Τα Σπήλια θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μανιταριού, το Σάββατο και την Κυριακή 30/9/23 και 1/10/23, αντίστοιχα. Η Γιορτή του Μανιταριού διοργανώνεται στα Σπήλια από το 2018 και η Kyriakides Mushrooms ανταποκρίθηκε απευθείας στην πρόσκληση της κοινότητας για συμμετοχή.
Έκτοτε η κοινότητα και η Kyriakides Mushrooms συνδιοργανώνουν την εκδήλωση, η οποία και αποτελεί έναν τεράστιο εορτασμό για τους λάτρεις της φύσης αλλά και για τα παιδιά.
Σας προσκαλούν λοιπόν να συμμετάσχετε σε αυτή την εξαιρετική γιορτή των μανιταριών, όπου «τιμούνται» όλα τα μανιτάρια που τόσο απλόχερα δίνει η φύση, αλλά και μανιτάρια καλλιέργειας, τα οποία ο κόσμος έχει τη χαρά να γεύεται ολόφρεσκα σε λίγες μόλις ώρες από τη συγκομιδή τους.
Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού η κοινότητα Σπηλιών, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η Kyriakides Mushrooms κατασκεύασαν το μεγαλύτερο τηγάνι που έχει δει ποτέ κανείς με διάμετρο 4 μέτρων! Το τηγάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία της Γιορτής και χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σοτέ μανιταριών με συνολικό βάρος τα 1210 Kg.
Φέτος, μαζί με τους καταπληκτικούς σεφ από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου, το τεράστιο τηγάνι θα πάρει και πάλι τη θέση του πρωταγωνιστή στη γιορτή για να μαγειρευτεί με πολλή αγάπη ένα τεράστιο κριθαρώτο μανιταριών!
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πιάτου αυτού θα δοθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» αλλά και στον Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα», για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας με σπάνιες παθήσεις.
Κοινότητα Σπήλια
Σάββατο 30/9 (12.00 – 20.00)
Κυριακή 1/10/23 (11.00 – 19.00)
Mushroom Festival website
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα