Skinny fox. Επανήλθε ανανεωμένο, φρέσκο και πολλά υποσχόμενο

Από το 2016, βρίσκεται στο προσκήνιο της εστιατορικής σκηνής της πρωτεύουσας, λανσάροντας trends που έχουν αφήσει εποχή. Η μπάρα του, συνυφασμένη με το καλό κοκτέιλ, η μουσική του, σε ρυθμούς που ανεβάζουν ολονών τη διάθεση και οι άνθρωποί του, με πρωταγωνιστή και ψυχή του μαγαζιού, τον Κωνσταντίνο Ταλάσιη, ζεστοί και φιλόξενοι, σε υποδέχονται κάθε φορά σαν τον δικό τους άνθρωπο, τον φίλο, το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Το πλήρως ανακαινισμένο Skinny fox, μια άλλη εικόνα, που ούτε με χίλιες λέξεις δεν περιγράφεται. Το floral wallpaper, κατέβηκε κι οι τοίχοι ντύθηκαν με λευκόχρωμα πλακάκια, δίνοντας απλόχερα φως και δυναμική στον χώρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το minimal bar, τους πολύχρωμους καναπέδες της βεράντας, το περίοπτο κουβούκλιο του DJ και τα επιλεγμένα διασκοσμητικά στοιχεία που προβάλλουν κι αυτά την αρχοντιά του μινιμαλισμού.

Η κάρτα φαγητών, που φέρει την υπογραφή του εδώ και πολλά έτη, head chef του resto bar, Στέφανου Ζαχαριάν, αρκετά προσεγμένη, με διεθνή προσανατολισμό, νύξεις από Ασία, μέχρι και Ιταλία, διακρίνεται για την εύκολη πλοήγησή της, μεταξύ σαλατών, ορεκτικών, κυρίως πιάτων και sides.

Μια κάρτα που έχει “δεθεί” αρμονικά και με την ενημερωμένη λίστα κρασιών, αλλά κι με αυτή των κοκτέιλ, δημιουργώντας έτσι μια καλή πρόταση για πάντρεμα φαγητού και ποτού.

Με ένα δροσερό Valpolicella στα όμορφα κρασοπότηρά μας, ξεκινήσαμε τη βραδιά μας, αλλά και με μια σαλάτα, που ήταν και πιάτο ημέρας, που ικανοποίησε τον ουρανίσκο με τα άριστης ποιότητας baby φυλλώδη λαχανικά και τη μίξη από κοκκινογούλια και κατσικίσιο τυρί, ραντισμένα όλα με μέτριας οξύτητας βινεγκρέτ.

Τις βασιλικές, κόκκινες γαρίδες που ο σεφ τις έψησε άριστα στη σχάρα, να τις δοκιμάσεις απαραίτητα κι εσύ, γιατί είναι τραγανές και θα κλείσουν και στο δικό σου στόμα τον κύκλο της γεύσης, αν τις βουτήξεις στο μπισκ από καραβίδες και ακολούθως να τις πειράξεις γευστικά με λίγο λεμονάκι που έχει κι αυτό γραμμωθεί στη σχάρα.

Ναι, να πεις και στα χειροποίητα agnolotti που κλείνουν στην καρδιά τους πλούσια γέμιση από τυρί ρικότα και μασκαρπόνε και παντρεύονται με σταφίδες και παστό βερίκοκο, αλλά και να πεις κι ένα σίγουρο ναι στο απίστευτα τρυφερό, βοδινό φιλέτο, που συνοδεύεται με πατάτα παβέ και σάλτσα πιπεριών. Όσο για τα απόλυτα extra side dishes που επιλέξαμε, σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα τραγανά μπροκολίνι ατμού και τα κριτσανιστά στικς πατάτας, καπελωμένα με φιλετάκια τρούφας.

Όταν τελειώσεις κι εσύ το φαγητό σου και φτάσει η στιγμή του γλυκού, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις τα άκρως εξυπηρετικά παιδιά του σερβίς, για τα γλυκά ημέρας, που εμάς δεν ήταν άλλο από το τριγωνικό, σοκολατένιο “σουφλέ” ταψιού, συνδυασμένο με κρεμώδες παγωτό και φουρνιστό φουντούκι.

Μενάνδρου 14, Λευκωσία, 1066

22 256070

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

HR: Έχεις ξαναδουλέψει σε εστιατόρια; Σ: Όχι, αλλά δεν είναι δουλειά νομίζω που θέλει εμπειρία. Το μόνο που σίγουρα δε θα ήθελα είναι να κρατώ δίσκο με ποτήρια…

Είμαι σίγουρη ότι παρόμοιες συνεντεύξεις για πρόσληψη σε εστιατόριο, γίνονται καθημερινά. Όμως θα παρακαλούσα αν έχετε την καλοσύνη να αναρτήσετε ένα απόσπασμα της προσωπικής συνέντευξης