Apron. Ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτείς τη Βιέννη – 1 star Michelin restaurant

Review by Nick Andrew – Greek & English

Το είχα επισκεφτεί ξανά, πριν 5 χρόνια, λίγο πριν πάρει το πρώτο του αστέρι Michelin. Φεύγοντας τότε, έβαζα στοίχημα ότι το αστέρι δεν είναι πολύ μακρυά. Φεύγοντας τώρα, μετά τη ψεσινή οινογαστρονομική μου εμπειρία, δηλώνω ότι το δεύτερο αστέρι δεν είναι όνειρο απατηλό.

Για όσους δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί, τους ενημερώνω ότι το Apron, διαπρέπει και έχει μάλιστα βραβευθεί και για το design του, ενώ έχει πάρει αμέτρητες διακρίσεις ως ένα από το καλύτερα εστιατόρια και στον χώρο του κρασιού.

Ο εσωτερικός χώρος, είναι όντως συγκλονιστικός, εντυπωσιάζοντας αμέσως με την κλασική αρχοντιά του περίτεχνου ξύλινου πατώματος, των βελούδινων καθισμάτων και των σκουρόχρωμων κουρτινών. Στο κέντρο όλων αυτών η ανοιχτή κουζίνα του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin chef Stefan Speiser και της εκλεκτής του ομάδας, που ότι έχουν να κάνουν περί μαγειρικής, το κάνουν ακριβώς μπροστά σου.

Δυο οι επιλογές φαγητού για όσους το επισκεφτούν. Degustasion μενού 5 ή 7 πιάτων, τα οποία μπορείς να επιλέξεις από την λίστα φαγητών που προτείνει ο σεφ ανάλογα με την εποχή. Όσο αφορά το κρασί, τα δεδομένα είναι πολύ ευχάριστα γιατί η λίστα οίνων είναι πραγματικά αριστουργηματική προικισμένη μάλιστα με κρασιά παλαίωσης.

Σε συμβουλεύω φυσικά, να εμπιστευτείς την τεχνογνωσία της άριστης ομάδας του εστιατορίου και να επιλέξεις την πρόταση παντρέματος κάθε πιάτου, με ένα ταιριαστό κρασί, τόσο από τον αυστριακό αμπελώνα, όσο και από τον ισπανικό, γαλλικό και όχι μόνο.

Τα amuse bouche που προσφέρει ο σεφ και η ομάδα του, είναι ουκ ολίγα και σε προδιαθέτουν για το μεγαλείο της κουζίνας του Apron, η οποία έχει στη βάση την αυστριακή κουζίνα, μεταμορφωμένη δυναμικά και δημιουργικά με ένα τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το βούτυρο σε μορφή κεριού που όταν ανάβει, λιώνει για να βουτήξεις σε αυτό το ψωμί σου, είναι όντως κάτι πολύ μοναδικό, όπως είναι και η κάθε μπουκιά από τα amuse bouche, που και σε αυτή την επίσκεψη, μας ώθησαν να στείλουμε αμέσως τα εύγε μας στην κουζίνα.

Ο σολομός Label rouge, έγινε ένα με την κρέμα από σούπα Bouillabaisse και σαφράν, ενώ το ταπεινό κουνουπίδι απογειώθηκε γευστικά με το ψήσιμό του και την ποιοτική Perigord μαύρη τρούφα, σε ένα πιάτο υψηλής αξίας.

Το ίδιο έγινε και με το φρεσκότατο λαυράκι που συνδυάστηκε με αχιβάδες, αλλά και με τον μαύρο μπακαλιάρο, που ο σεφ πάντρεψε με βουτυρόγαλα, εποχιακά σπαράγγια και μανιτάρια enoki. Οι φίλοι των κρεατικών, θα ενθουσιαστούν με την ποιότητα του βοδινού φιλέτου που σμίγει τα αρώματά του με μουστάρδα και αγγούρι και του μικρού κατσικιού που ο σεφ Stefan Speiser, συνδύασε υπέροχα με τα κρεμώδη στοιχεία του Foie gras.

Το τρόλεϊ με τα 15 plus μοναδικά τυριά από εκλεκτούς τυροκόμους, είναι από μόνο του, ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτεί κάποιος το Apron. Όσο αφορά τα γλυκά, προετοιμάσου να κλείσεις τα μάτια σε κάθε μπουκιά από το κυδώνι με combucha και μήλο, αλλά και με την αριστουργηματική δημιουργία με πρωταγωνιστές τη σοκολάτα, τα φουντούκια, το τσάι matcha και το cream cheese.

Στο Apron, εκτός από την κουζίνα, που ομολογώ με έχει κατενθουσιάσει, έχω για ακόμη μια φορά εντυπωσιαστεί ευχάριστα και από την άψογη εξυπηρέτηση, τόσο από τον ίδιο, τον αεικίνητο διευθυντή του εστιατορίου, όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό εξυπηρέτησης.

Μιλάμε για μια ομάδα που αν την παρακολουθήσεις στενά, σου θυμίζει ένα καλοκουρδισμένο, ελβετικό ρολόι, μια δεμένη ομάδα που συνεργάζεται άριστα για να ικανοποιήσει τους πελάτες του εστιατορίου.

Μια ευγενέστατη ομάδα με επαγγελματισμό, άριστες γνώσεις για το φαγητό, το κρασί και το τυρί, που θα πρότεινα σε πολλούς επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να επισκεφτεί τον εστιατόριο, για να διδαχτεί στην πράξη για θέματα οργάνωσης, επικοινωνίας με την κουζίνα και συμπεριφοράς.

Ναι το Apron είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αυστρίας και όχι μόνο της Βιέννης και ναι είναι ακόμη ένας λόγος για να επισκεφτείς τη Βιέννη.

Am Heumarkt 35, 1030, Βιέννη
+431 019074747

Συνέντευξη του Fabian Bruhn, F & B manager του εστιατορίου Apron στη Βιέννη, από τον Nick Andrew

To Apron είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα εστιατόρια στο κέντρο της Βιέννης. Βραβεία που αφορούν την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό του εστιατορίου, αλλά κυρίως για το φαγητό και το κρασί. Μιλήστε μας λίγο για το τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς σε όλα αυτά τα επίπεδα. Ποιες οι απαραίτητες προϋποθέσεις;

Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς την επιτυχία συνδέεται στενά με το να έχεις κανείς κουράγιο και απλά να τολμήσει να κάνει κάτι. Αφιερώνουμε πολλή αγάπη στο προϊόν μας, από τον σχεδιασμό και την πορσελάνη, μέχρι την επιλογή του κρασιού και τα πιάτα που δημιουργούμε.

Ένα αστέρι Michelin για την εξαίρετή σας κουζίνα. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η τεράστια επιβράβευση;

Το αστέρι σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Είναι μια τεράστια τιμή και ταυτόχρονα αναγνώριση για αυτό που κάνουμε και τολμούμε, τα οποία δεν έχουν περάσει σαφώς απαρατήρητα.

Τι να περιμένει κάποιος που είναι λάτρης της κουζίνας και του κρασιού, που αποφασίζει να επισκεφθεί το εστιατόριό σας, είτε μεσημέρι, είτε βράδυ; Ποια η φιλοσοφία του μενού του βραβευμένου σεφ Stefan Speiser;

Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε πιάτα που συνδυάζουν κλασικές και μοντέρνες γεύσεις, με εποχικά προϊόντα. Πιστοί στο σύνθημά μας ότι “το φαγητό είναι μια εμπειρία και μια απόλαυση”, επιδιώκουμε οι επισκέπτες μας, να ταξιδέψουν μαζί μας.

Apron. Another reason to visit Vienna – 1 star Michelin restaurant.

Review by Nick Andrew – Greek & English.

I had visited it before, 5 years ago, just before it received its first Michelin star. Leaving then, I bet that the star wasn’t far away. Leaving now, after my recent gastronomic experience, I declare that the second star is not an elusive dream.

For those who haven’t visited it yet, let me inform you that Apron excels and has even been awarded for its design, while it has received countless distinctions as one of the best restaurants in the wine sector as well.

The interior space is truly stunning, immediately impressing with the classic elegance of the elaborate wooden floor, the velvet seats, and the dark-colored curtains. At the center of all this is the open kitchen of the Michelin-starred chef Stefan Speiser and his select team, who prepare everything related to cooking right in front of you.

There are two food choices for those who visit. A 5 or 7-course tasting menu, which you can choose from the food list proposed by the chef according to the season. As for the wine, the prospects are very pleasant because the wine list is truly magnificent, endowed also with aged wines. I advise you, of course, to trust the expertise of the excellent team of the restaurant and choose the proposal to match each dish with a suitable wine, both from the Austrian vineyard and from the Spanish, French, and beyond.

The amuse-bouche offered by the chef and his team are not few and predispose you to the greatness of the Apron kitchen, which is based on Austrian cuisine, dynamically and creatively transformed in a way we haven’t seen before.

The butter in the form of a candle that when lit melts for you to dip your bread in, is indeed something very unique, as is each bite from the amuse-bouche, which, even on this visit, pushed us to send our compliments immediately to the kitchen.

The Label Rouge salmon merged with Bouillabaisse cream and saffron, while the humble cauliflower was elevated in taste with its roasting and the quality of Perigord black truffle, made it a dish of high value. 

The same happened with the fresh sea bass, which was combined with razor clams, as well as with the black cod, which the chef paired with buttermilk, seasonal asparagus, and enoki mushrooms. Meat lovers will be thrilled with the quality of the beef fillet that blends its aromas with mustard and cucumber, and the small goat that chef Stefan Speiser wonderfully combined with the creamy elements of the Foie gras.

The trolley with 15 plus unique cheeses from select cheesemakers is, by itself, yet another reason to visit Apron. As for desserts, get ready to close your eyes with every bite of the quince with kombucha and apple, as well as with the masterpiece creation with chocolate, hazelnuts, matcha tea, and cream cheese.

At Apron, apart from the cuisine, which I confess has enthralled me, I have once again been pleasantly impressed by the impeccable service, both from the indefatigable manager of the restaurant himself and from the rest of the service staff.

We are talking about a team that, if you closely follow them, reminds you of a finely tuned, Swiss watch, a cohesive team that works excellently to satisfy the restaurant’s customers. A most courteous team with professionalism, excellent knowledge of food, wine, and cheese, which I would recommend to many professionals in the hospitality industry to visit the restaurant, to learn in practice about organizational matters, communication with the kitchen, and behavior.

Yes, Apron is one of the best restaurants in Austria, and not just in Vienna, and yes, it is yet another reason to visit Vienna.

Am Heumarkt 35, 1030, Vienna.
+431 019074747.

An interview of Fabian Bruhn, the F & B manager of the restaurant Apron in Vienna, by Nick Andrew.

Apron is one of the most award-winning restaurants in the center of Vienna. Awards range from architecture and restaurant design to food and wine. Tell us a bit about what it takes to succeed on all these levels. What are the essential requirements?

We believe that the path to success is closely linked to showing courage and simply daring to do something. We put a lot of love into our product, from the design and the porcelain to the wine selection and the dishes we create.

A Michelin star for your excellent cuisine. What does this huge recognition mean to you?

The star means an incredible amount to us, of course. It is a huge honor and at the same time recognition that what we do and the courage we had does not go unnoticed.

What can someone who loves food and wine expect when he decides to visit your restaurant, either for lunch or dinner? What is the philosophy behind the menu of the award-winning chef Stefan Speiser?

The philosophy is to create dishes that combine classic and modern dishes with seasonal products. True to our motto that “eating is an experience and a pleasure”, guests should expect to be taken on a journey with us. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts