Στον Καλοπαναγιώτη θα ανέβεις και για υψηλή γαστρονομία

Στον Καλοπαναγιώτη, θα ανέβεις για πολλούς λόγους. Το μαγικό του τοπίο, η αύρα του παραδοσιακού χωριού, η κυπριακή φιλοξενία και η πατροπαράδοτη κουζίνα, είναι μόνο κάποιοι απ’ αυτούς.

Εμείς πάντως ανεβήκαμε και για το Loutraki του. Ένα εστιατόριο αναβαθμισμένης μεσογειακής κουζίνας που τιμά με ένα μοναδικό και δημιουργικό τρόπο την ορεινή Κύπρο και τα υλικά της. Θέα ονειρική, design αστεράτου εστιατορίου και σέρβις υποδειγματικό, οι άλλες συνιστώσες.

Η πιο σημαντική, τα πιάτα του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Χρυσοστόμου και της μπριγάδας του, οι οποίοι μας φίλεψαν πρώτα με το χειροποίητο κουλούρι τους, παρέα με ελαιόλαδο από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογένειας του Casale Panayiotis.

Εύχομαι σαν πας κι εσύ, η σούπα ημέρας να είναι αυτή με μανιτάρια γιατί είναι όντως μοναδική,  μα συνέχισε κι εσύ στο ίδιο μοτίβο, με al dente ραβιόλι μανιταριών, καλυμμένα ελαφρά με αρωματική κρεμώδη σος.

Η Κακοπετρίτικη πέστροφα θα μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε πιάτο μεγάλης γαστρονομικής αξίας, με τον ίδιο τρόπο που θα επιτευχθεί με το βοδινό φιλέτο με γευστικούς συμπαραστάτες, τη φέτα και το καραμελωμένο κρεμμύδι.

Τα τοπικά, όνομα και πράμα κρασιά από το έναντι, φουτουριστικής αισθητικής Marathasa Winery, θα παίξουν κι αυτά καθοριστικό παράγοντα στο όλο οινογαστρονομικό μεγαλείο, όπως θα γίνει και με τον γλυκοαλχημιστικό, αν πεις το “ναι” στο Sticky toffee pudding και στο δροσιστικό Masticha fruit.



Loutraki – Casale Panayiotis
Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης
22 952444 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο