Κάναμε ποδαρικό στο Kaji Fusion Bar & Grill και σου μεταφέρουμε, όλα τα γευστικά του νέα

Στο GPS σου, το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λεμεσού και αφού φτάσεις εκεί, κατευθύνσου με τα πόδια στη βόρειά του πλευρά και θα το δεις φάτσα μπροστά σου, επί του πλακόστρωτου πεζόδρομου.

Τα ευγενέστατα παιδιά του σερβίς, θα σε καθίσουν σε ένα από τα χαμηλά του τραπέζια, μα αν είσαι του action, κράτησε δυο θέσεις στην κεντρική, εμβληματική του μπάρα και παρακολούθα από πρώτο χέρι, τα επιδέξια παιδιά του bar, να σου κτυπάνε με χάρη τα cocktails σου, που σε ενημερώνω προκαταρτικά, ότι δεν είναι σαν τα άλλα.

Πρώτα απ’ όλα φέρουν την υπογραφή του μεγάλου barista Tito Karipidis, μα πάνω απ’ όλα, έχουνε φτιαχτεί για να γίνουνε ένα με τα ιαπωνικά και μεξικάνικα πιατάκια του νεότευκτου Kaji. Πιατάκα με άποψη, φιλικά στο παλέτο, με ταξιδιάρικη σε Άπω Ανατολή και Λατινική Αμερική, φιλοσοφία, με στρατηγικούς γευστικούς σταθμούς, σε Μεξικό και Περού.

Ό,τι και να σου πω για το Ikebana και το Japanese Slipper cocktail, που δοκιμάσαμε με το ξεκίνημα, θα είναι λίγο, γι΄ αυτό βάλε τα κι εσύ στη λίστα των επιλογών σου, ειδικά αν επιλέξεις το σεβίτσε ημέρας – που σε εμάς ήταν το λαυράκι – απογειωμένο με κίτρα και λάδι βασιλικού.

Το ποιοτικό beef tataki, προς θεού, μην το παραλείψεις με τίποτα, γιατί θα φτάσει και στο δικό σου τραπέζι, αναπαμένο σε πόνζου με τρούφα, furikake σουσαμιού και ελληνικό χαβιάρι από οξύρρυγχο.

Από τα Kaji specials, οπωσδήποτε θα κλείσεις το μάτι στο συγκλονιστικό τους 3B’s Blang Angus burger, που με την πρώτη μπουκιά, θα στείλεις τα εύσημά σου στον ταλαντούχο Ελλαδίτη σεφ Γιάννη Ζαχαρόπουλο, για την αριστεία στο ψήσιμο πάνω στην αναψοκοκκινισμένη, περίοπτη robata της υπερυψωμένης κουζίνας.

Η συνέχειά μας, επί των ξύλινων σμιλών, με γευστικές, πολυσυλλεκτικές δημιουργίες ψημένες στη robata, όπως τα σπαράγγια με πραλίνα σουσαμιού και φουρνιστά πινόλια, το μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου με tare γλάσο και φύκια tsukudani και τις γαρίδες που έχουν εμποτιστεί με yuzu kosho.

Όλα τα λεφτά και το εννοώ, στο θεϊκό, άψογα ψημένο ribeye, που εκτός από το ουμάμι απ’ το κάρβουνο, έχει εισπράξει τα λεπτά αρώματα των εσπεριδοειδών που οι σεφ το έχουν βαφτίσει.

Η μουσική του DJ, θα συνεισφέρει στο παζλ της όλης μαγικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί αβίαστα η αύρα του φωτισμένου Μεσαιωνικού Κάστρου, αλλά κι αυτή των γραφικών γειτονιών της Παλιάς πόλης της Λεμεσού, ωθώντας σε να δοκιμάσεις ακόμη ένα από τα cocktails της προσεγμένης λίστα του Kaji.

Τη γλύκα των churros, θα την πάρεις μαζί σου φεύγοντας, που καλά θα κάνεις, άμα φτάσουν κοντά σου, ζεστά ζεστά, να τα βουτήξεις στη dulce de leche ή choco chipotle ganache, σος που τα συνοδεύουν.

Τσανακαλέ 16, Μεσαιωνικό Κάστρο, 3602, Λεμεσός

25 351919

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο