Άναμμα. Άμα ανάψουν τα κάρβουνα, βγαίνει ένας μεζές…

Είναι ένας μεζές που αγαπάμε πολύ. Όχι μόνο εμείς, αλλά κι όλοι αυτοί που κάθε μεσημέρι και κάθε βράδυ, κάθονται παρέα όλοι στην καταπράσινη εσωτερική αυλή στο Άναμμα και “γιορτάζουν” την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, ψημένη όμορφα και καθώς πρέπει, στο κάρβουνο και στο τηγάνι.

Εξυπηρέτηση, φιλική, λες και σε υποδέχονται στο σπίτι τους, περιβάλλον που εμάς μας ανεβάζει στην ορεινή Κύπρο και επιλογές φαγητού, πολλές, για όλα τα γούστα κι όλα τα βαλάντια. Μα το μεζέ, βάλε τον στις πρώτες σου επιλογές για να ξεκινήσεις κι εσύ με ελληνική σαλάτα, ψαγμένη τυροκαυτερή, τζατζίκι δροσερό και ταχίνι με ορθή οξύτητα.

Το λουκάνικο, είναι από χωριό και θα το λατρέψεις, μαζί με την πίτα με χαλούμι και το πανσετάκι σχάρας, που έχει μαριναριστεί διακριτικά σε κρασί και έχει αρτυστεί με ξηρό κόλιανδρο. 

Στην υγειά της παρέας με κυπριακό ερυθρό κρασί, αλλά και στον μουσικό της βραδιάς που με την κιθάρα του, μας ξυπνά κάθε φορά μνήμες από το παλιό, καλό ελληνικό μουσικό στερέωμα, ταξιδεύοντάς μας νοητά σε άλλες εποχές, όμορφες και ρομαντικές.

Ο κολοκυθοκεφτές στο Άναμμα, έχει τη δική του ιστορία, μα τη δικιά του γευστική ιστορία έχει και το σαγανάκι τυρί, που έχει περαστεί με αλεύρι, πριν  πέσει στο βαθύ τηγάνι, φτάνοντας κοντά σου ζεστό ζεστό και κριτσανιστό.

Πάρε πιτούλα φρεσκοψημένη και τύλιξε μέσα τη ζουμερή σεφταλιά με ντομάτα και ταχίνι ή όπως εσύ προτιμάς και ετοιμάσου για το ύστατο χαίρε στο ελληνικό, χοιρινό και από κοτόπουλο σουβλάκι, που οι αριστοτέχνες ψήστες, το έχουν πλέον αναγάγει σε τέχνη.

Λήδρας 89, Παλιά Λευκωσία, 1011

22 210200 (Take away & Delivery)

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού