Capo Bay Hotel. Μιλήσαμε με τους έχοντες το γενικό πρόσταγμα της γαστρονομίας του ξενοδοχείου και μάθαμε τι μας έχουν ετοιμάσει

(Interview by food critic Nick Andrew).

Στο Capo Bay Hotel, το εμβληματικό ξενοδοχείο της περιοχής Fig Tree Bay στον Πρωταρά, τα γαστρονομικά δρώμενα παίρνουν κι εφέτος την ανιούσα, με πολλές εκπλήξεις, αλλαγές και ανακατατάξεις. Ο Γενικός Διευθυντής του βραβευμένου ξενοδοχείου, Κρατίνος Σωκράτους, έχει βάλει εξ αρχής τον πήχη ψηλά, επαναξιολογώντας μαζί με την καταξιωμένη του ομάδα, όλα τα δεδομένα εστίασης του ξενοδοχείου.

 Ο Nick Andrew, μίλησε για όλες τις γευστικές εξελίξεις με τον F&B Manager του ξενοδοχείου Γιάννη Δούβη, αλλά και με τον νέο Executive Chef, Γιώργο Ζορλάκη και σας μεταφέρει αυτούσιες τις δηλώσεις τους.

Γιάννης Δούβης, Operations Manager – Υπεύθυνος του Food & Beverage  – Capo Bay Hotel

 Γιάννη, μίλησε μας λίγο για τα εστιατορικά δεδομένα της φετινής χρονιάς στο ξενοδοχείο σου. Τι έχει αλλάξει;

Για τη φετινή χρονιά, ετοιμάσαμε ένα τελείως καινούριο μενού στο ΚΟΙ, το οποίο είναι ένας συνδυασμός Aσιατικής και Mεσογειακής κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και υγιεινά υλικά.

Για το Mamas  επίσης υπάρχει ένα καινούριο μενού που αναδεικνύει τις παραδοσιακές γεύσεις της Κύπρου, με μια μοντέρνα παρουσίαση.

Στο Cucina (το Iταλικό εστιατόριό μας) έχουμε δημιουργήσει για τους πελάτες μας, αυθεντικές ιταλικές συνταγές και γεύσεις.

Ποιες τάσεις στις προτιμήσεις των πελατών σου βλέπεις τα τελευταία χρόνια, όσο αφορά την κουζίνα που επιλέγουν, αλλά και τη μορφή εστίασης (μπουφέ, a la cartesharing….);

Τα τελευταία χρόνια στους φιλοξενούμενούς μας, αρέσει να μοιράζονται και να εξερευνούν διαφορετικές γεύσεις και για αυτό βλέπουμε μια αύξηση στα sharing plates. Επίσης οι οικογένειές με μικρά παιδιά προτιμούν το μπουφέ σαν επιλογή. Τα ζευγάρια από την άλλη προτιμούν τα Α la carte εστιατόρια.

Γιώργος Ζορλάκης – Νέος Executive Chef – Capo Bay Hotel

Γιώργο, κατ΄ αρχάς σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στο όμορφο έργο που έχεις να επιτελέσεις στο νέο, δεύτερό σου σπίτι. Ασιατική, ιταλική, μεσογειακή κουζίνα, αλλά και κυπριακή, προσφέρεται στα διάφορα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συντονίζεις και να επιβλέπεις τις διαδικασίες, προετοιμασίες και τέλος την εκτέλεση των διαφόρων κουζινών στο ξενοδοχείο;

Αν σας αναφέρω ότι ο συντονισμός και η επίβλεψη των διαδικασιών, των απαραίτητων προετοιμασιών και τέλος της παρουσίασης των διάφορων εδεσμάτων, είτε στο μπουφέ, είτε στο πιάτο, είναι εύκολο, δεν θα ήμουν ειλικρινής. Για κάθε Executive Chef, η όλη αυτή διαδικασία είναι μια πρόκληση και ταυτόχρονα απόλαυση και ικανοποίηση, όταν βλέπει το τελικό αποτέλεσμα και την ικανοποίηση τόσο των πελατών, όσο και του ίδιου του προσωπικού.

Φυσικά, ως νέος Executive Chef του ξενοδοχείου, είμαι τυχερός γιατί εκτός από την στήριξη που έχω από την Διεύθυνση του Ξενοδοχείου, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα από σεφ και προσωπικό στην κάθε κουζίνα, όπου αυτό κάνει και τη δική μας δουλειά πιο εύκολη.  Ταυτόχρονα η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του ξενοδοχείου είναι μια επιπρόσθετη ώθηση τόσο για τον καθένα από εμάς, όσο και για το τελικό αποτέλεσμα.

Το motto μου είναι το γνωστό Adopt-Adapt-Improve.  H υιοθέτηση νέων και καινοτόμων πρακτικών, η προσαρμογή και η συνεχής βελτίωση.

Save food” και Sustainability. Ένα motto και ένα τρόπος ζωής, που ο κάθε σεφ πoυ σέβεται τον εαυτό του, τους γύρω του και γενικά τον πλανήτη, τα έχει βάλει ψηλά ψηλά στις προτεραιότητές του. Ποια η άποψή σου Γιώργο και πώς το αντιμετωπίζεις εσύ;

Μέρος του motto μας, Adopt-Adapt-Improve, είναι και το “Save Food και Sustainability”.  Είναι μέρος της προσαρμογής και της συνεχούς βελτίωσης που όλοι θα πρέπει να κάνουμε.  Όπως πολύ σωστά αναφέρατε και στην ερώτησή σας, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και στον πλανήτη γενικά, κανένας σεφ δεν πρέπει να είναι αδιάφορος και όλοι μας θα πρέπει να έχουμε τις αειφόρες πρακτικές, ψηλά στις προτεραιότητές μας.  

Η υιοθέτηση αειφόρων και καινοτόμων πρακτικών όχι μόνο για food waste, αλλά και της χρήσης πιο φιλικών προς στο περιβάλλον συσκευασιών και άλλων υλικών, είναι θέματα που έχω ιδιαίτερες ευαισθησίες και πρέπει, στον βαθμό που μπορούμε, να τις υιοθετούμε.  Ανάμεσα στους στόχους μου είναι όχι μόνο η συνέχιση τέτοιων πρακτικών, αλλά και η περαιτέρω αναβάθμισή τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία εκεί και όπου είναι δυνατό.

Τέλος, τις αειφόρες πρακτικές τις επιζητούνε τόσο οι πελάτες μας όσο και οι συνεργάτες μας, οι τουριστικοί πράκτορες.  Εξού και δεν είναι τυχαίο το motto “Sustainability is Good for Business”.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Καλοκαιρινές εμπειρίες Ρους

Δελτίο τύπου Από τις 15 Ιουνίου, και για το υπόλοιπο καλοκαίρι, το εστιατόριο ῥοῦς θα παραμείνει ανοικτό για ιδιωτικές εκδηλώσεις και πάρτυ, με μενού που