Στον Καλοπαναγιώτη, θα ανέβεις για πολλούς λόγους. Το μαγικό του τοπίο, η αύρα του παραδοσιακού χωριού, η κυπριακή φιλοξενία και η πατροπαράδοτη κουζίνα, είναι μόνο κάποιοι απ’ αυτούς.
Εμείς πάντως ανεβήκαμε και για το Loutraki του. Ένα εστιατόριο αναβαθμισμένης μεσογειακής κουζίνας που τιμά με ένα μοναδικό και δημιουργικό τρόπο την ορεινή Κύπρο και τα υλικά της. Θέα ονειρική, design αστεράτου εστιατορίου και σέρβις υποδειγματικό, οι άλλες συνιστώσες.
Η πιο σημαντική, τα πιάτα του ταλαντούχου σεφ Ανδρέα Χρυσοστόμου και της μπριγάδας του, οι οποίοι μας φίλεψαν πρώτα με το χειροποίητο κουλούρι τους, παρέα με ελαιόλαδο από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογένειας του Casale Panayiotis.
Εύχομαι σαν πας κι εσύ, η σούπα ημέρας να είναι αυτή με μανιτάρια γιατί είναι όντως μοναδική, μα συνέχισε κι εσύ στο ίδιο μοτίβο, με al dente ραβιόλι μανιταριών, καλυμμένα ελαφρά με αρωματική κρεμώδη σος.
Η Κακοπετρίτικη πέστροφα θα μεταμορφωθεί στη συνέχεια σε πιάτο μεγάλης γαστρονομικής αξίας, με τον ίδιο τρόπο που θα επιτευχθεί με το βοδινό φιλέτο με γευστικούς συμπαραστάτες, τη φέτα και το καραμελωμένο κρεμμύδι.
Τα τοπικά, όνομα και πράμα κρασιά από το έναντι, φουτουριστικής αισθητικής Marathasa Winery, θα παίξουν κι αυτά καθοριστικό παράγοντα στο όλο οινογαστρονομικό μεγαλείο, όπως θα γίνει και με τον γλυκοαλχημιστικό, αν πεις το “ναι” στο Sticky toffee pudding και στο δροσιστικό Masticha fruit.
Loutraki – Casale Panayiotis
Μάρκου Δράκου 80, Καλοπαναγιώτης
22 952444
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα