Duchardt. Η αριστεία της αυστριακής δημιουργικής κουζίνας και της γαλλικής φινέτσας ‐ Michelin Guide Restaurant

Duchardt. Η αριστεία της αυστριακής δημιουργικής κουζίνας και της γαλλικής φινέτσας ‐ Michelin Guide Restaurant

Review by Nick Andrew – Greek & English

Σε ένα κτήριο 550 χρονών, στην πιο παλιά γειτονιά της Βιέννης, το Duchardt εντυπωσιάζει με την ιστορική του αρχοντιά, μόλις πατήσεις το πόδι σου στον κλασικά διακοσμημένο του χώρο. Η κλασική επίπλωση, τα ζεστά χρώματα του χώρου, οι ζωγραφιές στους τοίχους και τα πανέμορφα έργα τέχνης στους τοίχους της σάλας με τις αψιδωτές στέγες, σε μεταφέρουν ασυναίσθητα σε άλλες εποχές.

Στο παρών, μας έχει μεταφέρει ο ευρηματικός Γερμανός, αλλά εδώ και πολλά χρόνια στην Αυστρία, σεφ Marcus Duchardt, ο οποίος μας παρουσίασε πιάτα γαλλικής φινέτσας με πρωτοπόρες τεχνικές, όμορφα παντρέματα ποιοτικών υλικών, ποικιλία υφών σε κάθε μπουκιά και συγκλονιστική παρουσίαση.

Το amuse bouche του, η βελούδινη σούπα με λευκά και πράσινα σπαράγγια ήταν υπέροχη σε αρώματα και άφησε μια όμορφη επίγευση στο στόμα. Άριστα και για το χειροποίητο ψωμί του με 50% αλεύρι βρώμης (διατίθεται και για take away) που έρχεται στο τραπέζι σου με αφρώδη βούτυρο και αρωματικό λινέλαιο.

Τα στρείδια Gillardeau θα τα απολαύσεις με σος ταρτάρ φτιαγμένο με τα υγρά του στρειδιού, ενώ άριστα θα βάλεις και για ένα από τα πιο εμβληματικά του πιάτα, που δεν είναι άλλο από το φιλέτο γλώσσας Breton.

Ένα φιλέτο που ψήθηκε αριστοτεχνικά, πάνω στο οποίο ο σεφ πρόσθεσε φάρσα ψαρικών και λαχανικών, καλύπτοντας και τα δυο με τραγανό, φρυγανισμένο ψωμί. Ο δε συνοδευτικός, βελούδινος πουρές πατάτας, τα ολόφρεσκα μύδια και το καμένο με φλόγιστρο ραπανάκι, συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο, το εμβληματικό του πιάτο.

Οι λάτρεις των γλυκών επιδόρπιων θα υποκλιθούν στη μαεστρία του chef Marcus Duchardt, ειδικά αν επιλέξουν τους μεταμοντέρνους μπαμπάδες με ρούμι, με μαρμελάδα από βερίκοκα και κρέμα μασκαρπόνε ή το βοτανικό του, a la semifredo με βανίλια, φινόκιο, elderberry και σος από άνηθο.

Η βιβλική λίστα κρασιών με 600 ετικέτες και η μεγάλη γκάμα με μοναδικές σαμπάνιες, είναι ακόμη ένας λόγος για όλους τους λάτρεις του οίνου και της γαστρονομίας, για να επισκεφθούν το καταχωρισμένο στον Οδηγό Michelin εστιατόριο. Το φιλικό του σερβίς και η άριστη εξυπηρέτηση  προσθέτουν έξτρα πόντους στο όλο γασυρονομικό πακέτο που έχει να προσφέρει το Duchardt.

Sonnenfelsgasse 17, 1010, Vienna
+431 512 9871

REVIEW IN ENGLISH

Duchardt. The excellence of Austrian creative cuisine and French finesse – Michelin Guide Restaurant.

Review by Nick Andrew – Greek & English.

Inside a 550-year-old building, in Vienna’s oldest neighborhood, Duchardt impresses with its historical grandeur as soon as you step foot into its classically decorated space. The classic furnishings, warm colors of the room, paintings on the walls, and beautiful artworks in the room with the pitched ceilings, unconsciously transport you to other eras.

The imaginative German, but now long-time resident in Austria, chef Marcus Duchardt, transferred us quickly to today, presenting us his innovative dishes, combining French finesse with pioneering techniques, beautifully blending quality ingredients, textural variety in each bite, and stunning presentation.

His amuse-bouche, the velvety soup with white and green asparagus, was delightful in aromas and left a beautiful aftertaste in the mouth. Equally excellent was his handmade bread with 50% oat flour (also available for take away), served with airy butter and aromatic linseed oil.

You will relish Gillardeau oysters with a tartar sauce made from the oyster’s juices, while you will definitely want to try one of his most iconic dishes, none other than the Breton sole fillet. A fillet expertly grilled, upon which the chef added a fish and vegetable farce, covering both with crispy, toasted bread. Accompanied by velvety potato puree, fresh mussels, and flambeed radish, they perfectly complemented the iconic dish.

Sweet enthusiasts will bow to the mastery of Chef Marcus Duchardt, especially if they choose his modern baba with rum, with apricot jam and mascarpone cream, or his botanical creation, the a la semifreddo with vanilla, fennel, elderberry, and dill sauce.

The extensive wine list with 600 labels and the wide range of unique champagnes are yet another reason for all wine and gastronomy enthusiasts to visit this Michelin Guide-listed restaurant. The friendly service and excellent hospitality add extra points to the overall gastronomic package that Duchardt has to offer.

Sonnenfelsgasse 17, 1010, Vienna
+431 512 9871

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts