Ζήσαμε μια κορυφαία, μισελενάτη γαστρονομική εμπειρία στο Amber Dragon και σου τη μεταφέρουμε αυτούσια

Review by Nick Andrew

Η βραδιά τα είχε όλα. Εκτός από το αστέρι του chef Otto Wong (Pearl Dragon at Studio City Macau) που φώτιζε καθ’ όλη τη βραδιά όλα τα ασιατικά-καντονέζικά του, γαστρονομικά έργα, έχω να σου πω ότι γευτήκαμε πρωτόγνωρες γεύσεις, έξυπνους συνδυασμούς υλικών και μαγικές υφές στο στόμα, που πραγματικά έχουν εντυπωσιάσει.

Το 6 course degustation menu, που στην τελική ήταν μαζί με τα δώρα του σεφ, άνω των 8 σταδίων, διακρίθηκε πρώτα απ’ όλα για την ποιότητα των πρώτων υλών, τις οποίες ο σεφ πολύ έξυπνα φρόντισε να αραδιάσει πάνω σε ένα εντυπωσιακό τρόλεϊ στην είσοδο του εστιατορίου.

Προϊόντα σε ζύμωση πέραν των δέκα ετών, παλαιωμένα κινεζικά κρασιά, μαύρες τρούφες, χαβιάρι, σπάνια και δυσεύρετα τσάγια και όχι μόνο, δήλωναν με την παρουσία τους, αλλά πρωτίστως, προϊδέαζαν τους γαστρονόμους που κατέκλυσαν το εστιατόριο Amber Dragon (City of Dreams Mediterranean), για την κορυφαία γαστρονομική βραδιά που θα ζούσαν.

Χαράς ευαγγέλια και για όλους τους οινολάτρεις, μα ιδίως για αυτούς που αρέσκονται στα matchings με διαφορετικό οίνο, ανά στάδιο φαγητού, εφόσον υπήρχε και αυτή η επιλογή στις προτάσεις του εστιατορίου.Μια επιλογή που κέντρισε και το δικό μας ενδιαφέρον και όντως ανέβασε τον πήχη απόλαυσης.

Πανδαισία από αριστοτεχνικά amuse bouche, φρέσκο χτένι, μαριναρισμένο σε premium soy sauce,  γαλλικό στρείδι μέσα σε ζύμη με γλυκό βασιλικό και θεϊκό τοστ με ξυλοφουρνιστή πάπια Πεκίνου, νοτισμένη με χαβιάρι, οι πρώτες γευστικές εμπειρίες που μάγεψαν τους γευστικούς μας κάλυκες.

Συνέχεια με σούπα μανιταριών με μορχέλες και λαχανικά σε ζύμωση, αλλά και πολύ δυναμική συνέχεια με συγκλονιστικό αστακό Βοστόνης, που συνταιριάχτηκε μαγικά, με ασπράδια αυγού και παλαιωμένο κρασί Hua Diao.

Άριστα και για το μπρεζέ Black Angus short rib, που αρωματίστηκε με φύλλα τσαγιού Longjing, αλλά και για το θεσπέσιο τηγανιτό ρύζι με χέλι, λαχανικά και ποιοτική, φρέσκα τρούφα.

Το ελληνικό, γλυκόπιοτο Muscat, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την όλη γαστρονομική εμπειρία, μαζί με φουρνιστή κρέμα custard με γάλα αμυγδάλου, αλλά και με ονειρικά σε παρουσίαση και γεύση petit fours.

Ειδική μνεία και για την όλη οργάνωση της βραδιάς, τους άριστους χρόνους σερβιρίσματος, τα οινικά παντρέματα που μας ταξίδεψαν σε Γαλλία, Χιλή και Ελλάδα, αλλά και για την ευγένεια και τον επαγγελματισμό της διευθυντικής ομάδας, αλλά και όλων των ατόμων εξυπηρέτησης.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts