
Το βραβευμένο, πρωτευουσιάνικο Παντοπωλείο, επαναπροσδιορίζεται, αποκτώντας ένα άλλο αέρα, νέα πιάτα και φυσικά καινούριο σεφ.

Ο καταξιωμένος Πάμπης Καραούζας, πήρε το πηδάλιο στην κουζίνα, σήκωσε τα μανίκια ψηλά και μπήκε δυναμικά από τις πρώτες μέρες, δίνοντας μια άλλη πνοή στην πολυσυλλεκτική κάρτα του μαγαζιού, προτείνοντάς μας κατά τη ψεσινή μας επίσκεψη, άφθονη “θάλασσα”, δροσερά πιάτα γεμάτα φρεσκάδα, μπολιασμένα όλα με έξυπνους συνδυασμούς υλικών και παιχνιδιάρικες υφές.

Το μοιρασιάρικο καρπάτσιο λαυράκι, είναι must have επιλογή, με ορθότατες οξύτητες από lime και αρωματικό ελαιόλαδο.


Η Κύπρος συναντά την Ασία με ποιοτικό τόνο ταρτάρ, που θα τον απολαύσεις με πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια (λουβί), ενώ το χταπόδι, γίνεται ένα στο πιάτο με μοσχολέμονο, πουρέ πράσινου μήλου, σάλτσα από φινόκιο και βελούδινο τυρί μασκαρπόνε.


Το κουνουπίδι, που έχει μαριναριστεί με λεμόνι και ψηθεί ελαφρά, θα αναπαυτεί πάνω σε στρώμα από γιαούρτι, μαζί με μπρινουάζ αποξηραμένα φρούτα και λαδάκι αρωματικό, ενώ το καρπάτσιο παντζάρι με καραμελωμένα φουντούκια, θα καταλαγιάσει όμορφα στο στόμα την γλυκάδα του, με την αλμύρα και την οξύτητα από τις νιφάδες κατσικίσιου τυριού.
Τα κυρίως πιάτα μας κι αυτά στο κέντρο, για να τσιμπολογήσουμε όλοι λίγο από την υπέροχα ψημένη τσιπούρα en papillote (σε “φάκελο” αντικολλητικού χαρτιού) γαρνιρισμένη με γλυκοπατάτα και σος από κερασοντομάτες.

Τα φρεσκοζυμωμένα μπιφτεκάκια, που ψήθηκαν ιδανικά στη σχάρα, μίλησαν με την δύναμη της αρωματικής τους απλότητας και παντρεύτηκαν με καπνιστό γιαούρτι, relish ντομάτας, ψητό πράσο και ελληνική πιτούλα, συνοδευμένα με κολασμένες, κυπριακές, τηγανιτές πατάτες.

Τα παιδιά στο σερβίς, υποδειγματικά με κάθε σημασία της λέξης, με όπλο τους, όπως κάθε φορά, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους, δεν μας άφησαν ούτε αυτή τη φορά να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε την τριών στρωμάτων και υφών, ανάλαφρη σοκολατίνα τους και φυσικά το a la minute στημένο, μιλφέιγ, με εξαίρετη κρέμα, τραγανό μπισκότο και καραμέλα.


Μετοχίου 38, Έγκωμη, Λευκωσία
99 075151





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
