Αυτά είδαμε και ζήσαμε στα Μισελενάτα εστιατόρια της Ισπανίας κατά την επίσκεψή μας (Μέρος Α’)

Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις και εστιατορικές κουλτούρες που βίωσε σε βραβευμένα με 1, 2 και 3 αστέρια Michelin εστιατόρια.

Τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να έχεις υπόψη σου:

ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΡΑΤΗΣΗ

Σε πολλά εξ’ αυτών, κυρίως στα τριάστερα εστιατόρια που έχουν πίσω τους ένα κορυφαίο, παγκοσμίου εμβέλειας σεφ, η κράτηση πρέπει να γίνει αρκετές βδομάδες έως μήνες προηγουμένως. Η κράτηση για να είναι αποδεκτή στα πλείστα εστιατόρια γίνεται μόνο από ηλεκτρονική πλατφόρμα κράτησης, ενώ αν  δοκιμάσεις να τηλεφωνήσεις για κράτηση,  πάλι σε ενημερώνουν ότι η κράτηση για να έχει ισχύ, θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά.


ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΠΟΣΟΥ

Σε αρκετά εστιατόρια ζητούνται τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του ενδιαφερόμενου για κράτηση, ενώ στα πλείστα γίνεται παρακράτηση ποσού (ανάλογη με τα αστέρια και του κόστους χρέωσης του εστιατορίου). Αυτό το ποσό, χάνεται σε περίπτωση που ο θαμώνας δεν παρουσιαστεί στο εστιατόριο ή δεν ακυρώσει μέσα στα χρονικά πλαίσια που θέτει το κάθε εστιατόριο ξεχωριστά (συνήθως 24 με 48 ώρες πριν την ημερομηνία/ώρα κράτησης)

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία εστιατορίων, αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης ή ακύρωσης της κράτησης (συνήθως 24 με 48 ώρες πριν την ημερομηνία/ώρα κράτησης) ενώ τα πλείστα εστιατόρια μας κάλεσαν είτε τηλεφωνικά για επιβεβαίωση, είτε απέστειλαν sms / link στο κινητό.

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

Σημείωσε αυτό το σημείο με bold χαρακτήρες, γιατί οι Ισπανοί εστιάτορες και σεφ των Μισελενάτων εστιατορίων είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί στην ώρα άφιξής σου στο εστιατόριο, η οποία πρέπει να συνάδει με την ώρα που έγινε η αρχική κράτηση.

 Γι’ αυτό ψάξε λίγο από πριν την απόσταση που πρέπει να διανύσεις, έστω κι αν πας με ταξί, γιατί η κυκλοφοριακή κίνηση σε πολλές μεγαλουπόλεις, είναι απρόβλεπτη ακόμη και το βράδυ.

Η τυπικότητα στο απώγειό της σε συγκεκριμένο εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών στο San Sebastian, όπου για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα καθυστερήσουμε φτάσαμε στο εστιατόριο στις 20.20, αντί στις 20.30, για να μάθουμε από την ευγενέστατη ομάδα της υποδοχής ότι θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη 10 λεπτά στο lobby μέχρις ότου γίνει 20.30 (Το εστιατόριο άνοιγε στις 20.00, άρα δεν καθόντουσαν πριν, άλλοι σε αυτό)

Σε άλλο δε, εστιατόριο, δεν επιτράπηκε σε ζευγάρι που καθυστέρησε μισή ώρα να φτάσει στο εστιατόριο, να επιλέξει το 10 course Degustasion menu, δίνοντας ως επιλογή μόνο αυτό των 6 πιάτων, λόγω του χρόνου που χάθηκε.

Ακολουθεί σύντομα και ΜΕΡΟΣ Β 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή