
Συναντήσαμε τον Λούκα Παπαλαζάρου στην κουζίνα του, στο Ταβερνείο το Ιστορικόν και τον πιάσαμε κουβέντα. Μας φίλεψε ζεστό γαλακτομπούρεκο και ψαγμένο, με Πολίτικες πινελιές, cheese cake και πίνοντας μαζί κυπριακό καφέ με πλούσιο καϊμάκι, μάς άνοιξε την καρδιά του.
Από μικρός φλέρταρες με το επάγγελμα του σεφ ή προέκυψε στην πορεία;
Θα μπορούσα να ασπαστώ αυτή σου την τοποθέτηση γιατί από μικρός είχα επαφή με την κουζίνα και μου άρεσε να δημιουργώ από ανέκαθεν.
Ποιοι σε ώθησαν, σε βοήθησαν και άφησαν απάνω σου το στίγμα τους, για να πετύχεις όσα πέτυχες;
Αυτό που με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το σημείο ήταν οι γερές βάσεις που είχα από την αρχή της πορείας μου. Λόγω του ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω, είμαι πάντα αφοσιωμένος και δίνω έμφαση στις λεπτομέρειες.
Ταβερνείο το Ιστορικόν. Μια όμορφη ιστορία σαν παραμύθι που καλά κρατεί και εντυπωσιάζει τους πάντες. Πώς ξεκίνησε το ειδύλλιο και ποιο το μυστικό της επιτυχίας;
Το μυστικό τις επιτυχίας είναι ότι εγώ και ο ιδιοκτήτης του Ταβερνείου μοιραζόμαστε τον ίδιο πόθο για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο με καλό φαγητό και γενικά να προσφέρουμε μια όμορφη εμπειρία. Βλέπουμε ότι αυτό έχει αντίκτυπο στον κόσμο, αφού μας τιμούν καθημερινά με την παρουσία τους.
Πώς χειρίζεται ο Λούκας το καθημερινό κατάμεστο του Ταβερνείου;
Σίγουρα νιώθω πολύ όμορφα που είναι καθημερινά γεμάτο, γιατί αυτό είναι ο καρπός της δουλειάς που κάνουμε. Πολλές φορές βγαίνω από την κουζίνα και μιλώ με τον κόσμο για να γνωρίζω αν περνάνε καλά και αν έχουν οποιοδήποτε καλό ή κακό σχόλιο.
Κάτι όμορφο που σου ‘χουνε πει πελάτες σου στο Ταβερνείο για τα φαγητά σου και δεν το ξεχνάς με τίποτα;
Το πιο τιμητικό σχόλιο που ειπώθηκε, ήταν από ένα ζευγάρι που ήρθε από την Ελλάδα για μια δουλειά λίγων ωρών και το μοναδικό δείπνο που είχαν, ήταν στο Ταβερνείο μας. Μας είπαν ότι τους άρεσε τόσο πολύ την περασμένη φορά που βρέθηκαν Κύπρο, γι’ αυτό μας επέλεξαν ξανά και σε αυτό το ολιγόωρο επαγγελματικό τους ταξίδι.
Τι σε χαλά ή σε αναστατώνει;
Με χαλάει κάποιες φορές που προσπαθώ να αποδώσω την καλύτερη εκδοχή ενός πιάτου και δεν έχει την ανταπόκρισή που θα ήθελα.
Αγαπημένα σου υλικά που δε θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς να λείπουν από το μενού σου;
Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αρωματικά βότανα και μουστάρδα. Παρόλο που δεν μπορείς να τα παραγγείλεις από το μενού είναι τα υλικά που βρίσκονται πίσω από κάθε γεύση.
Και ζαχαροπλάστης στο Γλυκοπωλείο το Αϊβαλιώτικο. Τι μας προτείνεις οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε;
Το must του ζαχαροπλαστείου είναι το cheesecake το οποίο λάτρεψαν όσοι δοκίμασαν αυτή την απολαυστική συνταγή.
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της