Memento Mori. Η εντός των τειχών, πρωτευουσιάνικη, γαστρονομική άφιξη, που ήδη συζητιέται

Μέχρι προσφάτως και για πολλά χρόνια, το ήξερες ως Domus. Από τούδε και στο εξής θα το προτείνεις σε φίλους και γνωστούς, ως Memento Mori. Ένα φρέσκο concept, σε ένα χώρο με ιστορία 100 ακριβώς ετών, που ξαναγράφει τη σύγχρονή του ιστορία, με μεσογειακό, γαστρονομικό προσανατολισμό, άφθονη Ελλάδα, τοπικά υλικά και δημιουργικές αποδομήσεις και επαναδομήσεις αγαπημένων πιάτων, που θα αγαπήσεις τώρα ακόμη πιο πολύ.

Ο interior designer του Domus, ο Περικλής Λιάτσος, ανέλαβε εκ νέου να σχεδιάσει αριστοτεχνικά, όπως μας έχει συνηθίσει, τους ισόγειους χώρους του εμβληματικού αρχοντικού έναντι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, προσδίδοντας μια μινιμάλ χάρη σε ότι έχει αγγίξει, σεβόμενος όμως την ιστορικότητα του οικοδομήματος.

Το μπαρ κατέχει εξέχουσα θέση στον όλο σχεδιασμό, όπως εξέχουσα θέση κατέχουν τα ψηλά και χαμηλά τραπεζοκαθίσματα, ο ήπιος φωτισμός και το ανοιχτό πράσινο χρώμα των εμβληματικών δοκών και της περίτεχνης πόρτας.

Ο καταξιωμένος ελλαδίτης σεφ Άγγελος Μπακόπουλος, που τα πιάτα του έχουν χαροποιήσει τους ουρανίσκους μας και σε πρότερες συνεργασίες του στο νησί, υπογράφει τη μοιρασιάρικη κάρτα του εστιατορίου, η οποία συμπληρώνεται με καλοφτιαγμένα κοκτέιλς και εκλεκτούς οίνους.

Ο head chef του εστιατορίου Δημήτρης Ζουζούνης, απόδειξε μαζί με την καλά οργανωμένη του μπριγάδα, εντός της περίοπτης open plan, κουζίνας του, ότι μπορεί να διαχειριστεί ευπρεπώς τις πρώτες ύλες του μενού γευσιγνωσίας που μας ετοίμασε, μετουσιώνοντάς τις σε γευστικά πιάτα.

Στη σαλάτα του Καίσαρα, πρωτοστάτησε ο τηγανιτός κάβουρας με μαλακό κέλυφος, ενώ στην ομόλογή της με κερασοντομάτες, το χαρουπόμελο συναντά στο στόμα, κρίταμο, κάππαρη και φρέσκο θυμάρι. Από τη λίστα ωμών, δώσε σημασία στο πληθωρικό σε οξύτητα, βοδινό ταρτάρ, αγγιγμένο με σπιτική λιαστή ντομάτα, αλλά και στο λαυράκι με κίτρα και σταμναγκάθι.

Άπειρα μπράβο, από τις πρώτες κιόλας μέρες για την εξυπηρέτηση της πολύπειρης διευθύντριας Dima Nicolaeva και των συναδέλφων της, μα και άλλα τόσα για την ομάδα του bar για τα πρωτοκλασάτα και ευπαρουσίαστα κοκτέιλ που μας ετοίμασαν.

Οι ντολμάδες με πλιγούρι και γαρίδα, πολύ καλοί, το καλαμάρι, που ψήνεται σε πραγματική σχάρα, θα παρουσιαστεί και στο δικό σου τραπέζι, a la Carbonara,  ενώ η κορυφαία χορτο-τυρόπιτα που δέκτηκε και αυτή, ψήσιμο στη σχάρα, πήρε ολονών τα εύσημα για το προζυμένιο της φύλλο, τη βαρελίσια φέτα και τον βοτανικό της χαρακτήρα.

Το αυγοτάραχο Μεσολογγίου βρήκε τη θέση του απάνω στα ορθότατα, με κάθε σημασία της λέξης, ψημένα ζυμαρικά πάκερι, ενώ το δημιουργικό παστίτσιο που ακολούθησε, επαναδομήθηκε με ζυμαρικά κανελόνι, κρέμα μορνέ, άνευ αυγού και παλαιωμένο τυρί.

Τα τρυφερότατα κι όμορφα αρωματισμένα, αρνίσια παϊδάκια σχάρας να τα επιλέξεις κι εσύ για να τα απολαύσεις  παρέα με λεμονάτο σπανακοριζότο, άρτια ψημένο και βοτανοευλογημένο.

Από τη λίστα επιδορπίων δοκιμάσαμε δροσερή πορτοκαλόπιτα, που θα παντρευτεί στο στόμα, με παγωτό σοκολάτας, αρωματισμένο με πορτοκάλι.

Αδαμάντιου Κοραή 5, Λευκωσία, 1016

22433722

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

HR: Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια; Σ: Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια…

Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης