Η απάντηση στα νηστίσιμα πιάτα, είναι φυσικά η ταβέρνα Απάντηση

Για νηστίσιμα πιάτα, πας φυσικά και πάλι στην ταβέρνα Απάντηση. Ο Δημήτρης, ο άρχοντας και η ψυχή της ταβέρνας, έχει φορτώσει τις αποθήκες του με καυσόξυλα, για να σου ανάβει κάθε νύχτα το τζάκι και να ζεσταίνει εσένα και την παρέα σου, που όταν παίρνετε ένα από τα τραπέζια  γύρω του, για να γλεντήσετε από κρεατομεζέδες, μέχρι και νηστίσιμα.

Το ίδιο κάναμε κι εμείς, άλλοι τα σουβλάκια και τα παϊδάκια μας κι άλλοι με τη περιποιημένη σαλατούλα μας με άφθονο τριμμένο κραμπί, ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι, συνοδευμένα με ταχίνι, τραγανό παντζάρι, ελιές και κάππαρη.

Το πουργούρι, σπιτικό και μαμαδίστικο, όπως και τα κοκκινιστά, αχνιστά του σαλιγκάρια, που έκαναν πάσο, στα μανιτάρια σχάρας και σε αυτά στο τηγάνι, που έσβησαν με κρασί και αρωματικά.

Θες μερίδα, τότε, ζήτα από τα ευγενέστατα παιδιά της εξυπηρέτησης, το μπιφτέκι λαχανικών, με καλαμπόκι, μπιζέλι, καρότο και όχι μόνο, κλεισμένο σε ψωμάκια, σαν burger, συνοδευμένο με πατατούλες, κυπριακές, κομμένες στο χέρι.

Αν είσαι φίλος των θαλασσινών, τότε μια μερίδα από πραγματικά, κριτσανιστό καλαμάρι ροδέλες, θα αποζημιώσει εσένα και όσους από τους φίλους σου, που το έχετε επιλέξει.

Για το τέλος, λαχταριστός και αρτυσμένος με κανέλα, θα φτάσει κι ο χαλβάς σου, πλαισιωμένος όπως πάντα με κελυφωτά, αλμυρά φιστίκια.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,