Φρανκφούρτη. Μια πόλη του μέλλοντος που συμβιώνει αρμονικά με το παρελθόν

Ουρανοξύστες, ξύλινα και νεοκλασικά σπίτια και ανάκτορα, ο ποταμός Main να πολιορκεί γαλήνιος, καταπράσινα πάρκα, αγορές τροφίμων και επιχειρηματικός κόσμος να διασχίζει τους δρόμους της έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλάι στους τόπακες και τους τουρίστες, οι εικόνες που συνθέτουν την εντυπωσιακή Φρανκφούρτη.

Ήταν πολλές οι στιγμές που καθώς περπατούσαμε στην περιοχή Mainhattan, με τους τεράστιους ουρανοξύστες, που ασυναίσθητα μεταφερθήκαμε στο Manhattan της Νέα Υόρκης. Αν έχεις χρόνο αγόρασε ένα εισιτήριο και ανέβα στο ψηλότερο κτίριο – παρατηρητήριο Main Tower – απόλαυσε τη θέα ολάκερης της πόλης και δοκίμασε τα φαγητά του υψηλότερου εστιατορίου της πόλης.

Δέκα μόνο λεπτά από εκεί, το ποτάμι Main (εξού και το Frankfurt Am Main), που προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για να περάσεις όμορφα τη μέρα σου. Ποδηλατάδα, περίπατο στις καταπράσινες όχθες του, αλλά στη Σιδηρά Γέφυρα που λάμπει διά της παρουσίας της πρέπει οπωσδήποτε να ανέβεις.

Κάπου εκεί στη μέση της με τεράστια γράμματα σε πινακίδα, τα λόγια του Ομήρου στα αρχαία ελληνικά κάνουν όλους να σταματήσουν, να φωτογραφίσουν και να γκουκλάρουν. “ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» που σημαίνει «Πλέοντας μέσ’ το μελανό πέλαγος μ’ αλλόγλωσσους ανθρώπους».

Αν είσαι τυχερός ή μελετημένος, εκεί στις όχθες, αλλά και στις περιοχές Romerberg square με τα μεσαιωνικά σπίτια – ένα από τα ομορφότερα και πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης – το πρώτο σαββατοκυριάκο του Αυγούστου, διεξάγεται το φεστιβάλ Mainfest.

Μια γιορτή με άφθονο φαγητό, παιχνίδια παραδοσιακά και μη, πυροτεχνήματα και όχι μόνο, που εμάς μας έχει ενθουσιάσει. Αν είσαι λάτρης των Μουσείων, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα εφόσον έχει δημιουργηθεί μια περιοχή μόνο με μουσεία – Museumsufer – για όλα τα ενδιαφέροντα.

Οι αγορές Kleinmarkthalle και η Erzeugermarkt Konstablerwache είναι όντως μια περιήγηση σε όλο το βασίλειο των φρούτων, των λαχανικών, των τυριών και των αλλαντικών, με μεγάλη θέση να κατέχουν τα βιολογικά προϊόντα, τα λουλούδια και το κρασί μήλου, που είναι, εκτός από την μπύρα, ένα άλλο αγαπημένο ποτό των Γερμανών.

Άφθονα και τα malls, μα οπωσδήποτε πρέπει να μπεις έστω και για να πάρεις κάποιες φωτογραφίες ή για να πας τουαλέτα – η τουαλέτα είναι με αντίτιμο παντού, πολλές φορές και στο εστιατόριο που τρως – για να αποτυπώσεις το υψηλού σχεδιασμού οικοδόμημα. Εμείς πάντως σου συνιστούμε ανεπίφυλακτα μια τριήμερη, τουλάχιστον επίσκεψη στην εντυπωσιακή Φρανκφούρτη και σημείωσε ότι πάντα πρέπει να έχεις μαζί σου την προσωπική σου ομπρέλα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο