Όχι, δεν είναι Ιάπωνας ο φετινός master sushi chef. Είναι ο…

Ο Λιθουανός σεφ Άιρις Ζαπάσνικας, που δραστηριοποιείται στο Όσλο της Νορβηγίας, κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου master sushi chef παγκοσμίως, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σούσι που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Τόκιο. Πρόκειται για την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για τη Λιθουανία, με τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin σεφ Ζαπάσνικας να επικρατεί ανάμεσα σε 14 αξιόλογους φιναλίστ.

Ο ίδιος τόνισε στα ΜΚΔ πως η αναγνώριση αυτή έχει μεγαλύτερη αξία για αυτόν ακόμα και από το αστέρι Michelin που έχει κατακτήσει, παρά το γεγονός ότι ήδη διατηρεί εστιατόριο με τέτοια διάκριση στη Νορβηγία. Όπως περιέγραψε, οι κανόνες του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα αυστηροί, με αυστηρότατες ποινές ακόμα και για μικροπαραβάσεις, όπως η υπέρβαση χρόνου ή η σπατάλη πρώτης ύλης.

Η τελική φάση, η οποία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καλούσε τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο πιάτο που να αναδεικνύει τόσο τις τεχνικές τους ικανότητες όσο και τη δημιουργικότητά τους. Έτσι, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα πολύ αυστηρά πλαίσια της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας και να δώσουν έμφαση στην καινοτομία και στην παρθενογένεση.

Ο θεσμός του πρωταθλήματος, που τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Δεξιοτήτων Σούσι και της ιαπωνικής κυβέρνησης, στοχεύει στην προώθηση της αυθεντικής κουλτούρας του σούσι και των κανόνων υγιεινής στην παρασκευή του. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού