Τα 6+1 πιάτα στο βραβευμένο Jasmine Gastro bar, που σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα

(Restaurant review by Nick Andrew)

Στο βραβευμένο Jasmine Gastro bar στη Λακατάμεια, τίποτα, μα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πιάτα με γευστική άποψη, πολυπλοκότητα, μα συνάμα απλότητα, εξυπηρέτηση που σίγουρα θα έχεις πολλά να πεις για αυτή, αλλά και άφθονες, ποιοτικές επιλογές σε κρασί, κοκτέιλ και όχι μόνο.

Ο χώρος, γουστόζικος με όμορφο φωτισμό και αύρα μοναδική, η μουσική επιλεγμένη για εσένα, εμένα, αλλά κι όλα τα γούστα και οι τιμές, που ξέρω ότι σε ενδιαφέρουν πολύ, από τις λογικότατες στον χώρο της εστίασης του νησιού.

Η δικιά μας παρέα και πάλι εκεί, να δοκιμάζει πρώτα πρώτα τη φιλοφρονητική σούπα λαχανικών του chef MD Dilbani, που κάθε φορά θα σε ζεσταίνει και με κάτι διαφορετικό. Κρασάκι ντόπιο στα ποτήρια μας, για να υποδεκτούμε το μπαλανσαρισμένο ταρτάρ με φρέσκο σολομό και τόνο, αγγιγμένο με σος από μάνγκο και αβοκάντο, πόνζου, μαγιονέζα με γουασάμπι και κράκερ από ρύζι για σούσι.

Συνέχεια με τα open face μπαν Ιβηρικού, σιγοψημένου χοιρινού secreto με ανανά, κρεμμυδάκι, πίκλα τζίντζερ, σουσάμι και σάλτσα Πεκίνου, αλλά και με μια οχτάδα spicy tuna roll, με ήπια πικάντικο τόνο, sweet chili sauce και σχοινόπρασο.

Πιάτο για Master chef το επόμενο, με ρουλάντ από στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, γεμιστό με μανούρι και φρέσκα βότανα, παρέα με μικρές πατάτες σε αρωματικό βούτυρο, σος μαστίχας και σουσάμι.

Για εσένα που το Premium USDA Black Angus, βοδινό φιλέτο, ιδίως από τη Creekstone Farms, είναι must, τότε το Jasmine Gastrobar θα σε ανεβάσει στον έβδομο γευστικό ουρανό, ιδίως αν το “δεις” και a la Rossini, όπως μας το πρότεινε ο σεφ, απολαμβάνοντάς το έτσι, καπελωμένο με foie gras.

Ο επίλογος γράφτηκε γλυκά και πρωτοπόρα με αιθέριο μους ταχίνι με κρέμα από ταχίνι, καραμελωμένο μήλο, μπάρα με μέλι και σουσάμι και παγωτό βανίλια

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 310, Λακατάμεια, 2313

96 616161

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο