
Η γαστρονομική Κύπρος, στο απώγειό της και σε αυτή μας την εξόρμηση στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Γευσηκλέους 62. Οι επαναλαμβανόμενοί του πελάτες, εξάλλου, το δηλώνουν καθημερινά με την ανελλιπή τους παρουσία, από το ξεκίνημα του μαγαζιού στη Λεωφόρο Περικλέους 62 στο Στροβόλο, οι οποίοι, μεσημέρι και βράδυ ψηφίζουν τα επιλεγμένα ορεκτικά, τις σαλάτες, τα μαγειρευτά και τα είδη σχάρας του.
Η σελίδα με τα πιάτα ημέρας, αλλά και ο λουκούλλειος μεζές, κατέχουν κι αυτά καίρια θέση στο μενού, το οποίο εμπλουτίζεται με μια ανανεωμένη οινοκάρτα και όχι μόνο. Κατάμεστο από παρέες και ψες, τόσο στους εξωτερικούς του χώρους που χαίρονται την αφθονία του πρασίνου, όσο και στον εσωτερικό, ψηλοτάβανο και με industrial στοιχεία, ενδοχώρου.
Με τη βοήθεια της ψυχής του μαγαζιού, του Άντη Αλεξάνδρου, φτιάχνουμε το custom made εδεσματολόγιό μας, λέγοντας “ναι” στη σαλάτα με φακές, ημίσκληρο κεφαλοτύρι Κρήτης, αβοκάντο και πορτοκάλι, αλλά και με μανιτάρια πλευρώτους και τρυφερό, βοδινό συκώτι, ψημένα όμορφα στη σχάρα.



Το Μοσχοφίλερό μας δροσερό και αρωματικό, ταίριαξε ιδανικά και με το βραστό χαλούμι, τους άξιας ειδικής βράβευσης, τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και με τα κολοκυθολούλουδα, που ήρθαν γεμιστά με ποικιλία τυριών, έτοιμα και τα δυο να βουτήξουν σε ντιπ γιαουρτιού.


Η αρχόντισσα της κουζίνας, Αυγή Αλεξάνδρου, δεν άργησε να μας δείξει εκ νέου τη μαστοριά και την αγάπη της για την κυπριακή κουζίνα, στέλνοντάς μας το ριγανάτο της αρνάκι με πατάτες που έλιωναν με το άγγιγμα του πιρουνιού, αλλά και τα παντρεμένα με σος Κουμανδαρίας, φιλετάκια από ψαρονέφρι, συνοδευόμενα από μαμαδίστικο πουρέ πατάτας.


Μαμαδίστικη και η πορτοκαλόπιτά της με παγωτό μαστίχα, όπως ήταν και το λιβανέζικο μαχαλεπί, πασπαλισμένο με άφθονο φιστίκι Αιγίνης.


Περικλέους 62, Στρόβολος, 2021
70 001 980

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry
