
Αυτό το γράψαμε και το βροντοφωνάξαμε δεκάδες φωνές. Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Κι αυτό πάει γάντι με το Ταβερνείο το Ιστορικόν που και ψες έσφυζε από ζωή από τις 19.00, με όμορφες παρέες και ζευγαράκια που απολάμβαναν από πλουσιοπάροχους μεζέδες, μέχρι εποχιακά πιάτα, προτάσεις ημέρας και εκλεκτές κοπές κρεατικών.
Η παρέα μας ψήφισε επιλεγμένα μεζεδάκια και πιάτα με γευστική άποψη, με πρώτη να καταφτάνει η κρεμώδης σαλάτα με μπουράτα, ντοματίνια και παστό σύκο και η ομόλογή της με αυθεντικό χαλίτζι.
Ταχίνι για απαιτητικούς, στη συνέχεια, λατρεμένες λεμονάτες πούλλες με φρέσκο και ξηρό κόλιανδρο και άξιο ειδικής μνείας χαλούμι, φωλιασμένο σε φύλλο κρούστας, αγγιγμένο με μαρμελάδα μόσφιλου.
Να εύχεσαι σαν πας κι εσύ να υπάρχει διαθέσιμη η ζουμερή προβατίνα σχάρας, αλλά πόνταρε με κλειστά μάτια στις θεϊκές σεφταλιές και στο κυπριακό T-Bone steak που μας έκανε αμέσως να στείλουμε τα εύγε μας στη ψυχή του μαγαζιού, τον Κύπρο και φυσικά στον σεφ Λούκα Παπαλαζάρου.
Τα μπράβο μας τα ξαναστείλαμε για την λεμονάτη τάρτα φράουλας, βαλμένη μέσα σε φωλιά κρούστας, αλλά και για τα χειροποίητα παγωτά, με πρώτα και καλύτερα, το νοτσιόλα με φουντούκι και Νουτέλλα, το αρωματικό πιστάτσιο και αυτό με βανίλια Μαδαγασκάρης.
Μπράβο πολλά και για την εισφορά €1 ανά τραπέζι εκ μέρους της διεύθυνσης, στο ίδρυμα Sophia Foundation, το οποίο ως γνωστό βοηθά στην παροχή πρόγευματος και γεύματος, ιατρική περίθαλψη, μόρφωση και όχι μόνο, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία
22780555
Στις δύο τελευταίες μου εργασίες, στη μια ως captain και στην άλλη ως manager εστιατορίου, καθιερώσαμε το briefing. Μια πεντάλεπτη έως δεκάλεπτη συνάντηση του προσωπικού
Η αλήθεια να λέγεται. Αν δεν ήξερα ότι η Πυξίδα βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας και δεν έβλεπα τη γνώριμη φιγούρα του Γιάννου και
Το βράδυ ήταν βροχερό και κρύο. Θα ορκιζόμουν ότι λίγοι θα τολμούσαν να αφήσουν το σπιτάκι τους για να βγουν έξω για φαγητό. Για να
Η νέα του θέση στο πεντάστερο, πρωτευουσιάνικο Hilton Hotel Nicosia, είναι ακόμη μια πρόκληση στην καριέρα του. Ένας σταθμός πολλών απαιτήσεων, προδιαγραφών και αυστηρών προτύπων
Πώς πρέπει να είναι ρε παιδί μου ένας μεζές; Ευκολάκι. Πρώτα απ’ όλα, κάθε πιάτο του, να είναι γευστικό, καλομαγειρεμένο και φτιαγμένο με καλά υλικά.