
Για εσένα που η σέσουλα, δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο για το τι πάει να πει, σε ενημερώνω ότι είναι ένα φτυαράκι. Ένα φτυαράκι στενό που ο μπακάλης και ο οπωροπώλης, έπαιρνε τα άλευρα, τα σιτηρά, τους ξηρούς καρπούς και όχι μόνο, από τις μεγάλες σακούλες για να τα βάλει στη σακούλα του πελάτη.
Πάνω σε αυτή την πρωτότυπη φιλοσοφία, για τα εστιατορικά δεδομένα, στηρίχθηκε και το όλο σκεπτικό σερβιρίσματος των ελληνικών, στην βάση τους, εδεσμάτων στο Sesoula Kalamaki.

Ένα μαγαζί που δε θα δυσκολευτείς διόλου να το βρεις, καθώς βρίσκεται από το 2015 στην Πλατεία του γραφικού λιμανιού της Αγίας Νάπας, προτρέποντάς σε να πάρεις μια θέση στην καλυμμένη του βεράντα επί του πλακόστρωτου πεζόδρομου ή εντός του γουστόζικου ενδοχώρου.
Ο ιδιοκτήτης του, μα και ο άρχοντας του μαγαζιού, ο Παντελής και η ομάδα του, θα σου φέρουν ευθύς τον εκτενή τους κατάλογο και μετά που θα ασπρίσεις κι εσύ τα χείλη σου με το αφρό μια παγωμένης μπύρας, απόλαυσε σαλάτα ντάκος με άφθονη φέτα και ντομάτα, τραγανό, σχαροψημένο μανιτάρι και χαλλούμι στο τηγάνι, κομμένο σε κύβους, ευλογημένο με χαρουπόμελο και σουσάμι.



Το χοιρινό του σουβλάκι, είναι όντως όλα τα λεφτά, μαλακό, μα συνάμα με όμορφη κρούστα, ενώ το ίδιο θα σ’ αρέσει και το αρωματικό κοτόπουλο σουβλάκι, πλαισιωμένα και τα δυο τους με τηγανιτές, κοκκινοχωρίτικες πατάτες, τζατζίκι ελληνικό και αλοιφή πάπρικας που κάνει τη διαφορά.

Το μοσχομυριστό shish kebab του, που έχει γεμίσει με κρεμώδες τυρί, είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, μα το ίδιο έχω να σου πω και για την τυλιχτή, ελληνική πίτα με άριστα ψημένο, γύρο κοτόπουλο, που στο υπογράφω ότι θα σε πάρει αμέσως, σε Ελλάδα μεριά.

Αυτό που σου υπογράφω επίσης, είναι ότι δε θα βάλεις καθόλου βαθιά το χέρι στην τσέπη, γιατί όλες οι τιμολογήσεις του είναι τίμιες, από την πρώτη, μέχρι και την τελευταία.
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 45, Πλατεία Λιμανιού Αγίας Νάπας
70005111, +357 23 725525





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
