
Η άνοιξη, διαδέχθηκε για τα καλά τη χειμωνιά, ο Θωμάς και η παρέα του γιόμισαν τα παρτέρια τους με ανθισμένα χρυσάνθεμα και ο κήπος τους μοσκοβολά απ’ άκρη σ’ άκρη, εσπεριδοειδή. Ο σεφ Βαρνάβας, φόρτωσε τις καλάθες του με εποχιακά καλούδια, μάς πρόσφερε στο χέρι και πάλι την κάρτα με τα πιάτα ημέρας και μας ταξίδεψε, όπως τη μουσική του πολυβραβευμένου πρωτευουσιάνικου εστιατορίου, σε πέλαγα, κάμπους και κορφοβούνια.

Η βασική κάρτα, ανανεωμένη, φρέσκα και φτιαγμένη με άφθονες νότες αγάπης, φαντασίας και παρθενογένεσης – μέχρι και ribeye κοντοσούβλι, αγγιγμένο με ξίδι και ζιζίμπρι μας φτιάχνουνε – με πιάτα γουστόζικα, πολυσυλλεκτικά και καμωμένα για όλους ανεξαιρέτως τους ουρανίσκους.
Καλή αρχή με by the glass, ροζέ προβηγκιακό και ένα μαγικό ασύρτικο οίνο να μοσκοβολά Σαντορίνη, σαλάτα ημέρας με κόλιανδρο, σέλινο και δυσεύρετους, άγριους πάγκαλους τουρσί και ζυμωτό, λατρεμένο ψωμάκι, συνοδευμένο με ελιές πρώτο πράμα.

Ο λευκός ταραμάς της Μπέμπας, όσο απλός κι αν ακούγεται, είναι πιάτο για Master chef, ειδικά αν κλείσεις τα μάτια για να εστιαστείς στο πάντρεμά του με το σχοινόπρασο και το τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Τυχερό να θεωρείς τον εαυτό σου, αν πετύχεις κι εσύ κάποια μέρα το ονειρικό, με μαμαδίστικες γευστικές αποχρώσεις, κριθαρώτο με σιγοψημένο ψαχνό χοιρινό, ντομάτα και τριμμένη ξηρή αναρή, μ’ όλα μαζί να δίνουν μια σφαιρική γεύση στο στόμα.


Αν δεν έχεις γευτείς ακόμη τα al dente ζυμαρικά orecchiette με γαρίδες τραγανές που θα τις ακούς να σκάνε στο στόμα σαν τις δαγκώνεις, καλυμμένες με βραβευμένο μπισκ με όμορφες οξύτητες, τότε οφείλεις να τα βάλεις κι αυτά πρώτα πρώτα στη λίστα επιλογών σου.

Η ελληνική σφυρίδα και αυτή παρμένη από τα πιάτα ημέρας, πήρε το απόλυτο άριστα, τόσο για το ντελικάτο της ψήσιμο, τα στοιχεία από το ουμάμι της πέτσας, αλλά και τα τίμια ψημένα, μικρο-λαχανικά και τις σπαστές πατάτες που την πλαισίωναν.

Σχολιάζουμε με την παρέα, εν μέσω της συζήτησης για τα γλυκά και την άμεμπτη εξυπηρέτηση, το χαμόγελο, τον επαγγελματισμό και την επιδεξιότητα του κάθε ενός σερβιτόρου της Μπέμπας, που απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι σκέφτεται και ενεργεί ωσάν να σε φιλοξενεί στο σπίτι της, επιδιώκοντας τίποτα να μη σου λείψει.
Όσο αφορά τα γλυκά, τα δεδομένα όλα, είναι με το μέρος σου. Επιλογές για όλους τους γευστικούς κάλυκες, κρεμώδη ή σιροπιαστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένα όπως το πολυαγαπημένο Semifreddo, με σοκολάτα ή χωρίς.

Εμείς και πάλι τα θέλαμε όλα, μα αρκεστήκαμε στη γλύκα από τον σκουρόχρωμο σιμιγδαλένιο χαλβά με κανέλα και σταφίδες, που εμένα με διακτίνισε ευθύς σε Ελλάδα, μα αποτελειωθήκαμε και πάλι γλυκά με τον ονειρικό μπακλαβά με παγωτό μαστίχα. Το ίδιο έγινε και με το επιδόρπιο ημέρας, το ήπια γλυκό, βάσκικο cheesecake, που έκλεινε στο στόμα τον κύκλο της γεύσης με θεϊκή σος καραμέλας.


Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη μεγάλη έκθεση «Από τον Monet στον Warhol», που θα διαρκέσει από τις 6 Δεκεμβρίου 2025 έως τις

Η υψηλή γαστρονομία συναντά την υψηλή ραπτική στο Παρίσι, όπου ο οίκος Louis Vuitton εγκαινιάζει το δικό του Tea Time, επιμελημένο από τον πολυβραβευμένο pastry

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025 οι λάτρεις της εκλεκτής εστίασης θα έχουν την ευκαρία να απολαύσουν ένα οινογαστρονομικό δείπνο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Ο David
