Στη ταβέρνα Στενορύμι, διαλέγεις εσύ τα μεζεδάκια που αγαπάς

Στο Στενορύμι, στο απόλυτο κέντρο της λαϊκής πλατείας της Αγλαντζιάς, θα πας και για τον λαχταριστό, ατελείωτο μεζέ του, θα πας όμως και για τις μερίδες του, αλλά και για τα μεζεδάκια που εσύ αγαπάς.

Τα δυο αδέλφια, ο Αντρέας και ο Ηρόδοτος, αλλά και το πραγματικά πρόσχαρο και φιλόξενο προσωπικό της ταβέρνας, θα στα φέρει όλα τα μεζεκλίκια, γραμμένα χαρτί και καλαμάρι, για να επιλέξεις εσύ και οι φίλοι σου, όσα πιατάκια επιθυμείς, ανάλογα με την όρεξη, τη διάθεση και τον χρόνο που έχεις μπροστά σου.

Πάρε θέση λοιπόν, σαν και του λόγου μας, στο ταξιδιάρικο, πολλά χρόνια πριν, διατηρητέο μαγαζί με τις παραδοσιακές καμάρες και τις ρετρό αφίσες άλλων εποχών και βάλε οπωσδήποτε στην παραγγελιά σου μια περιποιημένη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, φέτα και κρεμμύδι, πασπαλισμένη με δυόσμο και απόλαυσέ την με ζεστές κυπριακές πιτούλες.

Το τζατζίκι, το ταχίνι και το λατρεμένο μας, γιαούρτι με παντζάρι, είναι απαραιτήτως, απαραίτητα για να δροσίσουν το στόμα πριν φτάσει ζεστό ζεστό το χαλούμι σχάρας, τα άριστα ψημένα, ζουμερά χοιρινά σουβλάκια και οι αρωματικές σιεφταλιές του μαγαζιού, που όλοι μιλάν για αυτές.

Κρασάκι από τον τόπο μας, γεμάτο και βελούδινο, μουσική λαϊκή και ρεμπέτικη και να σου και φτάνει η πομηλοροτηγανιά με τσιγαριστό φρέσκο κρεμμυδάκι και η περίφημη χοιρινή κοτολέτα της Ταβέρνας Στενορύμι, που έφτασε όμορφα ψημένη, ζουμερή και βοτανοαγγιγμένη, παρέα με λεπτεπίλεπτες, τηγανίτες, κυπριακές πατάτες, από αυτές που το χέρι σου άθελα του, κάθε λίγο και λιγάκι, αρπάζει δυο τρεις για να τις απολαύσει.

Φεύγοντας, είπαμε ξανά τα μπράβο μας και τα ευχαριστώ μας στους ψήστες και στα παιδιά του σέρβις για την άψογη εξυπηρέτησή τους και κλείσαμε τραπέζι για να απολαύσουμε, εκτός από τα μεζεδάκια μας, ζωντανή μουσική και τραγούδι, που είναι κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Κυριάκου Μάτση 3, Αγλαντζιά
22 876543

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο