Δοκιμάσαμε πρώτοι το ανοιξιάτικο μενού του The Cookshop και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις

Πρώτα απ’ όλα οφείλω να σε ενημερώσω ότι το The Cookshop είναι ένα boutique bistro! Τελεία και παύλα! Και δε μιλάμε απλά για ένα τίτλο που απλά ακολουθεί το όνομά του. Στο The Cookshop πάνω απ’ όλα μιλά η ποιότητα της πρώτης ύλης, η φρεσκάδα, η τσαχπινιά στη γεύση, στα αρώματα και στις εντάσεις.

 

Η κάρτα του, είναι δομημένη με επιλεγμένα πιάτα, τα πλείστα φτιαγμένα με εποχικά καλούδια και όχι όποια κι όποια. Παρέα με όλα αυτά, μια μικρή λίστα με ταιριαστά κρασιά, που έχουν πίσω τους μια ιστορία, κάτι να λέει το καθένα τους για το terroir και την καταγωγή τους.

Κι όλα αυτά σε ένα χώρο που μόλις μπεις, ξεκινάς να βολτάρεις νοητά από τα στενά σοκάκια με τα bistro του Παρισιού και των Βρυξελλών μέχρι τις γειτονιές με τις γκαλερί του Άμστερνταμ ή της Βιέννης. Πίνακες ζωγραφικής, vintage διακοσμητικά, γλαστράκια και ανθοδοχεία, μια παλιά, εκατονταετής και βάλε, ραπτομηχανή που μεταποιήθηκε σε τραπέζι εστίασης κι ένα μπαρ με αύρα ευρωπαϊκή της δεκαετίας του ’60, συνθέτουν το ζεστό σκηνικό του μαγαζιού.

Τόσο ζεστό, όσο και οι άνθρωποί του, με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο σεφ και Culinary Instructor, Ευαγόρα Χατζηπαύλου, αλλά και τη σύζυγό του Αμαλία και την ομάδα της, που πρωταγωνιστούν στη σάλα του εστιατορίου, με όπλο, την αγάπη τους για αυτό που κάνουν,

Το ανοιξιάτικο μενού γευσιγνωσίας του βραβευμένου εστιατορίου της οδού Πινδάρου, μπήκε και στο δικό μας στόχαστρο και ομολογώ ότι δικαίωσε και με το παραπάνω τις προσδοκίες μας.

Ένα ποτήρι από δροσερό Prosecco για το ξεκίνημα και πάμε ευθύς για το ζεστό προζυμένιο ψωμάκι, που στο λέω από τώρα, ότι θα το θυμάσαι για καιρό, ιδίως αν το βουτήξεις απαλά στο πέστο από βασιλικό και κόλιανδρο, με κερασάκι στην τούρτα, το χλωρό ροζ πιπέρι.

Η ευγενής οξύτητα του προζυμιού, δεν άργησε να ταιριάξει στο στόμα με τη σαλάτα τραγανού, baby gem μαρουλιού, που αποτέλεσε τη βάση για να δεχθεί απάνω της, τραγανές πιτούλες καλαμποκιού, βρασμένο σιτάρι, goji berries και κόλιανδρο, με το French dressing της κουζίνας, να κερδίζει άπειρους γευστικούς πόντους.

Η γαστρονομική Κύπρος, στο απόγειό της, με βραστό χαλούμι Π.Ο.Π, καμένο με φλόγιστρο, παντρεμένο με βραβευμένη μαρμελάδα σύκου και κόκκινης πιπεριάς, με κάθε μπουκιά να κερδίζει τους γευστικούς κάλυκες, με τη νοστιμιά των κονφί κερασοντομάτων, των φουρνιστών φουντουκιών και του αρωματικού ελαίου βοτάνων.

Σπούρτικο κρασί και Πρωμάρα στο προσκήνιο, να αποδίδουν τα αρώματα τους και στο επερχόμενο ριζότο στο οποίο πρωταγωνιστούσε η βοτανικότητα των σπαραγγιών και του πράσινου κολοκυθιού, αλλά κι αυτή του βασιλικού και των micro greens, με τα τραγανά πινόλια και το κατσικίσιο τυρί να συμπληρώνουν πανηγυρικά το παζλ του εδώδιμου έργου τέχνης που παρουσιάστηκε μπροστά μας.

Τα αρνίσια, τρυφερά παϊδάκια, ήταν όντως ένα πιάτο που εντυπωσίασε, τόσο με την αριστεία στο ψήσιμό του, όσο και με το όμορφο ζευγάρωμα της πρωτεΐνης με τις baby πατάτες με παρμεζάνα, τόσο και με τα ζωντανά χρωματικά λάχανα, τα μπρεζέ εσαλότ και τη μαγική σος με κόκκινη μπύρα και μούρα, που όμοιά της δεν έχω ξαναδοκιμάσει.

Είναι κάποια γλυκά που είναι αμαρτία να τα αποσύρεις από το μενού σου, όπως το μοναδικά, μοναδικό τιραμισού του The Cookshop, που η Αμαλία θα στο φέρει μπροστά σου, θα του ρίξει απάνω ζεστό εσπρεσάκι, για να λιώσει η σοκολάτα που το καλύπτει και να πέσει μέσα στο ποτήρι, δημιουργώντας μια πανδαισία γεύσεων σε κάθε κουταλιά, που θα την αναπολείς σαν και του λόγου μου.

Η άνοιξη ολάκερη, με τα λούλουδα και τα χρώματά της και στην τελευταία πράξη του μενού, κατά την οποία κι εσύ θα χειροκροτήσεις θερμά, τον Ευαγόρα και την μπριγάδα του στην κουζίνα για τις τραγανές του μαρέγκες, που γίνονται ένα με κρέμα λεμονιού, σαντιγί με λάιμ, φρούτα εποχής, αλλά και καραμελωμένα φουντούκια, αγγιγμένα όλα με σος μούρων.

Ένα μενού που πραγματικά μας άφησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις καλύτερες των εντυπώσεων, αλλά και αποτέλεσε μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, με δυνατά σημεία την άριστη εξυπηρέτηση, την πανέμορφη περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις λογικότατες τιμές. Μια εμπειρία, που σαφώς σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Πινδάρου 6 Α’, Λευκωσία, 1060

99 012307

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο