Μια Μπέμπα που την ερωτεύεσαι από την πρώτη μπουκιά. Τελεία και παύλα!

Στο ‘πα χίλιες φορές! Προγραμματίσου εγκαίρως γιατί σαν κι εσένα πολλοί. Είναι πρώτα αυτοί που λιγουρεύονται παθιασμένα τα φαγητά του Βαρνάβα. Τα ξυλοφουρνιστά, τα καρβουνοψημένα, αυτά της γάστρας και του τηγανιού. Τα ωμά του και τις σαλάτες του. Τα φρέσκα θαλασσινά στα Specials του, που σε παρακαλώ μην κατεβάζεις μούτρα άμα εξαντληθούν πριν πας εσύ, γιατί τόσα έβγαλε η θάλασσα τη μέρα που πήγες και δεν υπάρχουνε άλλα. Εξάλλου, είναι τόσες οι επιλογές της βασικής κάρτας που θες δέκα και βάλε επισκέψεις για να τα δοκιμάσεις.

Είναι και κάποιοι άλλοι που αποζητάνε καλούς οίνους, γνωστά κι άγνωστα κρασιά για πρωτόγνωρες οινικές αναζητήσεις, μα και είναι και κάποιοι που έχουν ερωτευτεί τον χώρο του, την πράσινη όασή του, που άμα κλείσεις τα μάτια σου στην αυλή του και τα ξανανοίξεις, διερωτάσαι αν είσαι στο κέντρο μιας πολύβουης πόλης ή στο περιβόλι του παππού και της γιαγιάς στην εξοχή. Κι είναι κάποιοι τρίτοι που δεν συμβιβάζονται με μετριότητες στο σερβίς. Θέλουν τον Θωμά τους, την αύρα του και το χαμόγελό του. Ίδιο με αυτό που θα σου χαρίσουν τα παιδιά της οργανωμένης και πρόσχαρής του ομάδας, που πάντα είναι εκεί, έτοιμοι να βοηθήσουν να περάσεις εσύ φίνα και μαγικά.

Ε’ είναι κάποιοι άλλοι που τα θέλουν ΟΛΑ. Σαν και του λόγου μας δηλαδή, που καταλήγουν ξανά και ξανά εκεί, αυτή τη φορά σε ένα ρομαντικό τραπέζι κάτω από μια αιωνόβια ελιά τυλιγμένη με λαμπιόνια, με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc και ένα αρωματικό Basil Smash Cocktail, τσιμπολογώντας λίγη από τη σαλάτα με τραγανές καρδιές μαρουλιού, προσούτο, παρμεζάνα, που ανακατεύτηκαν στη σαλατιέρα με παστό σύκο, φουντούκι και υπέροχο ντρέσινγκ πορτοκαλιού.

Το ψωμάκι, εκτός από τις ελίτσες και το πικάντικο πιπεράκι, θέλει και την αλοιφή του, γι’ αυτό χτύπα κι εσύ ένα μπολάκι από αλάθητο ταχίνι με πετυχημένες οξύτητες, τραγανά ρεβίθια, κόκκινο κρεμμύδι και σουμάκι. Αν είσαι τυχερός και συνάμα ο Βαρνάβας θελήσει να μας το ξαναφτιάξει, πες “ναι”, ασυζητητί, στις fusion κροκέτες μουσακά (πιάτο ημέρας) που κλείνουν μέσα τους όλες τις γεύσεις του αγαπημένου, παραδοσιακού φαγητού, που θα τις βουτήξεις κι εσύ μέσα σε αέρινο μους κολοκυθιού.

Ξανατσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας όλη η παρέα, σχολιάζουμε για ακόμη μια φορά την υποδειγματική εξυπηρέτηση, σε έναν χώρο που πραγματικά ήταν κατάμεστος από όμορφες παρέες, αλλά πιότερο τους χρόνους άφιξης και την αλάθητη ροή των φρεσκοφτιαγμένων μας φαγητών.

Τα καλύτερα έχω να σου πω και το εννοώ, για το φιλέτο λαβράκι, που θα το κάνεις μπουκιά με ζεματισμένα αλμυρίκια, baby πατάτες και αρωματική σος vierge, μα φυσικά και για τα λιγκουίνι, με ζωμό αρνιού και τριμμένη αναρή. Ένα πιάτο ημέρας, που θα μπορούσε από μόνο του να αποτελέσει μάθημα με θέμα την απλότητα και συνάμα το μεγαλείο της γεύσης. Καταλύτες τα ποιοτικά ζυμαρικά, το al dente ψήσιμό τους, ένας ζωμός με απίστευτη συμπύκνωση αρωμάτων από αρνάκι με βότανα – λες και τρως κυριακάτικο ψητό – πασπαλισμένα με μέτριας ωρίμανσης, ξηρή αναρή, για να ολοκληρωθεί απλά και τίμια ο κύκλος της γεύσης.

Εσύ που είσαι λάτρης και του comfort food, έχεις να ζήσεις και τη γευστική εμπειρία της upgraded comfort σκεπαστής (πιάτο ημέρας), που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ζεύγος από ελληνικές πίτες που κλείνουν μέσα τους ζουμερό κατσικάκι, χαλούμι, λαχανικά και μαγιονέζα τρούφας. Ένα πιάτο πειρασμός, όπως και τις ύστατες παπαρδέλες παστιτσάδα, που είχαν ωραίο δάγκωμα, γλύκαναν μέσα σε ζωμό και κρέμα κρεμμυδιού και κέρδισαν οξύτητες από τη γραβιέρα, για να συνταιριαστούν όλα με σιγοψημένα μάγουλα που έλιωναν για χάρη σου πριν καν τα αγγίξεις με το πιρούνι σου.

Η αναρόκρεμα της Μπέμπας, όπως κι όλα που την ορίζουν και την αφορούν, δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι καλοχτυπημένη, έχει τραγανά φύλλα και σπιτική κηρήθρα (honeycomb) και είναι αρκετή για να γλυκάνει εσένα και τους διπλανούς σου. Το ίδιο έχω να σου πω και για την Beba’s Snickers. Ναι, τη δικιά τους γλυκοαλχημεία, σχηματοποιημένη και αυτή σαν μπάρα που κλείνει εντέχνως μέσα της την πληθωρικότητα της καραμέλας και τη βουτυράδα των φιστικιών.

Με αυτή τη γλύκα, φύγαμε, μα και την περιρρέουσα του πρωτευουσιάνικου κήπου της Εδέμ και των ανθρώπων της Μπέμπας, που ξέρουν να μας μαγεύουν από τα γεννοφάσκια του πολυβραβευμένου τους μαγαζιού. Κι απ’ ό,τι βλέπω και προβλέπω, τα καλύτερα έπονται.

Πινδάρου 2, Λευκωσία, 1060
22 252626

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γιατί οι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων ζητούν από τα εστιατόρια να έχουν όσο το δυνατό περισσότερα τοπικά προϊόντα στα μενού τους; Στην Κύπρο…

Τα τελευταία χρόνια, μια ολοένα και πιο έντονη απαίτηση κάνει την εμφάνισή της στους κύκλους της γαστρονομίας: οι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης εστιατορίων,  όπως ο Michelin,