
Λατρεία, εμπιστοσύνη, θέρμη, παράδοση, μαστοριά, σταθερή αξία, γεύση, ανθρωπιά, ανανέωση……Να σου πω κι άλλα;;;; Καλύτερα να συνεχίσω λέγοντας ότι το success story του βραβευμένου, όχι μόνο στα χαρτιά, άλλα του απαιτητικού κοινού, ταβερνείου, δεν είναι κάτι τυχαίο, μα ούτε και ένα πυροτέχνημα.
Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια, με ολιστική προσέγγιση που την αντιλαμβάνεσαι με το που πατάς το πόδι σου στον ζεστό του χώρο, που θερμαίνεται ακόμη περισσότερο από τους ανθρώπους του.
Τον Κύπρο και την εμπειρότατή του ομάδα, αλλά και τον σεφ Λούκα, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του στην κουζίνα, που όλοι μαζί δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, για να απολαύσουμε όλοι εμείς, μια δροσερή σαλάτα με τυρί μπουράτα, αρκατένο κουλούρι από τη Βάσα Κοιλανίου και παστά σύκα, αλλά και δουλεμένη ταχίνι, με άφθονο λεμόνι, αγγιγμένη απαλά με μαυροσούσαμο.
Πιάτα ημέρας, πολλά και εναλλακτικά, μα τσίμπα την ευκαιρία άμα το βρεις μπροστά σου και δοκίμασε το κοτοπουλένιο συκωτάκι που γλυκαίνεται με Κουμανδαρία και κάνε το, γευστικό πακέτο μαζί με αντιναχτές, λεμονάτες πούλλες που μοσκοβολούν κόλιανδρο, αλλά και με τηγανιτή, βαθυπράσινη ρόκα, ανακατεμένη στο τηγάνι με αυγό.


Κρασάκι απ΄τον τόπο μας, καλό και ποιοτικό, για να γιομίσει τα ποτήρια όλης της παρέας, που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει το γεμιστό με αθηενήτικη αναρή, ρουλάντ κοτόπουλο, που ψήνεται στη σχάρα, αλλά και τα λατρεμένα όλων σχαρομεζεδάκια, με πρώτα και καλυτέρα, τα λεπτοκομμένα χοιρινά σουβλάκια, τα κυπριακά, με βούλα και υπογραφή λουκάνικα και τις θρυλικές σιεφταλιές του Ιστορικού.

Θρυλικό και γευστικά μεγαλειώδες και το μιλφέιγ με πατισερί και σάλτσα από φρούτα του δάσους, που ο ήχος της κρούστας του, ακόμη αντηχεί χαρμόσυνα στα αυτιά μου.

Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία
22780555

Μέσα στο μαγικό κλίμα των Χριστουγέννων, φίλοι της τέχνης, του καλού κρασιού και της όμορφης παρέας θα συναντηθούν για δύο ξεχωριστά απογεύματα, γεμάτα χαμόγελα, δημιουργία

Ο Οδηγός Michelin, το απόλυτο σημείο αναφοράς για εστιατόρια και ξενοδοχεία, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο:Την απευθείας αξιολόγηση των ίδιων των οινοπαραγωγών. Από το

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να ζήσει τη σημαντικότερη πολιτιστική στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Η κυπριακή πόλη αναδείχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030, κερδίζοντας

Sunday Roast και Salt & Fire,πάνε μαζί εδώ και λίγες εβδομάδες — και μάλιστα βαίνουν μαζί επιτυχώς. Ένα μοναδικό concept κυριακάτικης γαστρονομικής εμπειρίας, στο οποίο

Τα Kawacom’s υποδέχονται τα φετινά Χριστούγεννα με μια πρωτοποριακή, διαδραστική ενέργεια που υλοποιείται για πρώτη φορά στο δίκτυό τους: το Mystery Box, μια εμπειρία γεμάτη
