Γευτήκαμε το Mata, το αυθεντικό κορεάτικο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού

Η Κορέα κόβει κάπως μακριά, μα η κουζίνα της βρίσκεται δίπλα σου και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Λεμεσού. Σε ένα μαγαζί, που “παίζει” χρωματικά στον λιτό διάκοσμό του με το γαλάζιο, όπως και η περιρρέουσά του ατμόσφαιρα, με τη γαλάζια θάλασσα, τον ουρανό και τα ελλιμενισμένα γιοτ που βρίσκονται σε όλο το μήκος της πρόσοψής του.

Η κουζίνα του, καθαρά κορεατική, χωρίς παρερμηνείες, παντρέματα και συμβιβασμούς, σε ταξιδεύει με τα πιάτα της, χιλιάδες μίλια μακριά, με τους ιθύνοντες του σχετικά νεοαφιχθέντος εστιατορίου, να παινεύονται δικαίως για τις πρώτες τους ύλες, πολλές δε εξ αυτών να εισάγονται από τη Νότιο Κορέα.

Το ίδιο παινεύονται και για τη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών, αλλά και για τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού στην κουζίνα, ο οποίος έφτασε κι αυτός από την εν λόγω χώρα.

Η εξυπηρέτηση, τα χαμόγελα και η βοήθεια που πήραμε για να φτιάξουμε το sharing μας μενού, με μικρά και πιο μεγάλα πιάτα, αξιοσημείωτη, όπως ήταν και η ταχύτητα εξυπηρέτησης, αλλά και οι χρόνοι σερβιρίσματος μεταξύ των διαφόρων πιάτων.

Μπροστά μας, με το ξεκίνημα, μια τριλογία από παραδοσιακά τουρσιά και αλοιφές, μα δώσε μεγάλη έμφαση στο εμβληματικό τους Kimchi λάχανο, που μη φοβάσαι γιατί δεν καίει όσο αλλού, τα οποία στη συνέχεια είτε παντρεύαμε με τα πιάτα που δοκιμάζαμε, είτε λειτουργούσαν ως καθαρτικά της στοματικής κοιλότητας.

Τα φιλετάκια χοιρινής κοιλιάς Samgyeopsal, κατέφτασαν πρώτα σε καυτό τηγάνι μαζί με ποικιλία από σάλτσες και έλαια, αλλά και καρδιές μαρουλιών, τις οποίες γεμίζαμε με το κρέας και τις σάλτσες, συνδυάζοντας υπέροχα την τραγανότητα και τη φρεσκάδα του μαρουλιού, μαζί με τα ζεστά κρεατικά.

Οι καρδιές μαρουλιών και πάλι ανά χείρας, για να φωλιάσουν το θρυλικό πιάτο της Κορέας, τα βοδινά φιλετάκια Bulgogi, που αφού μαριναρίστηκαν σε σπιτική σος, έπεσαν στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδι.

Ένα πλούσιο συνονθύλευμα γεύσεων και στο επόμενο πιάτο, το Bibimbap, στο οποίο συνυπήρχαν αρμονικά το ρύζι ατμού, το σιγοψημένο, μαριναρισμένο βοδινό και τα τραγανά μανιτάρια και λαχανικά, καπελωμένα όλα με τηγανιτό αυγό. Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύσεις, μα συνάμα ελαφρύ, που δικαιολογημένα δεν άντεξε και πολλή ώρα στο μπολ σερβιρίσματος.

Στο Mata οφείλεις να φας, όπως πράξαμε κι εμείς, αυθεντικό KFC, όχι αυτό που ξέρεις, αλλά το Korean Fried Chicken, τις απίστευτα τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, σερβιρισμένες με γλυκοπικάντικη σάλτσα και κορεατική side salad.

Όσο για το επιδόρπιο, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τα  “ξυρισμένα” τους παγωτά, την πολύ πρωτότυπη εκδοχή παγωτού σε μορφή ινών, με κορυφαία κατ’ εμένα αυτή με σοκολάτα και παγωμένες Maltesers.

Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός

25 101618

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο