
Για νηστίσιμα πιάτα, πας φυσικά και πάλι στην ταβέρνα Απάντηση. Ο Δημήτρης, ο άρχοντας και η ψυχή της ταβέρνας, έχει φορτώσει τις αποθήκες του με καυσόξυλα, για να σου ανάβει κάθε νύχτα το τζάκι και να ζεσταίνει εσένα και την παρέα σου, που όταν παίρνετε ένα από τα τραπέζια γύρω του, για να γλεντήσετε από κρεατομεζέδες, μέχρι και νηστίσιμα.
Το ίδιο κάναμε κι εμείς, άλλοι τα σουβλάκια και τα παϊδάκια μας κι άλλοι με τη περιποιημένη σαλατούλα μας με άφθονο τριμμένο κραμπί, ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι, συνοδευμένα με ταχίνι, τραγανό παντζάρι, ελιές και κάππαρη.
Το πουργούρι, σπιτικό και μαμαδίστικο, όπως και τα κοκκινιστά, αχνιστά του σαλιγκάρια, που έκαναν πάσο, στα μανιτάρια σχάρας και σε αυτά στο τηγάνι, που έσβησαν με κρασί και αρωματικά.
Θες μερίδα, τότε, ζήτα από τα ευγενέστατα παιδιά της εξυπηρέτησης, το μπιφτέκι λαχανικών, με καλαμπόκι, μπιζέλι, καρότο και όχι μόνο, κλεισμένο σε ψωμάκια, σαν burger, συνοδευμένο με πατατούλες, κυπριακές, κομμένες στο χέρι.
Αν είσαι φίλος των θαλασσινών, τότε μια μερίδα από πραγματικά, κριτσανιστό καλαμάρι ροδέλες, θα αποζημιώσει εσένα και όσους από τους φίλους σου, που το έχετε επιλέξει.
Για το τέλος, λαχταριστός και αρτυσμένος με κανέλα, θα φτάσει κι ο χαλβάς σου, πλαισιωμένος όπως πάντα με κελυφωτά, αλμυρά φιστίκια.
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την