάλη ποικιλία πιάτων, την ποιότητα των πρώτων υλών, την αριστεία στο ψήσιμο και τη φιλική εξυπηρέτηση. Ένα μεγάλο μπράβο και στον ιδιοκτήτη Δημήτρη που καθημερινά δίνρι ενεργά το παρών του σε όλα τα πόστα, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι καλεσμένοι του θα περάσουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα τη βραδιά τους.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο