
Τα Σπήλια θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μανιταριού, το Σάββατο και την Κυριακή 30/9/23 και 1/10/23, αντίστοιχα. Η Γιορτή του Μανιταριού διοργανώνεται στα Σπήλια από το 2018 και η Kyriakides Mushrooms ανταποκρίθηκε απευθείας στην πρόσκληση της κοινότητας για συμμετοχή.
Έκτοτε η κοινότητα και η Kyriakides Mushrooms συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, η οποία και αποτελεί έναν τεράστιο εορτασμό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για τα παιδιά.
Σας προσκαλούν λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτή την εξαιρετική γιορτή των μανιταριών, όπου «τιμούνται» όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα δίνει η φύση, αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας, τα οποία ο κόσμος έχει τη χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους.

Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού η κοινότητα Σπηλιών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η Kyriakides Mushrooms κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς με διάμετρο 4 μέτρων! Το τηγάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία της Γιορτής και χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών με συνολικό βάρος τα 1210 Kg.
Φέτος, μαζί με τους καταπληκτικούς σεφ από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το τεράστιο τηγάνι θα πάρει και πάλι τη θέση του πρωταγωνιστή στη γιορτή για να μαγειρευτεί με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρώτο μανιταριών!
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου αυτού θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στον Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.
Κοινότητα Σπήλια
Σάββατο 30/9 (12.00 – 20.00)
Κυριακή 1/10/23 (11.00 – 19.00)
Mushroom Festival website





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
