Δοκιμάσαμε τις πίτσες του ολοκαίνουριου Biga, που φέρνει τη Νάπολι στο νησί

Την αυθεντία της Ναπολιτάνικης πίτσας θα την απολαύσεις στην Νάπολη ή στο Biga Neapolitan pizza,  που σημείωσε ότι φέρει βαριά την υπογραφή των ιδιοκτητών του βραβευμένου εστιατορίου Salt & Fire.

Και για να στα κάνω πιο λιανά, σε ενημερώνω ότι το Biga, το εστιατορικό new kid on the block, θα το βρεις με τους pizza fan φίλους σου, όχι πολύ μακριά, αλλά στο κέντρο της Παλιάς Λευκωσίας, έναντι της πλήρως ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας.

Η λιτότητα του χώρου, σκόπιμη και λειτουργική, έτσι ώστε να επικεντρώνεσαι στον εξειδικευμένο, για ψήσιμο πιτσών, ιταλικό φούρνο και στον αεικίνητο pizzaiolo που δεν προλαβαίνει να φουρνίζει και να ξεφουρνίζει τις λεπτόφυλλές του πίτσες.

Ένα φρέσκο γαστρονομικό project, που μας ώθησε με το που καθίσαμε στα όμορφα τραπέζια του πλακόστρωτου, να σκανάρουμε το QR code του μενού και να ταξιδέψουμε με τις επιλεγμένες προτάσεις ναπολιτάνικων πιτσών, σε Ιταλία μεριά.

Η τεχνολογία στο Biga, που παρεμπιπτόντως στα ιταλικά πάει να πει προζύμι, σου επιτρέπει να πληκτρολογήσεις τον αριθμό του τραπεζιού σου και να ανεβάσεις μόνος σου την παραγγελιά σου, ενώ υπάρχει φυσικά και η ευχέρεια παραγγελίας φαγητού και ποτού, μέσω των ευγενέστατων σερβιτόρων.

Η παρέα μας ψήφισε μια υπέροχη τριλογία ναπολιτάνικων πιτσών, με πρώτη να καταφτάνει, η πολυαγαπημένη όλων Margharita με ντομάτες San Marzano, μοτσαρέλλα Fior di latte, παρμεζάνα 24 μηνών, φρέσκο βασιλικό και αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Μια ισορροπημένη, ελαφριά στο στομάχι, λεπτόφυλλη, κριτσανιστή ελαφρώς,  ζύμη, μα με μαλακή ψίχα, τόσο όσο για να τη δαγκώνεις και να νιώθεις σε κάθε δάγκωμα τις δυο υφές της ζύμης, αλλά και αυτές από τα επιμέρους υλικών.

Artisan, δροσερή μπυρίτσα, λευκό κρασί και Refined Mojito cocktail, για την παρέα, που απολάμβανε ήδη, εκτός από την αύρα των αναπαλαιωμένων σπιτιών κάτω από τον έναστρο ουρανό της πρωτεύουσας, τις άρτι αφιχθείσες πίτσες.

Η πίτσα με ποιοτικό προσούτο, άριστη και εκλεπτυσμένη, ενώ η Wild Mushrooms, ομόλογή της, κτύπησε καίρια τους αισθητήρες της γεύσης με το όμορφο πάντρεμα του τυριού μασκαρπόνε, μαζί με μανιτάρια τρομπέτες και πορτσίνι, συνδυασμένα όλα με διακριτικό σκόρδο και δεντρολίβανο. Ένα αυθεντικά ναπολιτάνικο pizza experience, που οπωσδήποτε σου το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Επτανήσου 73, Παλιά Λευκωσία, 1016
22435380 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts