
Ένα μεγάλο μπαμπά και μάλιστα με ρούμι, θα φτιάξεις κι εσύ, άμα διαβάσεις καλά καλά τη συνταγή του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα. Μια συνταγή αγαπησιάρικη, που εσύ και οι καλεσμένοι σου θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά , είτε πρόκειται να την απολαύσετε μαζί με τον απογευματινό σας καφέ ή το τσάι σας, είτε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.
Καλή σας επιτυχία!
Συνταγή για σιροπιαστό μπαμπά με ρούμι
Βαθμός Δυσκολίας: Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Υλικά
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι ρούμι
100 μλ σόδα (αεριούχο ποτό)
Για τη γέμιση
500 μλ φρέσκα κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη άχνη
Κερασάκια για διακόσμηση
Για το σιρόπι
600 μλ νερό
400 γρ ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι ή 1 σφηνάκι εκχύλισμα βανίλιας
Χυμός από μισό πορτοκάλι
Μέθοδος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρα)
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Για την γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για τον μπαμπά:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στο μίξερ ζαχαροπλαστικής με σύρμα, προσθέτουμε μέσα τα αυγά, το ρούμι με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά, αδειάζουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών, προσθέτουμε και τα 100μλ σόδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζα απαλά για να μη χάσουν τον όγκο τους.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί ο μπαμπάς, αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε (για να μην κολλήσει στο ταψί όταν θα ρίξουμε το σιρόπι).
Ξαναβάζουμε στην στρογγυλή φόρμα του κέικ τον μπαμπά και ρίχνουμε το σιρόπι μέσα και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι και μετά αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα.
Για το στήσιμο:
Βάζουμε την σαντιγί σε σακούλα κορνέ, κόβουμε τον μπαμπά γύρω γύρω και γεμίζουμε με σαντιγί. Γαρνίρουμε προαιρετικά με γλυκά κερασάκια και σερβίρουμε.
Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο
Ετοιμαστείτε για τη μικρή… αναστάτωση του φθινοπώρου! Αυτή που μας λέγανε ότι δε θα ξανάχουνε μα τελικά την αφήσανε και εφέτος. Την Κυριακή αλλάζει η
Από Αθήνα μέχρι και στην Άλωνα και συγκεκριμένα στην γκαλερί του νεοαφιχθέντος εστιατορίου Αλώνια & Σαλόνια, θα περιοδεύσει «Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ» που ανέβασε
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή
Ο Οδηγός Michelin, μπορεί να σου θυμίζει εστιατόρια και αστέρια, μα μάθε ότι στα 1920 ο Οδηγός Michelin στη Γαλλία συμπεριλάμβανε προτεινόμενα ξενοδοχεία για να