Το καλοκαίρι μπήκε δυναμικά και το Skinny Fox πήρε άμεσα τα μέτρα του. Άνοιξε διάπλατα τις υπαίθριες θύρες του εαρινού pop up καταλύματός του, λίγα μόλις μέτρα μακριά και συγκεκριμένα στις περιμετρικές βεράντες του επί της Λεωφόρου Θεμιστοκλή Δέρβη.
Μέχρι και γκλαμουράτο outdoor μπαρ σου έχει στήσει ο Κωνσταντίνος Ταλάσιης, για να ξεκινήσεις από εκεί τη βραδιά σου με ένα Skinny Cosmos, ένα Mojito – που σημείωσε διατίθεται και άνευ αλκοόλης – ή με μια value for money φιάλη Christophe Camu Chablis, φτιαγμένο από κορυφαίο παραγωγό.
Η ανανεωμένη, σχεδόν παντελώς λίστα του μαγαζιού, σε ταξιδεύει σε Μεσογειακά και Διεθνή εδάφη και πελάγη, με τον αξιόλογο σεφ Στέφανο Ζαχαριάν, να σε δροσίζει προκαταρτικά με τη σαλάτα με κοκκινογούλια, κατσικίσιο τυρί και νιφάδες αμυγδάλου, αλλά κυρίως με το καρπάτσιο 2 σε 1, με συνονθύλευμα από λαυράκι, τόνο, χυμούς εσπεριδοειδών και piment d’ espelette.
Ανέσυρε κι εσύ το κινητό για να στείλεις τα gastro stories σου σε αυτούς που αγαπάς, για το πιάτο σταθμό στο εαρινό μενού, που δεν είναι άλλο από το φρεσκότατο ταρτάρ από λιθρίνι ημέρας, αγγιγμένο με νερό ντομάτας, βασιλικό, άνηθο και ξύσμα λεμονιού.
Το καλαμάρι σχάρας με βελούδινο ταραμά, σος vierge και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, είναι από τις καλύτερες εκδοχές που έχω φάει τον τελευταίο καιρό, ενώ έχω να σου πω τα ίδια και για το σαρκώδες φαγκρί με υπέροχη πέτσα με δάγκωμα, συνοδευμένο με ψητές baby πατάτες, τραγανό κρίταμο και λάδι θυμαριού.
Για το σιγοψημένο, μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου, έχω πραγματικά να καταθέσω μόνο τα καλύτερα, ειδικά αν το κάνεις μαγική μπουκιά στο στόμα με τις γλυκοφάγωτες mashed πατάτες.
Γλυκάκι να φας, γιατί πρώτα από όλα ειναι φτιαγμένο με αγάπη και μαστοριά, τα απαραίτητα στοιχεία για να φτιαχτεί ένα αέρινο τιραμισού ή ένα σουφλέ σοκολάτας με κρέμα εσπρέσο και παγωτό βανίλια.
Μενάνδρου 14, Λευκωσία, 1066
22 256070
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα