Tio. Η πολλά υποσχόμενη εστιατορική άφιξη της Λεμεσού, με ψαγμένες, μεξικάνικες και μεσογειακές γεύσεις

(Article in Greek and English)

Μια ανάσα μακριά από το Μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, στα πλακόστρωτα δρομάκια της Παλιάς πόλης, θα συναντήσεις και το Tio. Εντυπωσιακός χώρος για πολλά posts και ατελείωτα ινσταγκραμικά φωτογραφικά κλικ, είτε σε καθίσουνε σε έναν από τους ισόγειους ή ανώγειους, χώρους, είτε στην πανέμορφη αυλή του.

Μια αυλή με πρωταγωνιστές τους χαρακτηριστικούς “μεξικάνικους” κάκτους, το μακρύ εμβληματικό τραπέζι που χωρά όλο σου το σόι και φυσικά το μοναδικό του bar, που από εκεί ξεκινά ολονών, η Tio εμπειρία.

Ο λόγος, τα μοναδικά του cocktails και οι αεικίνητοι  baristas που επιλαμβάνονται των 10+8 signature & classic cocktails, αλλά και των 5 mocktails, από τα οποία, κάνε αρχή σαν και του λόγου μας, με Provence Margharita, με τεκίλα που έχει αρωματιστεί με πράσινη ελιά, αλλά και με κορυφαίο, gin based, Revival cocktail, με νότες από lime, κόλιανδρο και σέλινο.

Ο με πολλές περγαμηνές σεφ από την Κριμαία, Alexey Bagreev, που έχει συνεργαστεί και με τον “θεό” Massimo Bottura, αλλά και άφησε για χάρη μας τη Μαδρίτη, το Μόντε Κάρλο και το Χονγκ Κονγκ, απόδειξε από τα πρώτα κιόλας πιάτα του, κατά την επίσκεψή μας, ότι κατέβηκε στο νησί μας για να μας δώσει πολλά.

Δημιουργικά πιάτα εμπνευσμένα από Μεξικό, Ισπανία και Μεσόγειο, νότες από Κύπρο, αλλά και εντάσεις στις γεύσεις που δε δυσκολεύουν κανένα ουρανίσκο, όσο απαιτητικός και αν είναι. Τα πάντα φτιαγμένα από τα χέρια του, αλλά κι από αυτά της μεγάλης του ομάδας που θα τη δεις να δημιουργεί στην κουζίνα, ψήνοντας σου προκαταρτικά, ζεστό, κιτρινωπό ψωμί από καλαμποκάλευρο με μαγικό βούτυρο chipotle ή μαγεύοντας σε με τραγανές, χειροποίητες τορτίλες που θα τις βουτήξεις κι εσύ στο πικάντικό τους babaganoush.

Το “ναι” να το πεις και στο θεϊκό τους, με κάθε σημασία της λέξης, γουακαμόλε με βότανα, αλλά και στη Tio green salad, με ποικιλία μαρουλιών, παντρεμένα με κόλιανδρο, αβοκάντο, τραγανό μπρόκολο, κολοκυθόσπορο και φέτα.

To ταρτάρ ανωτάτης ποιότητας τόνου πάνω σε γουακαμόλε, μην τολμήσεις να το παραγκωνίσεις, γιατί σε ενημερώνω ότι είναι από τα καλύτερα πιάτα του μενού. Στη λίστα των κορυφαίων πιάτων και τα κριτσανιστά, τυλιχτά τάκος (flautas) που έχουν ισορροπημένη γέμιση με τυρί, αρνί ή πατάτα, αλλά και τα taco lamb, με ζουμερό, σιγοψημένο αρνί, τσιμιτσούρι και τζατζίκι.

Εμπιστεύσου στο έπακρον και για τις κυρίως σου επιλογές, το ευγενέστατο, πολυπληθές προσωπικό, που πραγματικά μας εντυπωσίασε με την ευγένεια, τον επαγγελματισμό και την ευχέρειά του να καθοδηγήσει τον θαμώνα, ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις και λάβε σοβαρά την πρότασή του για το ζουμερό beef rib που θα το κλείσεις σε τορτίγια μαζί με τραγανό μαρούλι και σος γιαουρτιού με κόλιανδρο. Το ίδιο να πράξεις και με τον άριστα ψημένο, κιτρινόπτερο τόνο, που θα τον απολαύσεις μαζί με σαλάτα κινόα και σος από ρίγανη και κάππαρη.

Η μουσική του Tio, είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, όπως είναι και τα γλυκά του, που εδώ κάνεις υποχρεωτική στάση. Δεν νοείται να μην δοκιμάσεις τα τραγανά εξωτερικά, μα με ζουμερή ψίχα, αυθεντικά του churros που πρέπει να τα βουτήξεις κι εσύ μέσα στην κρέμα βανίλιας, ενώ η gluten free σοκολατίνα του, πάνω σε αφράτο κέικ φουντουκιών, είναι ένα γλυκό που εύχομαι να μη φύγει ποτέ από το μενού.

Μια μοναδική, value for money εμπειρία, που σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ειρήνης 27, Λεμεσός, 3042 (Πλησίον Μεσαιωνικού Κάστρου Λεμεσού)

99 889990

(Review in English)

Tio. The highly anticipated gastronomic arrival in Limassol, with refined Mexican and Mediterranean flavors

A stone’s throw away from Limassol’s Medieval castle, on the cobblestone streets of the Old Town, you will also find Tio. A striking space for numerous posts and endless Instagram photo clicks, whether you choose to sit in one of the ground or upper floors areas, or in its beautiful courtyard.

A courtyard featuring characteristic “Mexican” cactus, the long iconic table that accommodates your whole family, and of course, its unique bar, where the Tio experience begins. The reason, its unique cocktails and the skilled baristas who handle the 10+8 signature & classic cocktails, as well as the 5 mocktails, starting with Provence Margarita, with tequila infused with green olive, and the top-notch gin-based Revival cocktail, with hints of lime, coriander, and celery.

Experienced chef Alexey Bagreev, who comes from Crimea, who has also collaborated with the “god” Massimo Bottura and left Madrid, Monte Carlo, and Hong Kong to come to Cyprus, proved from the very first dishes during our visit that he came to our island to give us a lot.

Creatively crafted dishes inspired by Mexico, Spain, and the Mediterranean, with notes from Cyprus, and flavor combinations that satisfy even the most discerning palate. Everything made by his hands, but also by those of his great team that you’ll see creating in the kitchen, either baking warm, golden cornbread with magical chipotle butter or enchanting you with crispy, handmade tortillas that you’ll dip into their spicy babaganoush.

Say “yes” also to their divine guacamole with herbs, and to the Tio green salad, with a variety of lettuces, combined with coriander, avocado, crunchy broccoli, zucchini seeds, and feta.

The top-quality tuna tartare on guacamole, don’t dare to overlook it, because I inform you it’s one of the best dishes on the menu. Among the top dishes are also the crispy, rolled tacos (flautas) with a balanced filling of cheese, lamb, or potato, as well as the taco lamb, with juicy, slow-cooked lamb, mint, and tzatziki.

Trust them fully for your main choices, the courteous, diverse staff, who truly impressed us with their politeness, professionalism, and readiness to guide the guest according to their preferences. Take seriously their suggestion for the juicy beef rib that you’ll enclose in tortillas along with crispy lettuce and cilantro yogurt sauce. Do the same with the perfectly cooked yellowfin tuna, which you’ll enjoy with quinoa salad and a sauce of oregano and capers.

The music at Tio is a separate chapter in itself, as are its desserts, which are a must-try here. You can’t leave without trying their crispy on the outside, soft inside, authentic churros that you must dip in vanilla cream, while their gluten-free chocolate treat, atop a fluffy hazelnut cake, is a sweet I hope never leaves the menu.

A unique, value-for-money experience that I highly recommend.

27 Irinis Street, Limassol, 3042 (Near Limassol Medieval Castle)

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,