Ο μεζές της βραβευμένης Απάντησης είναι από μόνος του, προορισμός

Μεζές, όνομα και πράμα, ο μεζές της Απάντησης. Απόδειξη, οι καθημερινά πλημμυρισμένες από κόσμο, βεράντες της και οι παραδοσιακά σχεδιασμένοι εσωτερικοί της χώροι, από μικρές και μεγάλες παρέες, όλων των ηλικιών κι από όλα τα μέρη της πρωτεύουσας.

Ένας value for money – και το εννοώ – μεζές, που τον πεθυμάς κάθε λίγο και λιγάκι, που τον αναζητάς εσύ κι οι φίλοι σου, που είναι περιεκτικός, προσεγμένος και φιλικός για όλα τα παλέτα των πελατών της οικογενειακής ταβέρνας.

Φιλικοί κι οι άνθρωποί της, με μπροστάρη τον ιδιοκτήτη Δημήτρη και την ομάδα του, που χρόνια πολλά κρατάνε στέρεα την ποιότητα σε ότι μπαίνει, μα και σε ό,τι βγαίνει από τις κουζίνες και τις σχάρες τους. Ποιοτικό μεζέ απολαύσαμε ξανά με την παρέα, σε ένα από τα δροσερά τραπέζια της βεράντας επί της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λακατάμεια.

Μπυρίτσα ο Ανέστης, ζιβανία η Μαρία και Chardonnay εγώ, για να υποδεκτούμε τραγανή σαλάτα με φέτα, άξιο βράβευσης γιαούρτι φτιαγμένο από την ομάδα της Απάντησης, πράσινες τσακιστές ελιές, τραγανά κοκκινογούλια και άψογο τζατζίκι.

Κολοκυθοκεφτέδες για απαιτητικούς θα παραλάβεις κι εσύ, μα ετοιμάσου να υποδεχτείς σχεδόν αμέσως, εξαίρετη, με κάθε σημασία της λέξης, λούντζα, λεπτό λουκάνικο σχάρας, αλλά και φρέσκο, ζεστό χαλούμι που θα ‘ρθεί μέσα στον νορό του.

Το ορτύκι της Απάντησης, στο εγγυώμαι, είναι από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις, μα το ίδιο θα πεις και για το χοιρινό σουβλάκι και την άριστή του σιεφτιαλιά, που πραγματικά κάνουν όλους να υποκλίνονται.

Τα μανιταράκια στο τηγάνι με κρεμμύδι και το αρνίσιο συκωτάκι α λα στιφάδο, έγιναν μαγική μπουκιά με το ζεστό, σουσαμένιο κουλούρι, πριν φτάσουν τα μαμαδίστικα κουπέπια, τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας και το κοτόπουλο στα κάρβουνα, συνοδευμένα με κυπριακές, τηγανιτές πατάτες.

Τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά, διαδέχονταν το ένα το άλλο, η διάθεση ανεβασμένη, ο κόσμος στο τσακίρ κέφι κι εμείς πίνουμε την τελευταία γουλιά απ’ τα ποτά μας, μαζί με τον trademark επίλογο της Απάντησης, τα κελυφωτά,  αλμυρά φιστίκια.  Δεν αντιστεκόμαστε φυσικά στο λατρεμένο μας μικρασιάτικο καζάν ντιπί, που ομολογώ, ότι ούτε αυτή τη φορά δεν άντεξε και πολύ στα πιατάκια μας.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 98, Λακατάμεια 2321

22 382770 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο

Ο μεζές της βραβευμένης Απάντησης είναι από μόνος του, προορισμός