Jasmine Gastrobar. Το γαστρονομικό hot spot της Λακατάμειας, μάς έχει εντυπωσιάσει με τη νέα του κάρτα

Γευστικών εκπλήξεων συνέχεια στο γαστρονομικό hot spot της Λακατάμειας, αλλά και της πρωτεύουσας, με την ολοκαίνουρια, άκρως παρεΐστικη, κάρτα φαγητών του, να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, την πρωτοκαθεδρία του.

Το κατάμεστο του χώρου και σε αυτή μας την επίσκεψη, δεν αποτέλεσε για εμάς έκπληξη, μα και ούτε το όμορφο ψηφιδωτό από παρέες όλων των ηλικιών, αλλά και από ζευγάρια, που απολάμβαναν στο ρομαντικό σκηνικό που έχει στηθεί, τα γαστρονομικά πιάτα του πολύπειρου σεφ MD Dlbani.

O Χρίστος και η ομάδα του και πάλι επί της υποδοχής, με αυτούς να παίρνουν εκ νέου τα εύσημα όλης μας της παρέας για το υποδειγματικό σερβίς – και στον χώρο της οινικής κουλτούρας – προσφέροντάς μας με το που πήραμε θέση, την γευστικότατη amuse bouche σούπα ημέρας, που δεν ήταν άλλη από μια βελούδινη ντοματόσουπα, με νότες βασιλικού και αρωματικό κρουτόν.

Βελούδινη και κρεμώδης και η σαλάτα με μπουράτα, κονφί ντοματίνια και ντρέσινγκ με μέλι, λάιμ και λάδι βασιλικού, ενώ υπέροχος συνδυασμός αποδείχτηκε και το πάντρεμα των φρέσκων ζεστών κυπριακών γαρίδων σχάρας, με το κρύο μους αβοκάντο με ταρτάρ από μάνγκο και ντρέσινγκ με μίριν και λάιμ.

Με by the glass τοπικό ή εισαγόμενο κρασί, οι μισοί από εμάς, αλλά και με φανταστικά, μα πρωτίστως signature cocktails, οι άλλοι και συνεχίζουμε με ένα ταρτάρ, με χειρουργικής ακρίβειας, ιδανική οξύτητα, με δυο βασικούς πρωταγωνιστές.

Τον φρέσκο σολομό και τόνο, μαζί με ένα αρωματικό συνονθύλευμα από μάνγκο, αβοκάντο, πόνζου, wasabi mayo, γαρνιρισμένα με κράκερ από ρύζι για σούσι. Για το επόμενο πιάτο, πάρε σημείωση από τώρα, για να το βάλεις κι εσύ στο καλάθι των επιλογών σου και δεν είναι άλλο από το τρυφερότατο USDA Ribeye σχάρας, περασμένο σαν σουβλάκι σε ξυλάκι, αγγιγμένο όσο πρέπει με σπιτικό τεριγιάκι, που έρχεται παρέα με τραγανές baby πατάτες και σάλτσα Pico de Gallo.

Οι sushi lovers της ομάδας, κινήθηκαν εγκαίρως και απόλαυσαν τα ψαγμένα Spicy tuna rolls, με άψογο φρέσκο τόνο, sweet chili sauce και σχοινόπρασο, με τη φρυγανιά πάνκο, να δημιουργεί υπέροχα παιχνίδια στο στόμα με τις υφές.

Στέλνουμε στους ιδιοκτήτες τα μπράβο μας και για τις μουσικές τους επιλογές, που “ναι” είναι επιλεγμένες και προσεγμένες, με τα ντεσιμπέλ να βρίσκονται εκεί που πρέπει να είναι. Αλλαγή πιάτων γιατί ο σεφ και η ομάδα του, μόλις μας είχαν ετοιμάσει τα άξια ειδικής μνείας, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα σε κρασί Merlot και φρέσκα βότανα, που αναπαύονταν πάνω σε κριθαρότο, αλλά και την άριστα ψημένη ιβηρική μπριζόλα με κόκκαλο, πάνω σε βάση από ριζότο λαχανικών.

Το βοδινό φιλέτο κομμένο α λα ταλιάτα, είναι ένα πιάτο που σίγουρα έχει μπει στη λίστα με τα πιάτα που θα ζητήσω και στην επόμενή μου επίσκεψη, όπως και το εντυπωσιακό σε παρουσίαση, φουρνιστό φιλέτο λαυράκι, παρέα με σοτέ Ελβετικό σέσκουλο, φρέσκα εποχικά βότανα και σάλτσα φρικασέ.

Πώς να αρνηθείς στον Χρίστο που σου προτείνει τόσο περιγραφικά τα γλυκά του Jasmine, με εμάς να λέμε “ναι” στο εμβληματικό tahini mousse, που δε θα το συναντήσεις  πουθενά αλλού, αλλά και στο βελούδινο, αφρώδες τιραμισού, σερβιρισμένο σε κολονάτο ποτήρι, απογειωμένο με φράουλες και τυρί μασκαρπόνε.

Μια από τις καλύτερες και πιο value for money γαστρονομικές προτάσεις της Λευκωσίας, που σίγουρα αξίζει να τη ζήσεις.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 310, Λακατάμεια, 2313

96 616161

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο