Review by Nick Andrew – Greek & English
Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Βιέννης, στο Leopoldstadt, κρυμμένο μέσα στο πράσινο, θα βρεις το καταχωρισμένο στον Οδηγό Michelin, βραβευμένο εστιατόριο Edlingers Tempel. Αν ο καιρός είναι με το μέρος σου, η αυλή του με τα πανύψηλα δέντρα και τους πολύχρωμους θάμνους που μοσκοβολά χαμομήλι, θα σε κρατήσει εκεί για ώρα πολλή, για να απολαύσεις το value for money επαγγελματικό σου γεύμα, τις a la carte επιλογές ή ένα από τα Degustasion menu του πολυτάλαντου chef Thomas Edlinger.
Το ίδιο όμορφα θα περάσεις αν επιλέξεις να καθίσεις στον παραδοσιακά διακοσμημένο του εσωτερικό χώρο και πες κι εσύ το “ναι” σε ένα προδόρπιο, αυστριακό οίνο ή ένα αρωματικό λευκό Gruner Veltliner κρασί, απολαμβάνοντας την πανδαισία πιτών και ψωμιών που θα φτάσουν μέσα σε καλάθι.
Βούτηξέ τα κι εσύ στα χειροποίητα αρωματικά λάδια του σεφ και στο νοτισμένο με μούρα, cottage cheese και άκου ενώ τα απολαμβάνεις από το στόμα του σεφ και των ατόμων εξυπηρέτησης, τις προτάσεις σε πιάτα ημέρας. Πιάτα τα οποία τιμούν την αυστριακή κουζίνα, με ένα όμως δημιουργικό τρόπο, τόσο σε τεχνικές, όσο και σε παρουσίαση.
Μια κουζίνα με πρωταγωνιστές τα εποχιακά λαχανικά και φρούτα, τα άγρια μανιτάρια κάθε εποχής, τα μούρα και τα φρούτα από συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες φημίζονται για τα εν λόγω προϊόντα. Το ίδιο ισχύει και για τα εκλεκτά του κρεατικά από δυσεύρετες ράτσες ζώων και συγκεκριμένους παραγωγούς, αλλά και για τα ολόφρεσκα ψάρια που έρχονται κατ’ ευθείαν από τις λίμνες και τα ποτάμια της Αυστρίας.
Η μεγάλη αγάπη του σεφ για πιάτα με βάση το θήραμα, ιδιαίτερα εμφανής, όταν κι εφόσον είναι αυτά διαθέσιμα. Εμείς πάντως απολαύσαμε στο έπακρο, τα εποχιακά, χοντρά λευκά σπαράγγια, με αρωματισμένο τυρί, αφρό λεμονιού, σος από εποχιακά μούρα και αποξηραμένο γκρέιπφρουτ. Οι ολόφρεσκες μορχέλες που παραδόθηκαν στον σεφ το πρωί, αποτέλεσαν για αυτόν έμπνευση για να φτιάξει γέμιση για σπιτικά ραβιόλι, τα οποία σέρβιρε σε κρεμώδη σος με κρόκο αυγού και αρωματικά έλαια.
Μια μεγάλη έκπληξη μας περίμενε τη μέρα της επίσκεψής μας, εφόσον οι κυνηγοί, εκτός από ένα τεμάχιο του ελαφιού, του παραχώρησαν και το πιο νόστιμο για πολλούς, μέρος του, που δεν είναι άλλη από την καρδιά. Η μαεστρία του σεφ να εκμεταλλεύεται τα προϊόντα εποχής που χαρίζει η φύση, αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα στο πιάτο μας, με την σιγοψημένη καρδιά να γίνεται ένα με τα τεραστίων διαστάσεων βασιλομανίταρα και το μπρέτζελ που ψήθηκε σε ατμό, με όλα να δένονται με παχύρευστο gravy.
Ένα ονειρικό πιάτο που νιώθω πραγματικά τυχερός, που την παρούσα στιγμή βρισκόμουν στο συγκεκριμένο εστιατόριο για να το απολαύσω από τα χέρια του σεφ Thomas Edlinger. Ο καφές στο τέλος, αρωματικός και ποιοτικός, όπως το ολόφρεσκο τιραμισού του σεφ, συνοδευμένο με σος από φρέσκα, εποχιακά ροδάκινα και παγωτό φράουλα σε σχήμα καρδιάς. Μια εξαίρετη γαστρονομική εμπειρία, με farm to table φιλοσοφία, που σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Praterstrasse 56, 1020, Vienna, Austria
+431 121 40179
REVIEW IN ENGLISH
Edlingers Tempel – Vienna. From the farm and nature, straight to your table – Michelin Guide Restaurant.
Review by Nick Andrew – Greek & English.
In one of the most beautiful areas of Vienna, in Leopoldstadt, hidden amidst greenery, you will find the Michelin Guide-listed, award-winning restaurant Edlingers Tempel. If the weather is on your side, its courtyard with towering trees and colorful bushes exuding chamomile will keep you there for a long time, to enjoy your value-for-money professional meal, the à la carte options, or one of the Degustation menus by the talented chef Thomas Edlinger.
You’ll have just as wonderful a time if you choose to sit in its traditionally decorated interior and say “yes” to an appetizer, Austrian wine, or an aromatic white Grüner Veltliner wine, enjoying the plethora of breads and pitas that will arrive in a basket. Dive into the chef’s handmade aromatic oils and the berry-infused cottage cheese while listening to the chef’s and the serving staff’s suggestions on daily specials. Dishes that honor Austrian cuisine but in a creative way, both in techniques and presentation.
The restaurant showcases a kitchen with seasonal vegetables and fruits, wild mushrooms of each season, berries, and fruits from specific regions, renowned for these products. The same applies to the selected meats from rare animal breeds and specific producers, as well as for the fresh fish that come directly from the lakes and rivers of Austria. The chef’s great love for game-based dishes, is particularly evident when and if these are available.
We, however, thoroughly enjoyed the seasonal, thick white asparagus, with flavored cheese, lemon foam, sauce from seasonal berries, and dried grapefruit. The fresh morels delivered to the chef in the morning served as inspiration for him to create a filling for homemade ravioli, which he served in creamy sauce with egg yolk and aromatic oils.
A big surprise awaited us on the day of our visit, as the hunters, besides a piece of deer, also provided the most delicious part for many, which is none other than the heart. The chef’s mastery in utilizing seasonal products gifted by nature was quickly revealed on our plate, with the slowly cooked heart was combined with the gigantic cep mushrooms and the pretzel bread cooked in steam, all bound together with thick gravy. A dreamy dish that I truly feel fortunate to be enjoying right now at this restaurant by the hands of Chef Thomas Edlinger.
The coffee at the end, was aromatic and of high-quality, like the chef’s freshly made tiramisu, accompanied by sauce made from fresh, seasonal peaches and heart-shaped strawberry ice cream. An excellent gastronomic experience, with a farm-to-table philosophy, which I highly recommend.
Praterstrasse 56, 1020, Vienna, Austria
+431 121 40179
Τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου, θα έχουμε γι’ ακόμα μια φορά την ευκαιρία να ζήσουμε μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία στην καρδιά της Λεμεσού στο πλαίσιο της
Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο
Ωραία που ‘ναι η Κυριακή, άμα βάλεις όμως στο πρόγραμμά σου κάτι το διαφορετικό ή κάτι το οικείο που σε κάνει εσένα κι όσους αγαπάς,
Καλό χοιρινό κρέας, κόκκινο κρασί, Κουμανδαρία και ξηρός κόλιανδρος, οι βασικοί συντελεστές του βραβευμένου σεφ Σάββα Σάββα, που θα μας μάθει σήμερα να φτιάχνουμε τα
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να