Για σουβλάκι όπως παλιά. Η χαρά του μεζεκλή

Για σουβλάκι και όχι μόνο, όπως παλιά, θα πας κι εσύ στο πολυαγαπημένο, Για σουβλάκι όπως παλιά. Για να μη φας κόκκινη κάρτα, πάρε ένα τηλέφωνο, αρκετές μέρες πριν, ειδικά τις νύχτες με ζωντανή μουσική (Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο) και κράτησε με την παρέα σου ένα τραπέζι στον ατμοσφαιρικό του χώρο, που κι αυτός αβίαστα, σε παίρνει πίσω στα παλιά.

Οι άνθρωποι του, που ‘χουν χρόνια πολλά ιδρώσει και εντρυφήσει στην τοπική κουζίνα, στον πατροπαράδοτο μεζέ και στην κουλτούρα της αγαπημένης όλων, κυπριακής ταβέρνας, θα σου αποδείξουν με την πρώτη, την αγάπη και το πάθος τους για αυτό που κάνουν.

Εμείς πάντως πήγαμε για μεζέ, που ήτανε όντως γευστικός, περιποιημένος και ψαγμένος, όπως ακριβώς μου τον είχανε περιγράψει. Η grand attraction θα φτάσει πρώτη, μοσχομυριστή και πάνω από όλα ζεστή και δεν είναι άλλη από το φτιαγμένο από τα χεράκια τους, ζυμωτό, σουσαμένιο κουλούρι, που έγινε ένα με την ταχίνι, το τζατζίκι και τις φετινής εσοδείας, τσακιστές ελιές.

Τα κολοκυθάκια θα αφιχθούν κριτσανιστά, σαν τσιπς, ενώ το τρυφερό σπανάκι θα ανακατευτεί με το αυγό στο τηγάνι, για να γίνει ένας μεζές ζουμερός και μοναδικός. Κρασί τοπικό, κοκκινέλι στα ποτήρια μας, οι μουσικοί να ρίχνουν τις πρώτες δοκιμαστικές πενιές, οι τραγουδιστές να καλησπερίζουν τον κόσμο, με εμάς να υποδεχόμαστε εξαίρετο λουκάνικο με αρτυσμένο ξηρό κόλιανδρο, ζεστό χαλούμι που έλιωνε στο στόμα και λατρεμένες μελιτζάνες, σκέτη γλύκα, μεστωμένες με κρεμμύδι, ντομάτα και φέτα.

Για το σιγοψημένο κότσι του μαγαζιού, δε στο κρύβω ότι έχω στείλει αμέσως τα εύγε μου στην κουζίνα, γιατί είναι ένα πιάτο κολασμένο, νοτισμένο γευστικά με βότανα και μπαχάρια,  που κοβόταν απλά με το  άγγιγμα του πιρουνιού.

Κριτσανιστές μεγάλες πατάτες, πουργούρι ζουμερό με ντοματίνια και μαστορικά ψημένα σαλιγκάρια με σάλτσα ντομάτας, τα επόμενα μεζεδάκια που ξετρέλλαναν την παρέα που ήδη βρισκόταν σε ανεβασμένο κέφι, σιγοτραγουδώντας έντεχνα και ελαφρολαϊκά.

Η κριτσανιστή φλογέρα με κρεμώδη τυριά, μέλι και σουσάμι, δεν είναι ένα πιάτο που βρίσκεις κι άλλου, για αυτό ενέδωσε στον πειρασμό, πριν φτάσουν τα εξαίρετα με κάθε σημασία της λέξης χοιρινά κοκκαλάκια, το μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλο, τα ορθότατα ψημένα χοιρινά σουβλάκια και οι αρωματικές σιεφταλιές.

Άμα πεις και τον αμήν, θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι μια ευχαριστήρια, περιποιημένη πιατελίτσα με εποχιακά φρούτα και τα χειροποίητα, τυλικτά μπακλαβαδάκια, σιροπιαστά και μοσχομυριστά, όπως τα απολάμβανες από παλιά.

Μαχαιρά 1, Στρόβολος, 2049
22 311181 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο