![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/pexels-chaitaastic-2031706-Large-300x169.jpeg)
Ολάκερη η κουζίνα της Ασίας, παρατάσσεται ενώπιόν σου, στην πολυσυλλεκτική κάρτα του νεοαφιχθέντος εστιατορίου, στην by the sea Λεμεσό. Προορισμός σου, το δραστικά ανακαινισμένο, πεντάστερο The GrandResort Limited Edition by Leonardo Hotels, κατάλυμα και συγκεκριμένα το εστιατορικό καμάρι του ισογείου χώρου, το Yashinoki.
Ο χώρος, απλά εντυπωσιακός, σε καλεί να επιλέξεις ένα από τα όμορφα στρωμένα τραπέζια του έγχρωμου εσωτερικού χώρου ή ένα στην ευάερή του βεράντα. Αν είσαι θιασώτης του live cooking, δεν το συζητώ, γιατί οφείλεις κι εσύ να δακτυλοδείξεις στην ευγενέστατη hostess ένα τραπέζι έναντι των πολλών μέτρων μήκους, open plan κουζίνων, για να εντρυφήσεις κι εσύ στο sushi making ή στην τέχνη του wok ή teppanyaki.
Το sake σου, απόλαυσέ το κρύο ή καλύτερα ζεστό για να προσδώσει στο maximum το μπουκέτο των αρωμάτων του και υποδέξου αμέσως το δημιουργικό ταρτάρ σολομού με αυγά χελιδονόψαρου και πικάντικη μαγιονέζα, αλλά και το χοντροκομμένο σεβίτσε τόνου, μαριναρισμένο με lime, κομπλιμενταρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο και πιπεριές Amarillo.
Μια τριλογία από sashimi ποιοτικών θαλασσινών, αλλά και μια ποικιλία από καλοφτιαγμένα nigiri, σίγουρα αποτελούν μια εξαίρετη πρόταση για το άριστης θερμοκρασίας Sauvignon Blanc ή το πολυβραβευμένο Ξυνιστέρι που θα σου προτείνουν τα επιμελή άτομα στον χώρο της εξυπηρέτησης.
Στην παραγγελιά σου, πρόσθεσε οπωσδήποτε κι εσύ, σαν και του λόγου μας, τα χειροποίητα spring rolls λαχανικών, την ολόδροση Tuna tataki salad, αλλά και μια πανδαισία από makimono, τσιμπώντας με τα chopsticks σου, υπέροχα στο στόμα, California, Spicy Shake και Rainbow rolls.
Εύγε πολλά στο ντουέτο των μουσικών που πρόσθεσαν με τα τραγούδια και τις φωνές τους, άφθονους πόντους στην όλη εμπειρία, τόσους όσους πρόσθεσαν, η ευγένεια και ο επαγγελματισμός, ολάκερης της ομάδας των διευθυνόντων και των σερβιτόρων του εστιατορίου.
Άμα δεις τους σεφ μπροστά από τις πλάκες teppan, ετοιμάσου να παραλάβεις κι εσύ το απίστευτα τρυφερό, κομμένο σε κύβους, Black Angus beef, γαρνιρισμένο με λαχανικά, ενώ αν παραταχθούν πάνω από τα ζεστά γουόκ, ανάμενε κι εσύ το best seller Sweet & Sour κοτόπουλο, πλαισιωμένα και τα δυο με άπαιχτο egg frief rice.
Οι γλυκό – αλχημιστές της παρέας σου, πότε δεν φεύγουν χωρίς να αμαρτήσουν γλυκά, γι’ αυτό πες κι εσύ το “ναι” στην ταπιόκα με καρύδα, lychee και ανανά και απαραίτητα, στα ερυθρόχρωμα, Ιαπωνικά pancakes με αιθέρια κρέμα matcha.
Αμαθούντος 127, Παρεκκλησιά, 4533
25 634333
Επιτέλους ήρθε κι αυτή, για να παίρνεις την απόφαση ευκολότερα και να φεύγεις για την χώρα των ατελείωτων λιβαδιών με τουλίπες, αλλά και στην πρωτεύουσα
Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις
Ceviche λαυράκι θα φτιάξεις αυτές τις μέρες και μάλιστα γραμμένο με πάσα λεπτομέρεια από τον ταλαντούχο σεφ Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Φρόντισε μόνο το ψαράκι σου, που
Είμαι χρόνια πολλά στον χώρο της εστίασης, διατηρώντας με τη γυναίκα μου μια παραδοσιακή ταβέρνα. Πελάτες μπήκαν πολλοί, ο καθένας με τα ωραία του, τα
Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα. Ίσως τα τρία βασικά συστατικά των διακοπών για την πλειοψηφία των ανθρώπων. Έλα όμως που αν βρεθείς στο πολυτελές Parklane a Luxury