Τα 6+1 πιάτα στο βραβευμένο Jasmine Gastro bar, που σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα

(Restaurant review by Nick Andrew)

Στο βραβευμένο Jasmine Gastro bar στη Λακατάμεια, τίποτα, μα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πιάτα με γευστική άποψη, πολυπλοκότητα, μα συνάμα απλότητα, εξυπηρέτηση που σίγουρα θα έχεις πολλά να πεις για αυτή, αλλά και άφθονες, ποιοτικές επιλογές σε κρασί, κοκτέιλ και όχι μόνο.

Ο χώρος, γουστόζικος με όμορφο φωτισμό και αύρα μοναδική, η μουσική επιλεγμένη για εσένα, εμένα, αλλά κι όλα τα γούστα και οι τιμές, που ξέρω ότι σε ενδιαφέρουν πολύ, από τις λογικότατες στον χώρο της εστίασης του νησιού.

Η δικιά μας παρέα και πάλι εκεί, να δοκιμάζει πρώτα πρώτα τη φιλοφρονητική σούπα λαχανικών του chef MD Dilbani, που κάθε φορά θα σε ζεσταίνει και με κάτι διαφορετικό. Κρασάκι ντόπιο στα ποτήρια μας, για να υποδεκτούμε το μπαλανσαρισμένο ταρτάρ με φρέσκο σολομό και τόνο, αγγιγμένο με σος από μάνγκο και αβοκάντο, πόνζου, μαγιονέζα με γουασάμπι και κράκερ από ρύζι για σούσι.

Συνέχεια με τα open face μπαν Ιβηρικού, σιγοψημένου χοιρινού secreto με ανανά, κρεμμυδάκι, πίκλα τζίντζερ, σουσάμι και σάλτσα Πεκίνου, αλλά και με μια οχτάδα spicy tuna roll, με ήπια πικάντικο τόνο, sweet chili sauce και σχοινόπρασο.

Πιάτο για Master chef το επόμενο, με ρουλάντ από στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, γεμιστό με μανούρι και φρέσκα βότανα, παρέα με μικρές πατάτες σε αρωματικό βούτυρο, σος μαστίχας και σουσάμι.

Για εσένα που το Premium USDA Black Angus, βοδινό φιλέτο, ιδίως από τη Creekstone Farms, είναι must, τότε το Jasmine Gastrobar θα σε ανεβάσει στον έβδομο γευστικό ουρανό, ιδίως αν το “δεις” και a la Rossini, όπως μας το πρότεινε ο σεφ, απολαμβάνοντάς το έτσι, καπελωμένο με foie gras.

Ο επίλογος γράφτηκε γλυκά και πρωτοπόρα με αιθέριο μους ταχίνι με κρέμα από ταχίνι, καραμελωμένο μήλο, μπάρα με μέλι και σουσάμι και παγωτό βανίλια

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 310, Λακατάμεια, 2313

96 616161

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

HR: Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια; Σ: Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια…

Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης