Συνέντευξη με τον δυο φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin, chef Attul Kochhar

(Article in Greek & English by food critic Nick Andrew)

Με την ευκαιρία του ερχομού του στην Κύπρο για το γαστρονομικό δείπνο στο εστιατόριο Sky 7 του Cap St Georges Resort, o δυο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin, chef Attul Kochhar, μιλά στο Fine & Dine και στον Nick Andrew για την πορεία του, την Ινδική κουζίνα, την παρουσία του στους τηλεοπτικούς δέκτες και όχι μόνο.

Chef Attul Kochhar, πρώτα απ’ όλα καλωσόρισες στο νησί μας. Πρώτη σου φορά στην Κύπρο; Οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα;

Επισκέφθηκα την Κύπρο το 2014 για διακοπές και την αγάπησα πολύ. Είχα από τότε επιθυμία να επιστρέψω και να δω περισσότερα.

Εδώ και 25 χρόνια τιμάς την Ινδική κουζίνα, μέσα από τα εστιατόριά σου στη Μεγάλη Βρετανία, με ένα δικό σου, μοναδικό τρόπο. Τι διαφορετικό θα δοκιμάσει ένας αν επισκεφτεί κάποιο από τα εστιατόριά σου;

Στα εστιατόριά μου, η εμπειρία είναι τα πάντα. Είτε είστε τακτικός πελάτης, είτε απολαμβάνεις το φαγητό μαζί μας για μια ιδιαίτερη περίσταση, θέλουμε όλη η εμπειρία να είναι αξέχαστη, από την εξυπηρέτηση και το περιβάλλον, μέχρι το φαγητό και τα ποτά. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη σύγχρονη ινδική κουζίνα που παρουσιάζεται σε όλα τα εστιατόριά μου και νιώθω ότι κάθε πιάτο έχει τη δική μου υπογραφή.

Η Ινδική κουζίνα χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες στον κόσμο, αλλά και μια από τις πιο αγαπητές. Τι την κάνει κατά τη γνώμη σου να ξεχωρίζει;

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Η ινδική μαγειρική παρουσιάζει τόσες ζωηρές γεύσεις και πολλές τεχνικές, μερικές μοντέρνες και κάποιες αρχαίες. Επίσης, η εθνική κουζίνα ποικίλει αρκετά, ανά περιοχή, κάτι που αρχίζουμε να το παρουσιάζουμε περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο ενθουσιώδεις όταν δοκιμάζουν νέα πράγματα και έτσι πολλά ινδικά εστιατόρια αρχίζουν να επικεντρώνονται περισσότερο στο να “γιορτάζουν” γαστρονομικά τις περιοχές της Ινδίας.

Η παρουσία σου στην τηλεόραση έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν, να αγαπήσουν και να δουν την Ινδική κουζίνα από μια άλλη σκοπιά. Εύκολο ή δύσκολο για ένα σεφ να βρίσκεται και στον χώρο της τηλεόρασης;

Είναι μια απόλυτη τιμή που έχω εμπλακεί τόσο πολύ στην τηλεοπτική εργασία και το να έχω βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την ινδική κουζίνα και αυτό είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είναι πάντα κάτι που αξίζει τον κόπο.

Έχεις πλούσιο συγγραφικό έργο με βιβλία μαγειρικής, με έμφαση στο curry. Είναι το curry η μεγάλη σου αγάπη;

Το κάρι είναι ένα από τα μεγάλα μου πάθη, αλλά είναι μόνο ένα από τα πολλά. Πολλά υλικά της ινδικής κουζίνας χρησιμοποιούνται συχνά ως πύλη για να εισάγουν τους ανθρώπους στην ευρύτερη γκάμα της ινδικής κουζίνας, που είναι η πραγματική μου αγάπη.

Είσαι δυο φορές βραβευμένος με αστέρια Michelin. Τα συναισθήματά σου όταν πήρες το πρώτο, αλλά και το δεύτερο. Είναι όντως μεγαλύτερο το βάρος και η ευθύνη όταν πάρεις το αστέρι;

Το βάρος και η ευθύνη είναι απολύτως μεγαλύτερα, αλλά τίποτα από αυτά δεν αφαιρεί το συναίσθημα που νιώθεις όταν λαμβάνεις ένα αστέρι Michelin. Το συναίσθημα είναι απλά αξέχαστο, αδύνατον να περιγραφεί.

Τα οράματα και τα σχέδιά σου για το μέλλον. Τι άλλο να περιμένουμε.

Προς το παρόν επικεντρώνομαι στον όμιλό μου από εστιατόρια, αλλά ελπίζω να ανοίξω περισσότερα στο μέλλον και σίγουρα, όχι πολύ μακριά στο μέλλον.

(English text)

Interview with twice Michelin-starred chef Attul Kochhar

On the occasion of his visit to Cyprus for the gastronomic dinner at the Sky 7 restaurant of Cap St Georges Resort, twice Michelin-starred chef Attul Kochhar talks to Fine & Dine and Nick Andrew about his “journey”, Indian cuisine, his presence on television screens, and more.

Chef Atul Kochhar, first of all, welcome to our island. Is this your first time in Cyprus? What are your impressions so far?

I visited Cyprus in 2014 for a holiday and absolutely loved it – I have been keen to return and see more ever since.

For the past 25 years, you have honored Indian cuisine through your restaurants in the UK in a unique way. What different experience can someone expect when dining at one of your restaurants?

At my restaurants, the experience is everything. Whether you’re a regular customer or are dining with us for a special occasion, we want the whole experience to be memorable, from the service and ambience through to the food and drinks. I’m very proud of the modern Indian cooking that’s showcased at all of my restaurants and feel that each dish has my own stamp on.

Indian cuisine is often regarded as one of the most intriguing cuisines in the world and also one of the most beloved. In your opinion, what sets it apart?

I couldn’t agree more. Indian cooking showcases so many vibrant flavours and many techniques, some modern some ancient. But also the national cuisine varies so much by region, which we’re beginning to learn more of in the UK as consumers become more keen to try new things and many Indian restaurants begin to have more of a focus on celebrating India’s regions.

Your presence on television has helped millions of people learn, love, and see Indian cuisine from a different perspective. Is it easy or difficult for a chef to be in the world of television?

It’s an absolute honour to have been so involved with television work and having helped people learn more about Indian cuisine is a great source of pride. It’s definitely not always easy, but it’s always worth it.

You have a rich body of written work with cookbooks, with a focus on curry. Is curry your great passion?

Curry is one of my great passions, but it’s just one of the many, many aspects of Indian cuisine that’s often used as a gateway for introducing people to the wider breadth of Indian cuisine, which is my true passion.

You are a twice Michelin-starred chef. What were your emotions when you received the first star, and then the second? Is the weight and responsibility truly greater when you earn a star?

The weight and responsibility are absolutely greater, but none of that takes away from the feeling of receiving a Michelin star. The feeling is just remarkable, it’s impossible to describe.

Your visions and plans for the future. What else can we expect?

At the moment I’m currently focusing on my group of restaurants, but hope to open more in the not-too-distant future.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από