Και Gastro bar και restaurant. Το trend που κυριαρχεί πλέον στην παγκόσμια εστιατορική σκηνή, αποτελεί πλέον και τη βασική φιλοσοφία του αγαπημένου σου Tipsy Sticks, λανσάροντας έτσι από την περασμένη Παρασκευή τη νέα του κάρτα, που πραγματικά μας έχει εντυπωσιάσει.
Μια κάρτα με σαφή προσανατολισμό, διεθνείς γευστικές στάσεις, με μακρύτερη, αυτή σε μεσογειακά εδάφη και πελάγη, αλλά και μοιρασιάρικη διάθεση, ακόμη και στα πιο εστιατορικά πιάτα, που κόβονται, αν το επιθυμείς, a la tagliata.
Ο ιθύνων νους στην κουζίνα, ο ευρηματικός σεφ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, μάς ταξίδεψε κι αυτή τη φορά, μετά τα φιλοφρονητικά ψωμάκια, το καλό ελαιόλαδο και τις σταφιδάτες ελιές, με μια σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, κερασοντομάτες κονφί, προσιούτο και βινεγκρέτ, αλλά και με θεϊκές, τραγανές μπάλες με σπανάκι και φέτα, με κρεμώδη σάλτσα βοτάνων, ξύσμα λεμονιού και φουρνιστούς ξηρούς καρπούς.
Εύγε και για την ανανεωμένη λίστα κρασιών του, με επιλογές που θα λατρέψουν όλοι οι οινόφιλοι, αλλά και οι λάτρεις των ποικίλων by the glass επιλογών, οι οποίες και θα διευκολύνουν τα οινογαστρονομικά παντρέματα με την ευρεία γκάμα φαγητών του Tipsy Sticks.
Αν το μανιτάρι, αποτελεί για εσένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε σου έξοδο, τότε η τριλογία από πλευρώτους, πορτομπέλο και λευκά μανιτάρια, με σάλτσα ντομάτας, σπιτικό ζωμό λαχανικών, μαγιονέζα φέτας, κερασοντομάτες και ρίγανη, θα συγκινήσει ιδιαίτερα τον ουρανίσκο σου, όπως και τον δικό μας.
Η μουσική, ανεβαστική, μα σε ντεσιμπέλ που επιτρέπουν την απρόσκοπτη κοινωνική συναλλαγή, ο Κωνσταντίνος, ο αεικίνητος ιδιοκτήτης και η ομάδα του, στο κατόπιν μας για ότι χρειαστούμε, με εμάς να στέλνουμε ξανά τα εύγε μας στην κουζίνα για το σουβλάκι στο ξυλάκι από μπούτι κοτόπουλου, που έχει μαριναριστεί με μεσογειακά βότανα, λαχανικά και ελαιόλαδο και σερβιρίστηκε με κρέμα από πιπεριά Φλωρίνης.
Τα εύγε μας και για το καλαμάρι και χταπόδι σχάρας, που και τα δυο αξιολογήθηκαν υψηλά για το άριστο ψήσιμό τους, μα και για τα ισορροπημένα σε οξύτητες, αλατότητα και υφές, συνοδευτικά τους, μα και άλλα τόσα εύγε για τα φωτογραφικού και γευστικού ενδιαφέροντος γλυκά του μαγαζιού.
Ιδιαίτερη μνεία στην Pavlova, συντελεσμένη με τραγανές μαρέγκες με κρέμα από μύρτιλα και φράουλες και σος από φρούτα του δάσους, αλλά και στο ιδιαίτερα ευφάνταστο σε παρουσίαση τιραμισού, που ανακαλώ μέχρι στιγμής την επίγευσή του.
Εξαίρετοι και οι χρόνοι σερβιρίσματος των πιάτων, δεδομένου του κατάμεστου εστιατορίου, αλλά και εξαίρετη η σχέση ποιότητας και τιμής, όχι μόνο των φαγητών, αλλά και των ποτών. Ένα από τα πιο value for money Gastro bar restaurants της αστικής πρωτεύουσας που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς κι εσύ.
Στασάνδρου 10, Λευκωσία, 1060
22 783333
Professional photos by: Admarketing
Ο Ζήνων γεννήθηκε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Το πρώτο παιδί μιας σχετικά κανονικής οικογένειας – όπως οι περισσότερες. Γλυκιά, αθώα παιδική ηλικία,
Χειμώνας, Χριστούγεννα, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι και κάνουμε αρχή με μια σουπίτσα για να ζεσταθεί ακόμη περισσότερο η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών. Ο βραβευμένος
Το Σατιρικό θέατρο παρουσιάζει τις τελευταίες παραστάσεις του συνταρακτικού έργου «O Φάρος» του πολυβραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson, σε μετάφραση Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη – Αθανασίας Σμαραγδή
Δεν είμαι ειδική σε θέματα εστιατορίων αλλά πιστεύω έχω common sense. Σε ταβέρνα της Λάρνακας που είχε πέραν των 200 καθήμενων πελατών την Κυριακή το
Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και του κάλλιστου, το πιο κάλλιστο. Το γνωστό, ελαφρώς παραποιημένο σοφό αποφθέγμα, κατά τα φαινόμενα, αποτελεί και το