Γιορτή του Κρασιού 2023. Έτοιμο το πλήρες πρόγραμμα

Η καθιερωμένη Γιορτή του Κρασιού της Λεμεσού είναι ένας θεσμός, μια μεγάλη γιορτή, μα κυρίως ένα πολιτιστικό γεγονός, άρρηκτα συνδεδεμένο με την Κύπρο, το κρασί και τους ανθρώπους του. Ο 62ος εορτασμός (7 με 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού ) πλουσιότατος σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και γευσιγνωσίες, αναμένεται να κτυπήσει μεγάλα νούμερα επισκεψιμότητας, αλλά και να προσφέρει για ακόμη μια χρονιά το μοναδικό του αποτύπωμα στους ντόπιους και επισκέπτες στο νησί μας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7/10- ΣΑΒΒΑΤΟ

Την τελετή έναρξης εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Λεμεσού ΤρακΑρτ θα παρουσιάσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από διάσημα διεθνή τανγκό και βαλς, μέχρι ελληνικά κρασοτράγουδα και το γνωστό σατιρικό Κυπριακό, τον «σιουσιούκκον»!

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00

Συναυλία με τίτλο «Αφιερώματα» με την Γιώτα Νέγκα, τον Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, τον Λευτέρη Πιτσιλλίδη, και 8μελή ορχήστρα. Ένα μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Ενορχηστρώσεις και επιμέλεια Άδμητος Πιτσιλλίδης.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Πάμεν πούκουππα» από το Θέατρο Ανατροπές. Μια σύγχρονη, δροσερή, ξεκαρδιστική, κυπριακή κωμωδία με μουσική, κέφι και διασκέδαση. Πρωταγωνιστούν Στέλλα Αλεξίου, Αναστασία Αντρέου, Γεωργία Κρίγκου, Άγγελος Αγγελής, Πάμπης Κρίγκος και ο Πέτρος Καρατζιάς.

21:30 Συναυλία με το σχήμα του Κωνσταντίνου Ζορπά, με τίτλο «Τα τραγούδια της παρέας». Συμμετέχουν Δέσποινα Ολυμπίου- τραγούδι, Κώστας Χατζηχριστοδούλου- τραγούδι, Γιώργος Ιωάννου- τραγούδι, Γιώργος Σπύρου- μπουζούκι, Νίκος Παντέχης- ακορντεόν, Κώστας Χαλλουμάς- κόντρα μπάσο, Κωνσταντίνος Πάουρος- κρουστά και Κωσταντίνος Ζορπάς- πιάνο.

Συμμετέχει η Σχολή Χορού Μαχαλλεκίδη.

10/10- ΤΡΙΤΗ 20:00

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Τίνος είναι το μωρό» από το Θέατρο Γέλιου. Μια κωμωδία φάρσα με ανατροπές, πολλά κυπριακά τραγούδια, με χορό και αβίαστο γέλιο. Πρωταγωνιστούν Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Μαρία Φιακά, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και ο Δώρος Κυριακίδης.

21:30 Οι Κανταδόροι Γιωργαλλέτου κάνουν μια αναδρομή από το ρεμπέτικο μέχρι το αρχοντορεμπέτικο τραγούδι, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, γιορτάζουν τα 60 χρόνια παρουσίασης τους στη Γιορτή του Κρασιού.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00

Μουσικοχορευτική παράσταση με τον Πολιτιστικό όμιλο Νόστο Πισσουρίου με κυπριακούς χορούς σε γνωστά παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, με εντυπωσιακές φορεσιές και καταξιωμένους Κύπριους μουσικούς

Παράσταση με τον Πολιτιστικό και Χορευτικό Όμιλο Διόνυσο μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Έλενα Γιαννακού. Μια συναυλία με αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Μαζί τους 8μελής ορχήστρα από καταξιωμένους Κύπριους μουσικούς.

12/10- ΠΕΜΠΤΗ 20:00

Συναυλία με τίτλο «Στων αγγέλων τα μπουζούκια» με τον Χρήστο Νικολόπουλο, Κώστα Καραφώτη, Κατερίνα Παράσχου, Λίζα Θεοφάνους και 8μελή ορχήστρα, με μαέστρο το Νίκο Στρατηγό.

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00

Ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ούλλα του γάμου δύσκολα τζιαι η νύφη αγκαστρωμένη» από την Θεατρική Ομάδα το Παρασκήνιο. Πρωταγωνιστούν Ιωάννα Σιαφκάλη, Αντρούλλα Αγαθαγγέλου, Αθηνά Βιολάρη, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Ξένιος Ξενοφώντος, Γιώργος Αντωνίου, Κωνσταντίνα Μενοίκου

21:30 Συναυλία με τίτλο «Ανθολογία παραδοσιακού τραγουδιού» με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζήμιχαηλ, Δήμητρα Χατζήμιχαηλ και την Άντρη Καραντώνη.

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00

Συναυλία με τίτλο «Να ήταν η θάλασσα κρασί» με τους Μπάμπη Τσέρτο, Άννα Αριστείδου, Γεωργία Κόμπου, Γιάννη Τσέρτο- πιάνο, Νικόλας Βρυώνη- βιολί, Νίκος Παντέχης- ακορτεόν, Νίκη Ανδρονίκου- κιθάρα, ο Όμιλος Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού « Οι Αμαθούσιοι» και η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού. Ένα μουσικό αφιέρωμα με καντάδες, ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια για το κρασί.

15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00

«Γρανίτα από Ντισκοτέκ» The 80s and 90s party με τους μεγαλύτερους stars! Ο Κώστας Μπίγαλης, η Σοφία Βόσσου, η Πωλίνα και η Μαντώ θα μας κεράσουν πολλές μουσικές γρανίτες με γεύσεις από την εποχή των ντισκοτέκ.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού, ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, βγάζοντας φωτογραφίες-selfie με τους επισκέπτες.

Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 7:30μμ

Ιστορικό Αρχείο

Παρουσίαση από τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου

Γνωρίζοντας τις γηγενείς μας ποικιλίες: ΜΩΡΟΚΑΝΕΛΑ και ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Μια παρουσίαση για να γνωρίσουμε τις διαφορές των δύο υποσχόμενων γηγενών μας ποικιλιών

Εισηγητές της παρουσίασης: Αφροδίτη Κωνσταντή, Οινολόγος και Αλέξης Ματσιούκας, Οινολόγος

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία.

Έκθεση γελοιογραφίας

Έκθεση Γελοιογραφίας, με τίτλο «Οινογελοιογραφίες 2023», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήρι Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Έκθεση Φωτογραφίας

Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού, διοργανώνει έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Η διαδρομή του κρασιού».

Ζωντανή μουσική στις ταβέρνες.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Νωρίς το απόγευμα στην Πάχνα με τον Λαογραφικό Όμιλο Λεμεσού

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Νωρίς το απόγευμα στον Άγιο Κωνσταντίνο με τον Εθνικό Σύλλογο Ζήδρο και το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Αλεξάνδρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΑ

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ

Προπολεμικά ρεμπέτικα από το μουσικό σχήμα “Αρχη-δια-του-ρεμπετικου”. Ένα ανθολόγιο της λαϊκής μουσικής που ηχογραφήθηκε απο το 1930 μέχρι το 1970. Με τους Χρίστο Ψαθά: κιθάρα φωνή, Θεόδωρο Πολυκάρπου: μπαγλαμά, φωνή, Γιάννη Μαδεμλή: μπουζούκι φωνή.

Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Όμιλος Νέοι Ορίζοντες σε ένα λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ

Μουσικό σχήμα 9/8 με τη Χριστιάνα Παύλου και τον Αντρέα Αντρέου, τον Αντρέα Davinson στα κρουστά, τον Αντώνη Γεωργίου στο πιάνο, τον Νικόλα Τρύφωνος στο κοντραμπάσο, τον Σπύρο Σπύρου στο μπουζούκι και τον Σπύρο Χατζηνικολάου στο βιολί, σε ένα ρεπερτόριο με τραγούδια από το νέο κύμα, έντεχνα, λαϊκά, νησιώτικα και παραδοσιακά.

10/10- ΤΡΙΤΗ

Μια μουσική αναδρομή από το έντεχνο μέχρι και το λαϊκό πεντάγραμμο με τους Φίλιππο Κτενά, την Έλενα Ανδρέου και το μουσικό σχήμα Άσμα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σάββα Χρυσάνθου.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ

Ο Όλυμπος Αγίου Νικολάου σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς, λαϊκούς και κυπριακούς χορούς.

Τραγούδια της παρέας με τους Γιώργο Γενεθλίου: μπουζούκι, φωνή, Ραφαέλλο Γενεθλίου: κιθάρα, φωνή, Νικόλα Γενεθλίου: πιάνο, φωνή, και Αντρέα Davinson: κρουστά.

12/10- ΠΕΜΠΤΗ

Παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί από Κύπρο, Αιγαίο, Σμύρνη από το Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ με τους: Άννα Αριστείδου φωνή, κρουστά, Νικόλας Βρυώνη βιολί, φωνή, Γρηγόρης Ιωάννου: λαούτο, κιθάρα, Αντρέα Λεωνίδου: μπουζούκι. Επί σκηνής η Μαρία Μιχαήλ- κεραμίστρια η οποία θα δημιουργήσει στον τροχό ένα αγγείο – οινοχόη όπου αποθήκευαν το κρασί. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί επιτόπου την εξελικτική πορεία που έχει ένα κεραμικό έργο που σχετίζεται με το κρασί.

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αργοναύτες Ερήμης σε ένα πρόγραμμα με χορούς από την Κρήτη.

Προπολεμικά ρεμπέτικα από το μουσικό σχήμα “Αρχη-δια-του-ρεμπετικου”. Ένα ανθολόγιο της λαϊκής μουσικής που ηχογραφήθηκε από το 1930 μέχρι το 1970. Με τους Χρίστο Ψαθά: κιθάρα φωνή, Θεόδωρο Πολυκάρπου: μπαγλαμά, φωνή, Γιάννη Μαδεμλή: μπουζούκι φωνή.

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ

Η Βασιλική Χατζηαδάμου, παρέα με μια σπουδαία ομάδα 8 καταξιωμένων Κύπριων μουσικών, ετοιμάζεται για ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σωτήρης Πέτσας: κιθάρα, τραγούδι, Παύλος Μιχαηλίδης: βιολί, Μιχάλης Κυπριανού: πνευστά , Χαράλαμπος Παντελή: λαούτο , Παντελής Ιωνάς: μπουζούκι, Αντρέας Ιωάννου: κανονάκι , Μιχάλης Μέσσιος: μπάσο, Ξένιος Ευαγγέλου: κρουστά

15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Νικόλας Αντωνιάδης και η Κυριακή Ηλία μαζί με μια 5μελή ορχήστρα σε ένα ελαφρολαικό πρόγραμμα.

Παιδότοπος στον χώρο πίσω από τον Βρακά

Τα παιδιά έχουν τον χώρο τους στη Γιορτή του Κρασιού. Ελάτε να χειροτεχνήσετε τον Βρακά όπως εσείς τον φαντάζεστε. Να φτιάξετε το βρακά σε ξύλινες φιγούρες και σε μαγνητάκια.

Μαζί μας ο ξυλοπόδαρος Βρακάς. Παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα από τους υπέροχους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

 

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής 7 μ.μ.-10 μ.μ

Σάββατο 7/10/2023

Κυριακή 8/10/2023

Τετάρτη 10/10/2023

Παρασκευή 13/10/2023

Σάββατο 14/010/2023

Κυριακή 15/10/2023

Ελάτε να παίξετε και να κατασκευάσετε στον τροχό (εργαλείο αγγειοπλαστικής) πιατάκια, κούππες ή και ποτηράκια με πηλό

 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

7/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00

Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

8/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 7:30

Παιδική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Το λυχνάρι της αγάπης» από τη θεατρική ομάδα Παραμυθόσκονη.

9/10- ΔΕΥΤΕΡΑ 7:30

Θέατρο Σκιών Χαράλαμπος Χαραλάμπους «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού».

10/10- ΤΡΙΤΗ 7:30

Κουκλοθέατρο με τίτλο «Ένας παπουτσωμένος γάτος» από την ομάδα Undercover Masks Theatre.

11/10- ΤΕΤΑΡΤΗ 7:30

Θέατρο Σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού».

12/10- ΠΕΜΠΤΗ 7:30

Θέατρο Σκιών με το μουσείο εργαστήριο θεάτρου σκιών Πάφιος «Ο καραγκιόζης κουρέας»

13/10- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7:30

Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

14/10- ΣΑΒΒΑΤΟ 7:30

Θέατρο σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής στη Γιορτή του Κρασιού»

15/10- ΚΥΡΙΑΚΗ 7:30

Σύγχρονο Παιδικό Θέατρο Σκιών Ελένη Παπαχριστοφόρου «Μες του Αιγαίου τα νησιά»

 

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού θα παιανίζει ως ακολούθως:

Σάββατο 7/10/2023 στις 7.30 μ.μ. μπροστά από το βρακά και ακολούθως στη Κηποθέατρο

Κυριακή 15/10/2023 στις 7:30 μπροστά από το βρακά.

 

Δωρεάν Μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ με κλιματιζόμενα λεωφορεία

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ – ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Σάββατο 07/10/2023, Κυριακή 08/10/2023

Παρασκευή 13/10/2023, Σάββατο 14/10/2023, Κυριακή 15/10/2023

 

Λευκωσία

18:30 Αναχώρηση από το χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία

20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:15 Άφιξη στο χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία

 

Λάρνακα

19:00 Αναχώρηση από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα

20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:00 Άφιξη στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα

 

Αγία Νάπα

18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας

20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:15 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας

 

Πάφος

18:30 Αναχώρηση από το Γραφείο Υφυπουργείου Κάτω Πάφου (Λεωφόρος Ποσειδώνος)

20:05 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:00 Άφιξη στο Γραφείο Υφυπουργείου Κάτω Πάφου (Λεωφόρος Ποσειδώνος)

 

Τιμή Εισιτηρίων:

Ενήλικες: άνω των 18 ετών: €5.00

Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά (ισχύει για 1 φιάλη, εξαιρείται η Κουμανδαρία) από τα οινοποιεία ΚΕΟ, ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ ή Οίνου Γη.

Παιδικό/ Εφηβικό: από 6 – 17 ετών: €3.00

Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50

Ποτήρι κρασιού: €1.50

Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

 

Γευσιγνωσία Κρασιού

Από τις 8.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ. θα πραγματοποιείται γευσιγνωσία σε όλα τα οινοποιεία στο χώρο της Γιορτής του Κρασιού


Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 25002211, 25002339

Δευτέρα- Πέμπτη 08:00-14:00

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:

Καθημερινά από τις 7.00μ.μ. μέχρι τις 12.00μ.μ.

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες τηλ. 25 344402, 25 344952, 25 745919

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Καλοκαιρινές εμπειρίες Ρους

Δελτίο τύπου Από τις 15 Ιουνίου, και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, το εστιατόριο ῥοῦς θα παραμείνει ανοικτό για ιδιωτικές εκδηλώσεις και πάρτυ, με μενού που