Φωλιασμένο στην καρδιά της Παλιάς Λεμεσού, το Le Bordeaux προσφέρει μία λαμπρή γαστρονομική εμπειρία, αφού η ατμόσφαιρά του, το αυθεντικό Γαλλικό φαγητό και η ποικιλία κρασιών, αποτελούν από μόνα τους, μοναδικό προορισμό.
Η Λεμεσός και οι επισκέπτες σε αυτή, απολαμβάνουν αυτό τον παράδεισο γαστρονομίας από το άνοιγμα του τον Ιούλιο του 2021. Η διαμόρφωση αυτού του εκπληκτικού χώρου οφείλεται στην αγάπη και το πάθος του Γάλλου ιδιοκτήτη του, Christophe Chaillou.
Αυτός ο παράδεισος μπιστρο-νομίας συνδυάζει αρμονικά στοιχεία γαστρονομίας και μπιστρό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που σε προσκαλεί να απολαύσεις κομψότητα και ζεστασιά.
Το γαλλικό εστιατόριο υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα ανακαινισμένο κλασικό αρχοντικό που αντανακλά απαράμιλλη γοητεία σε μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη, μα συνάμα και χαλαρωτική. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός αντικατοπτρίζει τη δέσμευση του στην παράδοση και την καινοτομία, διαμορφώνοντας τη σκηνή για μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.
Το περίτεχνο μενού του, συνδυάζει διεθνείς επιρροές, με ρίζες όμως από το Bordeaux της Γαλλίας. Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε δροσιστικές σαλάτες όπως την Niçoise Salad, κρύα ορεκτικά όπως το Tartare de Boeuf και ζεστά ορεκτικά όπως τα Escargots de Bourgogne.
Επιπλέον, προσφέρονται πλούσιες μακαρονάδες όπως το Pappardelle au Ragoût de boeuf και το Tortelloni au Homard et au Crabe. Στα κυρίως πιάτα μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές επιλογές όπως το Boeuf Bourguignon και το Tournedos Rossini, ένα αριστούργημα που θα ταλανίσει τις αισθήσεις σας.
Για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία μη παραβλέψετε να γευτείτε τα αυθεντικά γαλλικά τυριά που προσφέρονται Ολοκληρώστε το δείπνο σας με ένα από τα εύγεστα επιδόρπια όπως Crêpes Suzette ή Crème Brûlée που σίγουρα θα σφραγίσουν την εμπειρία σας με μια νότα, συνυφασμένη με τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.
Το Le Bordeaux περηφανεύεται για την εκτενή συλλογή κρασιών που διαθέτει για τους επισκέπτες του. Προσφέρει επιλογές από κόκκινα, άσπρα, ροζέ, πορτοκαλί, αφρώδη και γλυκά κρασιά, ενώ οι σαμπάνιες του κάνουν την διαφορά. Η ποικιλία του φέρει προτάσεις από όλο τον κόσμο όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Χιλή, Αργεντινή και άλλες χώρες.
Οι λάτρεις του by the glass έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ποικιλία από 40+ διεθνή κρασιά και σαμπάνιες, που θα συνδυαστούν όμορφα με κάθε πιάτο του μενού.
Θα το βρείτε στην Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός, Τ.Κ. 3035. Οι ώρες λειτουργίας του εστιατορίου είναι Τρίτη με Σάββατο από τις 5μ.μ. μέχρι τις 12π.μ. Για κρατήσεις και πληροφορίες καλέστε στο 99 184451.
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα