Δοκιμάσαμε τα πιάτα του Tropical στο Four Seasons Hotel και σας μεταφέρουμε τις άριστές μας εντυπώσεις

(Restaurant review by Nick Andrew)

Tropical με τα όλα του, καταρχάς. Εντός και εκτός. Οι λίμνες με τα ψάρια Koi, τα ξύλινα κιόσκια, η πανέμορφη βλάστηση, τα τρεχάμενα νερά και οι τοίχοι που έχουν καλυφθεί με ζωηρόχρωμα πράσινα φυτά, δημιουργούν ένα σκηνικό με τροπική αύρα που σε ταξιδεύει μακριά.

Τα γαστρονομικά δεδομένα, υψηλά, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει από τα γεννοφάσκια του ξενοδοχείου, με μια κάρτα πολυσυλλεκτική, με διεθνή προσανατολισμό, που αποτίνει φόρο τιμής σε όλους τους ουρανίσκους.

Η συνεισφορά του πλήρως ενημερωμένου προσωπικού για κάθε πτυχή του μενού, αποδείχθηκε καταλυτική στην επιλογή των ορεκτικών και κυρίως πιάτων, που αποφασίσαμε η παρέα όλη, να μοιραστούμε, με τα πάντα να μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού.

Πολύ δυναμική η αρχή με ένα από τα καλύτερα βοδινά καρπάτσιο που έχω δοκιμάσει τον τελευταίο καιρό. Αριστεία στο κρέας, συγκλονιστική ισορροπία γαρνιτούρων, με πρωταγωνιστές την μαριναρισμένη αγκινάρα, το σέλινο, την τρούφα και την κρέμα yuzu. Η αλατότητα, ακριβής και η παρουσίαση σε έκανε να διστάζεις να χαλάσεις το πιάτο.

Δεύτερη, στο τραπέζι των γαστριμαργικών απολαύσεων, αφίχθη η σαλάτα με μπουράτα, που στο λέω ευθαρσώς, ότι δεν είναι σαν τις άλλες. Ούτε copy έγινε, μα ούτε και paste. Εδώ μιλάμε για παρθενογένεση με την ομάδα των σεφ να κομματιάζει την μπουράτα στο πιάτο, να την απογειώνει γευστικά με μαρμελάδα ντομάτας, πολύχρωμα ντοματίνια και πινόλια, με κερασάκι στην τούρτα τις μοριακές πέρλες από βαλσάμικο ξίδι και στοιχεία από τραγανό ελιόψωμο.

Ο σομελιέρ του εστιατορίου, εκπλήρωσε τον στόχο του επιτυχώς, παντρεύοντας οινικά τα πιάτα μας με επιδεξιότητα, συγκινώντας τους γευστικούς μας κάλυκες με εκ Αλσατίας, Riesling, μέχρι και τοπικά ροζέ και Μαραθεύτικα, από ευγενείς αμπελώνες από ψηλά αμπελοτόπια.

Ο σολομός με αβοκάντο, κριτσανιστό κινόα και καπνιστό πρόβειο γιαούρτι, είναι ένα ορεκτικό που καλό είναι να μπει και στις δικές σου επιλογές. Το ίδιο οφείλεις να κάνεις και με τα άριστα, με κάθε σημασία της λέξης, σπαγγέτι με μαριναρισμένα, τρυφερά βοδινά φιλετάκια, μανιτάρια πλευρώτους και κερασοντομάτες, χαϊδεμένα με ένα ευλογημένο με όμορφες οξύτητες, beef jus που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό για την αρωματική του διάσταση, αλλά και την επίγευσή του.

Το χταπόδι σχάρας του Tropical, γράψε του όπου θες. Είναι ένα πιάτο που επιβάλλεται να το δοκιμάσεις για να υποκλιθείς στην αρμονία της θάλασσας και της ξηράς, του βασιλικού και του celeriac puree. Όσο για το ύστατο χαίρε, αυτό το δώσαμε στο Ιβηρικό Tomahawk, που έφτασε κοντά μας ψημένο όπως αρμόζει σε αυτό το εξαίρετο κρέας, συνδυασμένο με μήλο τουρσί, μανιτάρια σιμέτζι και αϊολί μαύρου σκόρδου.

Στο Four Seasons θεωρείται μεγάλο ατόπημα να αντισταθείς στον πειρασμό που αποκαλείται, “ζαχαροπλαστικά δημιουργήματα για απαιτητικούς”. Απαιτητικοί είμαστε όλοι, ζαχαροπλαστικά δημιουργήματα, άφθονα μπροστά μας, μα εμείς κλείσαμε το μάτι στο ανατρεπτικό Red velvet cheesecake με κομποτέ από blackcurrants, στην λεμονόταρτα που δικαίωσε σε κάθε της μπουκιά, κάθε μια από τις προσδοκίες μας και στο μοναδικά, μοναδικό Vanilla creme brulee, της οποίας η κρούστα της καμένης ζάχαρης, ηχεί ακόμη γλυκά στα αυτιά μου.

Σου αφήνω τελευταίο, κάτι που σίγουρα σε ενδιαφέρει πολύ και δεν είναι άλλο από το ότι το Tropical είναι ένα από τα πιο value for money εστιατόρια του νησιού (κοίταξέ τις τιμές κι εσύ διαδιχτυακά για να αποκτήσεις ιδία άποψη). Κι αυτό γιατί στην όλη εξίσωση, πρέπει να συνυπολογίσεις την πανέμορφη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την ποιότητα των πρώτων υλών, τις χρονοβόρες διαδικασίες για να εκτελεστούν τα πιάτα, αλλά και την μοναδική εξυπηρέτηση από ανθρώπους που αγαπάνε με πάθος, αυτό που κάνουν.

Λεωφόρος Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, 4532

25 858000

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο